Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ (ΧΑΡΤΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)

+
-
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΔΙΔΩ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-0632
Τιμή Έκδοσης
€18.25
Τιμή Πολιτείας
€12.78
(-30%)
Κερδίζετε €5.47


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Πόλεμοι και ξανά πόλεμοι! Τι στο καλό θα βγάλει η μαγκούφα η εποχή μας και κοιλοπονάει τόσο άγρια;"
Μπήκε το κακό με τους Βαλκανικούς Πολέμους και άργησε να βγει. Χρόνια σπαρμένα με θυσίες, πολέμους και νεκρούς. Η Μικρασιατική εκστρατεία και η καταστροφή.
Η ιστορία του Μανώλη Αξιώτη, Μικρασιάτη αγρότη από τον Κιρκιντζέ. Άνθρωπος του μόχθου, δεμένος με τον τόπο του, το πατρικό του σπίτι, τους χωριανούς του. Ο άντρας που πάλεψε με κορμί και με ψυχή.
Στο Αμελέ Ταμπουρού, τα Τάγματα Εργασίας της Άγκυρας, το 1915.
Στο μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ το 1922.
Μια λεύτερη πατρίδα ονειρευόταν καθώς έσφιγγε τα δόντια και έλεγε:
"Ώρα μάχης, Αξιώτη, ώρα θυσίας. Δεν έχεις ελόγου σου κανένα πάρε δώσε με την πολιτική. Το χρέος σου κάνεις".
Γνώρισε κακουχίες και στερήσεις, είδε βασανιστήρια και θανάτους, έζησε την αιχμαλωσία και την προσφυγιά, για να συλλογιστεί:
"Θηρίο είν' ο άνθρωπος!"
Το μνημειώδες έργο της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας που χαρακτηρίστηκε "Βίβλος της σύγχρονης εξόδου του Μικρασιάτικου Ελληνισμού". Από το 1962 που πρωτοεκδόθηκαν μέχρι σήμερα τα Ματωμένα Χώματα έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 400.000 αντίτυπα. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί στις εξής γλώσσες: αγγλικά, βουλγαρικά, εσθονικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά, ουγγρικά, ρώσικα, ρουμανικά, σερβικά, ισπανικά, ιταλικά, τουρκικά και κέλτικα βρετονικά. Στην Τουρκία το βιβλίο είχε συγκλονιστική απήχηση. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600438031
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2012
Αριθμός σελίδων344
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2300-0632
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[04/01/2023] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στο επικό αυτό μυθιστόρημα η Σωτηρίου δεν παρουσιάζει εξωραϊσμένες τις καταστάσεις, αλλά καταγράφει αντικειμενικά τα γεγονότα και κατονομάζει θαρραλέα τους αίτιους της μεγάλης καταστροφής, τις Μ. Δυνάμεις, δηλαδή, που επιδίωκαν οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία, αλλά και τον αυξανόμενο τουρκικό εθνικισμό, καθώς και την κακή εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Για τη συγγραφέα δεν υπάρχουν Έλληνες και Τούρκοι! Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν το ίδιο και ζουν με το ίδιο ιδανικό της ήρεμης ζωής!
Τελικά, ο αναγνώστης πείθεται για το δράμα και των δύο λαών, χωρίς εθνικές προκαταλήψεις και καθώς γυρίζει τις σελίδες και περνούν από μπροστά του παραστατικές και ρεαλιστικές εικόνες των γεγονότων, νιώθει να εναλλάσσονται μέσα του έντονα συναισθήματα, όπως συγκίνηση, αποτροπιασμός, απόγνωση, αγωνία, αγανάκτηση, ενώ συγχρόνως προβληματίζεται και συνειδητοποιεί ότι ο πόλεμος μετατρέπει τον άνθρωπο σε θηρίο και ότι, όπως έχει υποστηρίξει στην ΕΛΕΝΗ του ο μεγάλος τραγικός Ευριπίδης, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ!
Αυτό που σε ξαφνιάζει ευχάριστα είναι η γλώσσα του βιβλίου! Μια γλώσσα λαϊκή, χυμώδης, απλή, με πολλές τουρκικές λέξεις για τις οποίες, όμως, υπάρχει γλωσσάριο στο τέλος του βιβλίου που διευκολύνει την κατανόησή τους από τον αναγνώστη.
Ιστορικό ντοκουμέντο, αλλά και εξαιρετικό λογοτεχνικό κείμενο που εντάσσεται στην κατηγορία των κλασικών αναγνωσμάτων και πρέπει να διαβάσουν όλοι!!!
[07/01/2018] csaridakis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
εξαιρετικό βιβλίο, γλυκιά ανάγνωση και περιγραφή, συναρπαστικό, τραγικό στο τέλος, δείχνει πως συνυπήρχαν αρμονικά Έλληνες και Τούρκοι (με τους Έλληνες να έχουν περισσότερο μυαλό) αλλά ο ξένος δάκτυλος δημιούργησε διχόνοιες. Μου έκανε εντύπωση, οτι η συγγραφέας αν και προσφυγας από την Μικρά Ασία, δείχνει σε πολλές περιστάσεις, πριν την καταστροφή, ότι οι Τούρκοι ήταν τίμιοι άνθρωποι
[13/09/2014] Magda1990.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ίσως επειδή η οικογένεια μου καταγόταν από την Σμύρνη (και όχι μόνο) αλλά όσες φορές και αν το διαβάσω πάντα θα με πιάνουν τα κλάματα. Απίστευτη εξιστόρηση περιστατικών/ γεγονότων και καταστάσεων φρίκης που κάνουν τον αναγνώστη να λυγίζει από τον πόνο που προκαλεί ο πόλεμος. Αυτό το τέρας που κατασπαράζει οικογένειες, περιουσίες και όνειρα. Μετατρέπει τους ανθρώπους στα χειρότερα αγρίμια και καίει οτιδήποτε καλό. Μια ιστορία που θα μεταφέρει τον πόνο, την απελπισία, την χαρά και την υπομονή του πρωταγωνιστή. Ενα υπέροχο βιβλίο! Αξίζει να διαβαστεί από όλους μας. Σε μερικά σημεία μπορεί κάποιος να δυσκολευτεί με τις λέξεις αλλά υπάρχει και λεξιλόγιο στο πίσω μέρος με τις επεξηγήσεις.
[22/08/2014] Petrosar.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πιστεύω ότι η Σωτηρίου είναι από τις καλύτερες Ευρωπαίες γυναίκες συγγραφείς. Τα ματωμένα χώματα ίσως δεν είναι το καλύτερό της αλλά είναι ένα σπουδαίο έργο για τον ξεριζωμό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS