Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ

ΜΟΥΡΣΕΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-0543




Παρουσίαση

Τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» του Κώστα Μουρσελά είναι ένα μυθιστόρημα που προκαλεί, ερεθίζει, εξοργίζει, ερωτικό, αισθησιακό, χυδαίο, αποτρόπαιο, δοσμένο απλά, με χιούμορ, ειρωνεία και καυστική διάθεση. Σύγχρονοι Άμλετ, σύγχρονοι Ζορμπάδες, αγιοποιημένα κοπρόσκυλα, πόρνες, μπορντέλα, γειτονιές, παράγκες, νυμφομανείς, αυνάνες, παπατζήδες, μικροαστοί, πρώην προλετάριοι, πρώην ιδεολόγοι και νυν «επιτυχημένοι» καριερίστες, κάλπηδες, ξεφτίλες, άνθρωποι που ερωτεύονται πρόσωπα μεσ' από καθρέφτες και όχι τα ίδια τα πρόσωπα, μια τοιχογραφία εποχής και ανθρώπων, διηγημένα ασθματικά, παράφορα, ωμά μ' έναν φρενήρη ρεαλισμό που τα κάνει όλα να διαστέλλονται, να μεγεθύνονται και να γίνονται ωκεανός, θάλασσα, χρώμα, μουσική, αλμύρα, έρωτας. Η ιστορία ενός θέσει διανοούμενου που εκ των υστέρων διαπιστώνει πως «λάθος ζήσαμε, λάθος πόρτες χτυπήσαμε, σε λάθος κρεβάτια κοιμηθήκαμε, λάθος πρόσωπα αγαπήσαμε, λάθος επιλογές κάναμε» και ενός άλλου -φύσει διανοούμενου- που αποδεικνύει με τη ζωή του, την πράξη πως όλα θα μπορούσε να είχαν συμβεί και αλλιώς και πως κρίμα για το «μεγάλο λάθος» μας μια και κανείς μας δεν γλιτώνει από την τελική κρίση, από τον τελικό και μοιραίο απολογισμό. Ακόμα, η ιστορία μιας γυναίκας που όσο βυθίζεται στους συμβιβασμούς της, όσο αδειάζει, τόσο πλησιάζει στην πληρότητα, όσο απομακρύνεται από τον έρωτα, τόσο τον ανακαλύπτει. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600402544
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων496
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2300-0543
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

geogatz, mitsost, Панаётис

Κριτικές για το προϊόν

[27/03/2021] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα κλασικό ψυχολογικό μυθιστόρημα χαρακτήρων με έντονο ερωτισμό. Μια κοινωνική τοιχογραφία της μετεμφυλιακής εποχής, όπου τίποτα δεν παραμένει ίδιο. Εξάλλου και ο ίδιος ο αναγνώστης, μέχρι το τέλος του βιβλίου, αλλάζει πολλές φορές γνώμη για τους ήρωες, οι οποίοι παρουσιάζονται να πληρώνουν όλοι το τίμημα των επιλογών τους.
Η συναρπαστική αφήγηση, η θεατρικότητα του κειμένου, οι ολοκληρωμένοι χαρακτήρες, η ρεαλιστική γραφή και οι εναλλαγές του αφηγηματικού χρόνου γοητεύουν τον αναγνώστη και τον οδηγούν σε μια απνευστί ανάγνωση του βιβλίου!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΣ
LORIDAN-IVENS MARCELINE
€6.90 €2.07
(-70%)
Κερδίζετε €4.83
ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS