Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

+
-
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΙΔΩ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-0967
Τιμή Έκδοσης
€9.13
Τιμή Πολιτείας
€6.39
(-30%)
Κερδίζετε €2.74


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η Ντορίτα, μια θεοζώντανη μαθήτρια της Β’ Λυκείου, ξεφεύγει από τα προσωπικά της και τα ερωτικά καβγαδάκια με το Δημήτρη και πασχίζει να συγκεντρωθεί. Της φόρτωσαν να κάνει μια ομιλία γύρω απ΄ αυτό που λέγεται «χάσμα των γενεών». Και ενώ γράφει και σκίζει συνέχεια ανικανοποίητη, της κουβαλιούνται από το παρελθόν δύο παράξενοι επισκέπτες. Οι αφηγήσεις και οι προσωπικές εμπειρίες τους, πότε τραγικές και πότε εύθυμες και σαρκαστικές, συνεπαίρνουν την Ντορίτα. Η γυναίκα, η πιο σημαντική, είναι η πρώτη Ελληνίδα πεζογράφος, η τραγική Ελισάβετ Μαρτινέγκο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι μαρτυρίες του νεαρού επισκέπτη που με χιούμορ και πικρία ανιστορεί τις ερωτικές αποτυχίες του και τα χάλια της παιδείας - όπου τυχερός λογίζονταν ο μαθητής που έχανε μόνο κάποιο δάχτυλό του από χάρακα και όχι και τα λογικά του.
Ένα αφήγημα συναρπαστικό, απίθανο κι όμως απόλυτα αληθινό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600401240
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2011
Αριθμός σελίδων176
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
Κωδικός Πολιτείας2300-0967
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Kdp1980

Κριτικές για το προϊόν

[22/02/2016] elenic.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
- Το βιβλίο ξεκινά ανάλαφρα, εξιστορώντας τις παρέες και το φλερτ μιας μαθήτριας με επαναστατικές διαθέσεις. Το καθήκον της να δώσει μια ομιλία σχετικά με την καταπίεση και τα δικαιώματα της γυναίκας και του παιδιού, πυροδοτεί τη φαντασία της. Περνώντας λοιπόν, μία νύχτα με δύο παράξενους 'επισκέπτες', ο αναγνώστης με έναν ζωντανό και εύκολο τρόπο ρίχνει μια ματιά στη ζωή δύο νέων ανθρώπων του προηγούμενου αιώνα. Τα ήθη και η 'παιδεία' της εποχής καυτηριάζονται. Η απελπισία και η προσπάθεια λύτρωσης κυριαρχούν. Και τέλος, η τραγικότητα των προσώπων αφήνει ένα βάρος. Αξιοσημείωτη είναι η αναφορά σε ένα πραγματικό πρόσωπο, στην Ελισάβετ Μαρτινέγκο, μία από τις πρώτες αν και λησμονημένη, Ελληνίδα πεζογράφο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
KALINKOVA IRVANA
€14.90 €5.96
(-60%)
Κερδίζετε €8.94
ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
€12.00 €5.40
(-55%)
Κερδίζετε €6.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS