Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΣΦΑΓΕΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΕΝΤΕ ( ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ /ΣΕΙΡΑ )

ΣΦΑΓΕΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΠΕΝΤΕ

VONNEGUT KURT
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4222




Παρουσίαση

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΑΡΟ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΤΕ!
Η σουρεαλιστική εκδοχή μιας αληθινής ιστορίας από τον πόλεμο περιλαμβάνει:
- Ένα βετεράνο, τον Μπιλ Πίλγκριμ, που ταξιδεύει μέσα στο χρόνο και πέφτει θύμα απαγωγής από εξωγήινους το 1967.
- Μια αλεξίσφαιρη Βίβλο δίπλα σ' ένα φυλλάδιο με τίτλο "Μάθε τον εχθρό σου".
- Ενθουσιώδεις νεοσύλλεκτους, συνειδητοποιημένους λιποτάκτες, γενναίους ανιχνευτές, ενέδρες της συμφοράς και θυελλώδεις εναγκαλισμούς πυρών.
- Την υποχρεωτική ξενάγηση-φιλόξενη διαμονή αιχμαλώτων πολέμου στο Σφαγείο Νο 5 της Δρέσδης.
- Σεξ παρουσία κοινού σ' ένα ζωολογικό κήπο στον πλανήτη Τραλφάμαντορ.
- Ένα δονητή με την ονομασία τα "Μαγικά Δάχτυλα".
- Την ανακοίνωση του Τρούμαν για την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα.
- Το φιλόδοξο έργο ενός απρόβλεπτου συγγραφέα με θέμα το βομβαρδισμό της Δρέσδης και αιχμές για τα βομβαρδισμένα μυαλά του σήμερα.
Μυθιστόρημα χωρίς ιερό και όσιο, στην εμπόλεμη ζώνη της ανθρώπινης ιστορίας. Μια διαχρονικά επίκαιρη σάτιρα του ανθρώπινου παραλογισμού και πατριωτισμού. Έργο που κυκλοφόρησε το 1969, ένα από τα κλασικά αντιπολεμικά βιβλία και η κορυφαία δημιουργία του Κερτ Βόνεγκατ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Όλη αυτή η ευρηματικότητα, που αγγίζει την επιστημονική φαντασία και το σουρεαλιστικό χιούμορ, αποσκοπεί στην εύρεση ενός τρόπου ενατένισης της τραγωδίας, ενός κώδικα που μπορεί να νοηματοδοτήσει το κενό που αφήνουν τόση καταστροφή και τόσος πόνος. Ο Μπίλι Πίλγκριμ σκύβει το κεφάλι και υπομένει, χωρίς να θέλει να συλλογίζεται το μέγεθος της φρίκης, γιατί ο ίδιος νιώθει αδύναμος όχι μόνο να επηρεάσει τις καταστάσεις γύρω του, αλλά και απλούστατα να τις ερμηνεύσει. Ένας ανθρώπινος μηχανισμός άμυνας που διασπάει τη βουβαμάρα είναι το χιούμορ, αν και μαύρο, καυστικό ή πικρό, προκειμένου να γεμίσει αυτό το κενό. Το χιούμορ εμφανίζεται εκεί όπου η λογική στερεύει, εκεί όπου απαντήσεις δεν υπάρχουν, και ο Βόνεγκατ το επιστρατεύει προκειμένου να μιλήσει για γεγονότα-ταμπού, καθώς τελικά ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο. Το μυθιστόρημα διέπεται από έναν φαταλισμό, ιδιαίτερα αφού εκφράζει την πλήρη αδυναμία του ανθρώπου να ελέγξει, όχι μόνο τον κόσμο ή το περιβάλλον του, αλλά και την ίδια του τη ζωή. Η έννοια του χρόνου των εξωγήινων, οι οποίοι μπορούν να δουν σε τέσσερις διαστάσεις, αποτελεί μια απάντηση στον δικό τους φαταλισμό. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε προκειμένου να αλλάξουν τη μοίρα τους, γι' αυτό και γελάνε με τις απέλπιδες προσπάθειες του ανθρώπου να διαμορφώσει ο ίδιος την ιστορία του. Μπορούν όμως αντ' αυτού να επισκέπτονται αιώνια όποια στιγμή της ζωής τους επιθυμούν, να ζουν για πάντα στιγμές που έχουν βιώσει, σαν μια αυτόματη υλοποίηση της ανθρώπινης ανάμνησης. (Κ. Καλογρούλης, Ελευθεροτυπία, 24/4/2009)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSLAUGHTER-HOUSE FIVE
ISBN139789600437133
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων232
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΕπιμέλειαΓΡΑΜΜΕΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΣΠΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΒΟΝΕΓΚΑΤ ΚΕΡΤ
Κωδικός Πολιτείας2300-4222
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[06/10/2020] Deuz.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα βιβλίο το οποίο διαβάζοντας το οπισθόφυλλο θα προσπεραστεί από πολλούς. Το αγόρασα από περιέργεια γνωρίζοντας ότι έχει κάποια "λογοτεχνική" αξία και το οπισθώφυλλο του με ξάφνιασε αρνητικά. Προσπαθώντας να επιβεβαιώσω τον εαυτό μου για την φαυλότητα του βιβλίου, διαβάζοντας λίγες μόνο σελίδες, διαψεύστηκα περίτρανα. Το διάβασα εντός μίας ημέρας και έκτοτε το προτείνω παντού. Είναι ένα μοναδικό βιβλίο, γεμάτο αλληγορίες και έντονες φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τις οποίες εάν κάποιος επιτρέψει να ενσωματωθούν στη ζώη του ή έστω επιτρέψει τον ψίθυρό τους στον ψυχισμό τους θα μεταμορφώσουν την καθημερινότητά τους σε κάτι πιο ουσιώδες και όμορφο, για τον ίδιο τους τον εαυτό αλλά και για τον συνάνθρωπο.
Έτσι πάει!
[30/03/2019] AnMakr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ιδιαίτερο βιβλίο, που θα μου μείνει και που, αμέσως μόλις το τελείωσα, αποφάσισα ότι θα το ξαναδιαβάσω. Δεν είναι μία γραμμική αφήγηση, αλλά μετά από λίγο αυτό δεν έχει καμιά σημασία.
[02/07/2018] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ναι, είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο με αλλόκοτη ματιά που μπορεί κάπου να φαίνεται πως παραλογίζεται,αλλά όχι. Τα παρουσιάζει τα πράματα.τα ξεγυμνώνει με τον τρόπο της σουρεαλιστικής ματιάς που μόνο έτσι μερικές φορές η πραγματικότητα αντέχεται. Το έχετε; Οπωσδήποτε να το συμπεριλάβετε σ' αυτά που θα περάσουν απ' το κομοδίνο σας!
[30/10/2017] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πράγματι, το βιβλίο δεν είναι ακριβώς αντιπολεμικό. Εμένα μου άρεσε πολύ. Ο Βόνεγκατ μας προσφέρει μια υπόθεση υπερρεαλιστική με φόντο το βομβαρδισμό της Δρέσδης κα πλέκει μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας για να μας μυήσει σε μύχιους ίσως φόβους των ανθρώπων. Μου άρεσε η απλή λαϊκή γλώσσα του, ο τρόπος που συμπλέκει διαφορετικά θέματα και η φαντασία του. Το συνιστώ σε όσους δεν θέλουν να διαβάσουν κάτι συνηθισμένο!
[07/06/2016] Moriarty.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το βιβλίο φαίνεται αντιπολεμικό αλλά στην ουσία δεν είναι:Η προσωπική εμπειρία του
συγγραφέα,ως αιχμαλώτου πολέμου στην Δρέσδη,η παρουσία του στον βομβαρδισμό της και στα ιστορικά πλέον γεγονότα που τον ακολούθησαν,παίρνει την μορφή μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.Ο τρόπος γραφής ίσως να μην είναι ο καλύτερος αλλά ως κείμενο
επιστημονικής φαντασίας,κατά την γνώμη μου,είναι αρκετά καλό!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
TOLSTOI LEON
€11.00 €5.50
(-50%)
Κερδίζετε €5.50
Η ΒΙΒΛΟΣ ΤΟΥ ΦΕΝΓΚ-ΣΟΥΙ
BROWN SIMON
€25.90 €11.66
(-55%)
Κερδίζετε €14.24

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS