Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΒΙΟΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ ( 1. Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ )

ΟΙ ΒΙΟΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

KERR PHILIP
Κωδ. Πολιτείας: 2300-3123




Παρουσίαση

Βερολίνο 1936, λίγο πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια γκρίζα πόλη, με καταθλιπτικούς δρόμους κι ανέκφραστα πρόσωπα, παραδομένη στη βροχή και στα μεγαλεπήβολα σχέδια του Χίτλερ. Εθνικοσοσιαλιστές στην εξουσία, άντρες των μυστικών υπηρεσιών στις απαραίτητες «εκκαθαρίσεις», αφοσιωμένοι πατριώτες σε ρόλο πληροφοριοδότη της Γκεστάπο, αντισημιτισμός και λογοκρισία. Η τζαζ, τα καμπαρέ, η ευθυμία, η χαλαρότητα ανήκουν στο παρελθόν. . . Ο Μπέρνι Γκούντερ, πρώην αστυνομικός και νυν ιδιωτικός ντετέκτιβ, προσλαμβάνεται από τον εκατομμυριούχο βιομήχανο Χέρμαν Σιξ προκειμένου να βρει ένα διαμαντένιο κολιέ που έχει κλαπεί. Το κόσμημα βρισκόταν, μαζί με άλλα τιμαλφή, στο χρηματοκιβώτιο της Γκρέτε, κόρης του Σιξ, η οποία μαζί με το σύζυγό της βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο σπίτι τους, ενώ το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου είχε κάνει φτερά. Καθώς ο Μπέρνι ξεκινάει την έρευνά του, θα καταλάβει ότι η υπόθεση είναι πολύ πιο μπερδεμένη απ' ό,τι φαίνεται. Πρόσωπο - κλειδί, η μοιραία σταρ του κινηματογράφου και σύζυγος του Σιξ, Ίλσε Ρούντελ. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMARCH VIOLETS
ISBN139789600423129
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2004
Αριθμός σελίδων380
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΚΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΕΡ ΦΙΛΙΠ
Κωδικός Πολιτείας2300-3123
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[13/01/2019] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το συγκεκριμένο 1ο βιβλίο της 'Τριλογίας' είναι, ίσως, το πιο αδύναμο, αν και αρκετά ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες. Αυτό παρατηρείται, κυρίως, στο 1ο μέρος που είναι αδικαιολόγητα βραδυφλεγές, στατικό, ενώ η πλοκή και η ουσία των γεγονότων παρουσιάζει μια τάση 'διασκορπισμού' και 'χαώδους' περιγραφικής διάθεσης από τη πλευρά του συγγραφέα, ο οποίος αρέσκεται να αναφέρει συχνά και με ψυχαναγκαστικό τρόπο τις ονομασίες των δρόμων του Βερολίνου, διχάζοντας τους αναγνώστες.

Ευτυχώς, όμως, από τη μέση του βιβλίου και μετά, η ιδιορρυθμία, όσο και το ανατρεπτικό χιούμορ του ήρωα-ντιτέκτιβ της 'Τριλογίας, Μπέρνχαρντ Γκούντερ είναι τόσο καταλυτικά που παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους μαζί και... κάποια πτώματα.

Συνολική βαθμολογία: 3,9/5 ή 7,8/10.

Βαθμολογία απόδοσης της ατμόσφαιρας της εποχής: 4,3/5 ή 8,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
WELLS HERBERT-GEORGE
€11.90 €5.95
(-50%)
Κερδίζετε €5.95
ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ
CAPPONI NICCOLO
€19.41 €5.82
(-70%)
Κερδίζετε €13.59

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS