Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Χ/Δ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΤΑΥΡΟΜΑΧΕ

ΦΟΒΑΜΑΙ, ΤΑΥΡΟΜΑΧΕ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
LEMEBEL PEDRO
Κωδ. Πολιτείας: 2250-6240
Τιμή Έκδοσης
€14.00
Τιμή Πολιτείας
€12.60
(-10%)
Κερδίζετε €1.40


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Χιλή, 1986. Ο Αουγούστο Πινοτσέτ, ο μισητός δικτάτορας της χώρας, έχει μάλλον αρχίσει να διαβλέπει το τέλος της κυριαρχίας του. Εκείνη την καθοριστική χρονιά, το Πατριωτικό Μέτωπο Μανουέλ Ροδρίγκες προετοιμάζει μια απόπειρα εναντίον του. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα απόλυτης τρομοκρατίας, στις φτωχογειτονιές της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, που φλέγεται από τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες, οι αντικαθεστωτικοί αντάρτες προσπαθούν να κρύψουν τον οπλισμό τους σε ασφαλείς χώρους. Σε μια τέτοια συνοικία, σε μια τέτοια γειτονιά μένει και η Τρελή, ένας μεσήλικος ομοφυλόφιλος που περνά τις μέρες του κεντώντας θεϊκά τραπεζομάντιλα και ακούγοντας παθιασμένα μπολερό. Κάποια στιγμή ο ίδιος θα δεχτεί να φυλάξει στο σπίτι του ορισμένα μυστηριώδη κιβώτια τα οποία θα μεταφέρει εκεί ο Κάρλος, ένας νεαρός και όμορφος φοιτητής. Καθώς τα γεγονότα τρέχουν, οι ζωές των ηρώων θα τραβήξουν απρόβλεπτα μονοπάτια και θα αλλάξουν με τρόπο που κανένας από τους δύο δεν φαντάζεται. Υπάρχει όμως και ένας δρόμος κοινός, αμφίσημος και αμφίβολος, ανάμεσα στο χαμόγελο και στο δάκρυ. Ένα διαφορετικό μυθιστόρημα για τη σχέση έρωτα και επανάστασης από τον Πέδρο Λεμεμπέλ, ένα μανιφέστο για την ανατρεπτική δύναμη της τρυφερότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTENGO MIEDO TORERO
ISBN139789600371086
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
ΣειράΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2023
Αριθμός σελίδων240
Διαστάσεις20,5x14
ΜετάφρασηΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ
ΕπιμέλειαΚΟΨΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΛΕΜΕΜΠΕΛ ΠΕΔΡΟ
Κωδικός Πολιτείας2250-6240
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Silverchild, cornsweet

Κριτικές για το προϊόν

[17/07/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συγκλονιστικό βιβλίο, που δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου μέχρι να το τελειώσεις, σου προκαλεί έντονα συναισθήματα και η ιδιαίτερη γλώσσα του, την οποία διακρίνει μουσικότητα και ζωντάνια σε συναρπάζει!
Ο έρωτας και η ανάγκη για τρυφερότητα συνδιαλέγονται με τους αγώνες για την ανατροπή του καθεστώτος στη Χιλή του δικτάτορα Πινοσέτ και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή! Εικόνες, χρώματα και άφθονη μουσική συνοδεύουν τις έμμεσες αναφορές του συγγραφέα σε κοινωνικά θέματα, όπως η φτώχεια, η κοινωνική ανισότητα, η περιθωριοποίηση των ομοφυλόφιλων!
Χαρακτηριστικές είναι οι εναλλαγές του γένους της Τρελής από Απέναντι, ενός μεσήλικα ομοφυλόφιλου, από αρσενικό σε θηλυκό και αντίστροφα, αλλά και οι εναλλαγές στην αφήγηση, καθώς η τριτοπρόσωπη διαδέχεται την πρωτοπρόσωπη και τούμπαλιν.
Κρίμα που ο Λεμεμπέλ έγραψε μόνο ένα μυθιστόρημα!

Υ.Γ. Καλό θα είναι να διαβαστεί πρώτα το επίμετρο που είναι στο τέλος του βιβλίου! Έτσι γνωρίζει ο αναγνώστης την εποχή, αλλά και την προσωπικότητα του συγγραφέα και μπαίνει πιο εύκολα στην υπόθεση!
[05/05/2023] Silverchild.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ενα βιβλίο για τη Χιλή και τη δεκαεπταετή δικτατορία του Πινοσέτ.
Μία γκέι τραβεστί ζει σε μια φτωχογειτονιά του Σαντιάγο. Μία μέρα γνωρίζει σ' ένα μπακάλικο έναν νεαρό, που της συστήνεται ως Κάρλος και της ζητά να φυλάξει στο σπίτι της κάτι κούτες με βιβλία απαγορευμένης λογοτεχνίας. Εκείνη δέχεται και το σπίτι της επιπλώνεται ουσιαστικά με τις πολλές κούτες του φοιτητή.
Μετά από λίγο κι επειδή υπάρχει χώρος στη σοφίτα, ο Κάρλος αρχίζει να φέρνει και συμφοιτητές του να διαβάσουν όλοι μαζί στη σοφίτα. Η Τρελή από Απέναντι, όπως αποκαλεί τον γκέι άντρα ο συγγραφέας, ξέρει πολύ καλά ότι ο Κάρλος δεν της λέει την αλήθεια, αλλά το δέχεται, παρόλο που διακινδυνεύει να την πιάσουν, επειδή είναι ερωτευμένη.
Το βιβλίο αναφέρεται, επίσης, στον ίδιο τον δικτάτορα και τη γυναίκα του, καθώς και την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, που είναι πραγματικό γεγονός.
Η σχέση των δύο αντρών, του Κάρλος και της Τρελής, όπως και το τέλος του βιβλίου είναι απολύτως ρεαλιστικά κι αληθοφανή, αλλά ήθελα κάτι παραπάνω, μια δραματική κορύφωση είτε ανάμεσά τους, είτε με την εξουσία.
Εξαιρετικό και με μεταφραστικό ενδιαφέρον το επίμετρο του Κ. Αθανασίου για τον συγγραφέα, που πέθανε το 2015 κι υπήρξε ακτιβιστής για τα δικαιώματα των γκέι στη Χιλή και γενικά τη Λατινική Αμερική.
Εδώ η λίστα με τα τραγούδια, που ακούει κι αγαπά η Τρελή και μπόρεσα να βρω με τη βοήθεια του μεταφραστή:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLNtvyxUTwuZulLnJjyFG2goWmXjMfvTvv
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ
DEVLIN KEITH
€14.00 €7.00
(-50%)
Κερδίζετε €7.00
ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
ΚΟΝΟΡΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
€23.32 €11.66
(-50%)
Κερδίζετε €11.66

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS