Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΚ ( ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ )

ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΡΚ

+
-
ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-2504
Τιμή Έκδοσης
€11.66
Τιμή Πολιτείας
€8.16
(-30%)
Κερδίζετε €3.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τα φαντάσματα του Γιορκ ξεκινούν ένα τουριστικό παιγνίδι, ένα «χάπενινγκ», που γίνεται στην παλιά πόλη του Γιορκ, στη Βόρεια Αγγλία. Μόλις σουρουπώσει, άνθρωποι του τουρισμού, ντυμένοι με φράκα και ημίψηλα, οδηγούν τις παρέες των επισκεπτών στα πλακόστρωτα, στις σκοτεινές γωνιές και στα μεσαιωνικά κάστρα, όπου εμφανίζονται φαντάσματα ολοζώντανα, δολοφονημένοι δούκες, αποκεφαλισμένες μοιχαλίδες, μάγισσες που τις ανέβασαν στην καθαρτήρια φωτιά -όλοι τους ντυμένοι στα μαύρα, με ολοπόρφυρα τα σημάδια του μαρτυρίου τους. Το βιβλίο αναφέρεται βέβαια και σ' αυτά. Μα τα πιο πολλά φαντάσματα, τα πιο πραγματικά και, θα έλεγα, τα πιο επικίνδυνα, είναι αυτά που παρουσιάζονται απροειδοποίητα, εκεί που δεν θα τα περίμενες ποτέ, σε ώρες μοναχικές κι απρόβλεπτες, στον ύπνο και στον ξύπνο σου. Καλοπροαίρετα όλα τους, ικανά όμως να σου αναστατώσουν τη ζωή αν δεν τα ξορκίσεις μαζί με τον συγγραφέα αυτού του βιβλίου.
(ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600416176
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2000
Αριθμός σελίδων192
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2300-2504
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[06/07/2020] amaliagavea.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
’’Οταν πλησιάζουμε στο Γιορκ, οι ανταύγειες του ουρανού, ωχρές, φωτίζουν ακόμα την πύλη του, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα γοτθικά καμπαναριά και τους πύργους.

[…] Όμως, καθώς διαβαίνω τη γέφυρα, πάνω από το ποτάμι, κι ύστερα τη μεσαιωνική πόλη, τη Μικλ Γκειτ και μπαίνω στους στενούς δρόμους της παλιάς πόλης με τα χαρακτηριστικά εγγλέζικα σπίτια από σκουριασμένα τούβλα και μαύρα ξύλα, με τον πελώριο γοτθικό ναό του Αβαείου, από ωχρόν αμμόλιθο, που οι σαίτες του καρφώνονται στον ουρανό, αισθάνομαι πως τριγυρίζουν σαιξπηρικά φαντάσματα. Θα τα δω να ξεπορτίζουν, μαύρες σκιές, μες σε ομιχλώδεις γαλαρίες, να κατεβαίνουν απ’τους πύργους, τα καμπαναριά και τις τερατόμορφες υδρορροές, να σέρνουν τη σιδερένια πανοπλία τους στις επάλξεις.’’

Ο αφηγητής μας ξεκινά από μια υπέροχα σκοτεινή ιστορία μιας υπόσχεσης που δεν τηρήθηκε, μιας εντολής από ένα σκιώδη επισκέπτη που δεν εισακούστηκε, μια περίεργη ομίχλη σε ένα πλάνο μιας παλιάς κασέτας. Ακολουθούν οι υποσχέσεις για παρουσίες από την άλλη όχθη, μέσα στη νοσταλγία της παιδικής ηλικίας. Ένας από τους ομορφότερους σταθμούς λαμβάνει χώρα στο μαγευτικό Γιορκ, με το Αβαείο του, το σκοτάδι του, τα πνεύματα που πλημμυρίζουν τους δρόμους του. Μια φωτογραφική μηχανή γίνεται αιτία μιας βασανιστικής νύχτας αμφιβολιών και παράλογων φόβων που, παραδόξως, μοιάζουν απολύτως δικαιολογημένοι.

Αφήνωντας πίσω το μυστήριο της Αγγλικής γης, επίστρεφουμε στην πατρίδα μας. Ιωάννινα, ανάμεσα στην παράδοση, την Ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητα. Θεσσαλονίκη, αναζητώντας το σπίτι μιας οικογένειας που σημάδεψε τον αφηγητή μας. Πάτρα, στη διάρκεια της Αποκριάς, κυνηγώντας ένα μάλλον καταδικασμένο καρδιοχτύπι. Κι ύστερα; Από την Κρήτη στο Μέτσοβο, ακούγωντας τον άνεμο, για να προσγειωθούμε στην Αθήνα, στην αυγή του 2000.

Ένα υπέροχο δείγμα βιογραφικής πεζογραφίας.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS