Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΡΝΕΣΤΟ ΓΚΕΒΑΡΑ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΣΕ.

ΕΡΝΕΣΤΟ ΓΚΕΒΑΡΑ, ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΣΕ

+
-
TAIBO II PACO-IGNACIO
Κωδ. Πολιτείας: 2300-3630
Τιμή Έκδοσης
€32.97
Τιμή Πολιτείας
€23.08
(-30%)
Κερδίζετε €9.89


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μια συνάντηση με τον Ερνέστο Γκεβάρα, τον άνθρωπο πίσω από το μύθο. Ο διακεκριμένος Μεξικανός συγγραφέας, ιστορικός και δημοσιογράφος Πάκο Ιγνάσιο Τάιμπο ΙΙ χρειάστηκε οκτώ χρόνια εντατικής έρευνας προκειμένου να γράψει τη βιογραφία του Τσε Γκεβάρα. Για τη συγγραφή της, αξιοποίησε περισσότερες από χίλιες τριακόσιες διαφορετικές πηγές. Μεταξύ αυτών, τα προσωπικά ημερολόγια του Τσε από την εκστρατεία του στην Αφρική, καθώς και το ημερολόγιο της Βολιβίας. Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα του ίδιου του Τσε (επιστολές, χειρόγραφες σημειώσεις, άρθρα, ποιήματα, ομιλίες, διαλέξεις, φράσεις του καταχωρημένες από αξιόπιστους μάρτυρες), αρκετά από τα οποία ανέκδοτα, πρόκειται για την πληρέστερη βιογραφία του μεγάλου κομαντάντε που έχει μέχρι στιγμής εκδοθεί. Το έργο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες και κυκλοφορεί σε περισσότερες από είκοσι χώρες. Ο Τάιμπο επιδιώκει να δώσει την ανθρώπινη διάσταση του Τσε, ενός sui generis αναρχικού. Δεν προσπαθεί να τον «αγιοποιήσει» ή να τον ερμηνεύσει πολιτικά. Το βιβλίο αυτό, γραμμένο με πάθος και αφοσίωση, θεωρείται ήδη κλασικό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Λειτούργησα ως ιστορικός, με τις εμμονές του ιστορικού. Στη βάση του βιβλίου υπάρχει η αναγκαιότητα μιας προσαρμογής στην οπτική των διαφορετικών γενεών, καθώς η σημασία της μορφής τού Τσε είχε σταδιακά υποβαθμιστεί και απλουστευτεί. Υπήρχε επίσης μια ισχυρή προσωπική ανάγκη να επαναπροσδιορίσω την προσωπική μου οπτική όσον αφορά τη συγκεκριμένη προσωπικότητα. Κατά βάσιν, ασχολείται κανείς με την Ιστορία λόγω περιέργειας και αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να μη λογοκρίνει τα στοιχεία που θα ανακαλύψει, αλλά ούτε και να αυτολογοκριθεί".
-Εχετε δηλώσει ότι ένας από τους βασικότερους στόχους σας ήταν να παρουσιάσετε τον "Ερνέστο πίσω από τον Τσε". Πού συναντιέται το πάθος ενός συγγραφέα για ένα πρόσωπο-μύθο, όπως ο Τσε, με τα ανθρώπινα πάθη του ίδιου του μύθου;
"Οι "αδυναμίες" μιας τέτοιας προσωπικότητας είναι η δύναμή της. Το θέμα ήταν να μιλήσω γι' αυτόν, όχι να τον ερμηνεύσω. Επιδίωξα εξαρχής να γράψω ένα βιβλίο στο οποίο τον τελευταίο λόγο να τον έχει ο αναγνώστης. Ενα βιβλίο επιδεκτικό μιας ελεύθερης ανάγνωσης. Εχω βαρεθεί πια την ιστορία που καθορίζεται από παιδαγωγικούς στόχους ή από εικασίες".
-Ποια είναι η "πολιτική" κληρονομιά του Τσε και της λατινοαμερικανικής επανάστασης;
"Αυτά τα γεγονότα, όπως και πολλά άλλα, αποτελούν την ιστορία μας. Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς ιστορία; Εμείς, στη Λατινική Αμερική, δεν μπορούμε". (Από συνέντευξη του ΠΑΚΟ ΙΓΝΑΣΙΟ ΤΑΪΜΠΟ ΙΙ στο ΒΑΣΙΛΗ Κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑ, Ελευθεροτυπία, 23/6/2006)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςERNESTO GUEVARA, «CONOCIDO COMO EL CHE»
ISBN139789600428902
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2007
Αριθμός σελίδων1146
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΝΗΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΓΕΩΡΓΟΣΤΑΘΗ ΕΛΕΝΗ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΙΜΠΟ ΙΙ ΠΑΚΟ-ΙΓΝΑΣΙΟ
Κωδικός Πολιτείας2300-3630
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

permar08, leukokrino

Κριτικές για το προϊόν

[24/02/2024] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στο οπισθόφυλλο αναφέρεται ότι το παρόν έργο αποτελεί την πληρέστερη βιογραφία του ξακουστού Κομαντάντε Γκεβάρα και αυτό δεν αποτελεί υπερβολή. Η ζωή του και η δράση του μέχρι τον θάνατό του δίνονται με πληθώρα στοιχείων όπως ημερολογιακές καταγραφές από τον ίδιο τον Τσε και παράλληλα από συναγωνιστές του, μαρτυρίες από πρόσωπα που τον έζησαν από κοντά και τον θυμούνται καλά, συνεντεύξεις του, άρθρα του σε διάφορα έντυπα και εφημερίδες και πολλά άλλα. Ωστόσο, ένα έργο που ξεπερνά κατά πολύ τις 1000 σελίδες λογικό είναι κάπου να κάνει κοιλιά. Αυτό φάινεται ιδιαίτερα στα κεφάλαια που αφορούν την περίοδο και τις θέσεις ευθύνης που ανελαβε ο Τσε στην κουβανική επαναστατική κυβέρνηση, όπου ο βιογράφος του δεν έχει αφήσει λόγο για λόγο και ομιλία για ομιλία του κομαντάντε σε κάθε λογής ακροατήρια -εργάτες και αγρότες, διεθνή φόρα, διπλωματικές συναντήσεις κλπ- από μήνα σε μήνα και εβδομάδα σε εβδομάδα που να μην τις περιλάβει στο έργο του, κάτι που φρενάρει την αφήγηση και κουράζει τον αναγνώστη. Η αφήγηση ξανακερδίζει σε ρυθμό, όταν αρχίζει η περιπέτεια στο Κογκό και κατόπιν στη Βολιβία, ενώ στα τελευταία κεφάλαια με την αιχμαλωσία και την εκτέλεση του Τσε, κυριολεκτικά το βιβλίο απογειώνεται για να καταλήξει σε ένα λυρικό ξέσπασμα στο ακροτελεύτιο κεφάλαιο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Ο συγγραφέας είχε πρόθεση να μην αγιοποιήσει τον Κομαντάντε Γκεβάρα ή αλλιώς γνωστό ως Τσε. Πρώτον, δε νομιζω ότι τα κατάφερε , δεύτερον, και πολύ καλά έκανε. Το γεγονός ότι όταν ο Τσε έφυγε δολοφονημένος άφησε πίσω του μια αύρα λαϊκού αγίου των φτωχών που πάλεψε για αυτούς με το τουφέκι στο χέρι έχει επηρεάσει το βιβλίο και τον συγγραφέα του, όπως και πολλούς άλλους, και όχι άδικα. Τέτοιες αυτοθυσιαστικές, βαθιά ανθρώπινες και αλτρουιστικές προσωπικότητες σπάνια αναδύονται στην ιστορία και στον κόσμο και όσο περνούν τα χρόνια κινδυνέυουν με ολική έκλειψη. Πέραν αυτών δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο παρά το να διαβάσετε αυτό το βιβλίο...
[06/03/2017] vgartzolakis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό βιβλίο. Δεν αποτελεί αγιογραφία του Τσε, αλλά παραθέτει τα γεγονότα και αφήνει τον αναγνώστη να κρίνει θετικά ή αρνητικά. Πολύ ολοκληρώμενη βιογραφία με μεγάλο φωτογραφικό υλικό. Πολύ ικανός συγγραφέας ο Ταιμπο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΠΡΩΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΕΚΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS