Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΔΕΜ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ

Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΜΑΤΕΣΙΣ ΠΑΥΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2250-6165
Τιμή Έκδοσης
€16.00
Τιμή Πολιτείας
€11.20
(-30%)
Κερδίζετε €4.80


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια ασήμαντη, άοπλη, άχαρη και αδύναμη γυναίκα προσφέρεται ως γελωτοποιός μας, επειδή δεν γνωρίζει πως είναι τραγική.
Γελώντας, περιγελάει τον εαυτό της και μας ξεγελάει για να μην την περιγελάσουμε εμείς. Με τη ζωή της υπερασπίζει μια άλλη γυναίκα, τιμωρημένη, που αρνείται να αμυνθεί: τη μητέρα της.
Στη διαδρομή της αυτή (τη ζωή της ολόκληρη), από προπολεμικά ως τις μέρες μας, γνωρίζει την Κατοχή, την προσφυγιά στην πρωτεύουσα, την επαιτεία, μεταμφιέζει τον εαυτό της και τη ζωή της. Δεν θα καταλάβει ποτέ ότι, υπερασπίζοντας τη μητέρα της, συντροφεύει τη μόνιμα ταπεινωμένη πατρίδα της, μέσα στην οποία ζει εξόριστη λέγοντας αστειάκια. Ορισμένοι ίσως και να νομίσουν πως συμβολίζει τη χώρα της (χώρα τους), επειδή αμφότερες έχουν υποστεί συγγενείς εξευτελισμούς, έχουν συγγενές μη-μέλλον και ευθυμολογούν.
Για να μη γίνει στόχος σκοποβολής, θα σμικρύνει και θα γελοιοποιήσει τον εαυτό της. Θα προετοιμαστεί για τραυματισμούς, αυτοτραυματιζόμενη προληπτικώς καθημερινά. Όμως κανείς δεν θα τη λιθοβολήσει. Επειδή κανείς δεν πήρε είδηση την ύπαρξή της.
Και επειδή δεν έχει κανέναν δικό της άνθρωπο (την εγκαταλείπει ακόμη και ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού), η γυναίκα βρίσκει καταφύγιο στον αναγνώστη του βιβλίου για συντροφιά και παρηγόρηση. Διότι κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ένα βιβλίο. Ούτε ο συγγραφέας του. Όλοι όμως μπορούν να το διαβάσουν.
Η μητέρα του σκύλου εκδόθηκε πρώτη φορά το 1990 και έκτοτε συγκινεί όχι μόνο το ελληνικό αναγνωστικό κοινό, αλλά και τους λάτρεις της καλής λογοτεχνίας στο εξωτερικό. Το πολυμεταφρασμένο αριστούργημα του Παύλου Μάτεσι υμνήθηκε από την εγχώρια και παγκόσμια κριτική και συγκαταλέχτηκε από τον λονδρέζικο εκδοτικό οίκο Quintet Publishing στα 1001 βιβλία της παγκόσμιας λογοτεχνίας που πρέπει να έχει διαβάσει κάποιος μέχρι το τέλος της ζωής του (στον τόμο 1001 Books You Must Read Before You Die). (Από τον εκδότη)

"Στη Μητέρα του Σκύλου, όπως ο Φώκνερ στο Η Βουή και η Μανία, ο Μάτεσις δίνει τον λόγο στους πτωχούς τω πνεύματι [...] έργο εξαιρετικά δυνατό". (Le Monde)
"Ένα κορυφαίο έργο της ελληνικής -και όχι μόνο- σύγχρονης λογοτεχνίας [...] κάθε του σελίδα μας συγκινεί και μας καθηλώνει". (Die Welt)
"Η ζωή εκρήγνυται σαν βόμβα [...] άπειρες είναι οι σκηνές που θα θυμόμαστε". (Corriere della Sera)
"Διαθέτει τη βαθιά αμφισημία των μεγάλων έργων [...] οίστρος και δεξιοτεχνία που θυμίζουν Φελίνι". (La Quinzaine Litt?raire)
"Ο Μάτεσις είναι ένας πολύ μεγάλος μυθιστοριογράφος". (L'Express)
"Μόνο ένας δεξιοτέχνης της γραφής θα μπορούσε να γράψει αυτό το βιβλίο". (Alan Sillitoe)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600369601
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων274
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2250-6165
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

spstrouzas, tinoli00, nas_os, anestis, xeniapel

Κριτικές για το προϊόν

[01/01/2024] Γρηγόρης Αυξεντίου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ δυνατό έργο. Μέσα από τον μονόλογο της βασανισμένης Ραραούς ξεπροβάλλει η ιστορία της νεότερης Ελλάδας,αλλά και η τραγική οικογενειακή ιστορία της. Εναλλάσσονται συνεχώς τραγικές και ξεκαρδιστικές σκηνές.

[18/11/2023] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο ιδιαίτερο. Γλυκόπικρο. Το διαβάζεις χωρίς να θέλεις να τελειώσει. Από τα καλύτερα Ελλήνων μυθιστοριογράφων.
[27/12/2022] ELENI NIKITEA.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
ένα δραματικό έργο με πολύ(μαυρο) χιούμορ. μια τεράστια ανατροπή στο τέλος, με τον συγγραφέα να καταφέρνει περίτεχνα να αγαπάς και να πονάς την πρωταγωνίστρια. ανατρεπτικός τρόπος γραφής. το λάτρεψα!!!
[03/07/2022] spstrouzas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Θαυμάσιο βιβλίο, με χιούμορ, μηνύματα και ευαισθησία! Ρεων λόγος, που σε συνεπαίρνει! Όαση στην έρημο της ελληνικής λογοτεχνίας...
[06/03/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αν μπορούσα, θα έβαζα 10 αστεράκια! Όλη η ιστορία της νεότερης Ελλάδας περνάει μπροστά στα μάτια σου μέσα από έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τρυφερό και καυστικό συγχρόνως, μιας λαϊκής, ευαίσθητης, αγνής και ψυχικά διαταραγμένης ηρωίδας! Συνταρακτική η γραφή, χωρίς ούτε μία λέξη περιττή, δυνατές εικόνες, συναισθηματικά φορτισμένη αφήγηση!
Είναι ένα βιβλίο που θα ήθελα να δω απόσπασμά του σε σχολικό βιβλίο! Χάνεσαι στις σελίδες του και γελάς, ενώ συγχρόνως με δυσκολία συγκρατείς τα δάκρυά σου!
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS