Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ - Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Σ. ΜΟΡΓ

Η ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Σ. ΜΟΡΓΚΕΝΣΤΕΡΝ

GOLDMAN WILLIAM
Κωδ. Πολιτείας: 2300-3072




Παρουσίαση

Ένα κλασικό έργο στο χώρο της λογοτεχνίας του φανταστικού που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Αμερική το 1973. Πρόκειται για μια πρωτότυπη διασκευή στο μεσαιωνικό μελόδραμα του Σ. Μόργκενστερν Princes Bride. Στη χώρα Φλωρίν, ο κακός πρίγκιπας Χόμπερτιγκ πιέζει τη Νεράγκολα, την ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο, να τον παντρευτεί. Ο Γουέλσι, ο αγαπημένος της, θα δώσει σκληρή μάχη για να αποτρέψει αυτόν τον γάμο. Ανάμεσα σε παράξενα πλάσματα, τρομερούς πειρατές, κακούς κυβερνήτες και ευγενικούς ανθρώπους, από τα Βράχια της Παράνοιας στο Πύρινο Έλος, μέχρι τον κήπο του Θανάτου. Η μάχη του Καλού και του Κακού θα εξελιχθεί σε μια αξέχαστη περιπέτεια με δυνατές εκπλήξεις. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PRINCES BRIDE
ISBN139789600420463
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2003
Αριθμός σελίδων432
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΤΑΜΠΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕπιμέλειαΚΑΦΑΟΓΛΟΥ ΗΛΙΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Κωδικός Πολιτείας2300-3072
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Arabornn, Petran153

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nefeli Karapiperi

Κριτικές για το προϊόν

[23/03/2017] kbantikos.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Για όσους έχετε δει την ταινία διαβάστε το βιβλίο αξίζει, είναι μόνο λίγο πιο σκοτεινό στους χαρακτήρες. Πιο ανάλαφρη η ταινία λίγο πιο βαρύ το βιβλίο. Μειονέκτημα το ότι μετά θα γνωρίζετε όλες τις ανατροπές του βιβλίου αυτό όμως δεν αφαιρεί απο το συνολικό έργο. Για όσους δεν έχετε δει την ταινία ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ δεν είναι τυχαία άλλωστε η υψηλή βαθμολογία στο IMDB. Επίσης το βιβλίο έχει αρκετές ανατροπές μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλοκή και είναι ανάλαφρο άνετα θα το διάβαζα στα παιδιά μου. Η γνήσια ιστορία του βιβλίου είναι απο κάποιον ιταλό μυθιστοριογράφο η οποία ήταν περισσότερο κάτι σαν μια πολύ λεπτομερής περιγραφή της τοπικής κοινωνίας στην οποία ζούσε και λιγότερο κάτι σαν μυθιστόρημα. Το βιβλίο λοιπόν επικεντρώνεται στο μυθιστορηματικό κομμάτι και ο Goldman william κόβει εκείνα τα κομμάτια που είναι άκρως περιγραφικά και αφήνει τα της ιστορίας η οποία είναι φανταστική με τις ανατροπές να πέφτουνε βροχή. Με κούρασε λίγο η εισαγωγή και η περιγραφή απο τον Goldman ως προς την αφορμή για την συγγραφή του βιβλίου και του τι επακολούθησε μέχρι την έκδοση του, πλάτειασε αρκετά. Πολύ καλές είναι οι εμβόλιμες αφηγήσεις του ανάμεσα στα κεφάλαια για να εξηγήσει διάφορα πράγματα.
Όσον αφορά στο τέλος του βιβλίου υπάρχει μία ιστορία ανεξάρτητη, διαδραματίζεται μετά το πέρας και την ολοκλήρωση της κύριας ιστορίας. Θα έλεγα όμως οτι και η ίδια η ιστορία είναι άνευρη και η αχρείαστη πολυλογία περι αυτής απο τον συγγραφέα πέραν τούτου αφαιρεί απο την όλη προσπάθεια χωρίς να προσθέτει κάτι το ουσιώδες ενώ ανοίγει και κάποια ερωτήματα. Ίσως υποθέτω μετά την (αναπάντεχη;) επιτυχία του βιβλίου (είναι όντως πολύ καλό) καθώς και της ταινίας, σταθερά κολλημένη στο top 250 ταινιών όλων των εποχών, ο Goldman william να προσπάθησε να καταλάβει αν τον έπαιρνε να γυρίσει κάτι ακόμα; ίσως να το έβλεπε σαν οφειλή προς τους αναγνώστες του; Οπως και να έχει θα συμβούλευα να αποφύγετε την ανάγνωση της τελευταίας ιστορίας ή να επανέλθετε μετά απο λίγο καιρό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Από Κωνσταντινουπόλεως εις Αδριανούπολιν
CELEBI EVLIYA
€10.60 €3.18
(-70%)
Κερδίζετε €7.42
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
NABOKOV VLADIMIR
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS