Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΦΩΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ // ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

ΦΩΣ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ (ΤΡΙΤΟ ΒΙΒΛΙΟ)

+
-
ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4767
Τιμή Έκδοσης
€21.90
Τιμή Πολιτείας
€15.33
(-30%)
Κερδίζετε €6.57


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η περιπέτεια της οικογένειας του γιατρού Πλάτωνα Πηλείδη. Οικογενειακά μυστικά και αποκαλύψεις. Η καθημερινότητα της Σμύρνης, οι προσωπικές διαμάχες των κατοίκων της, οι ενδοκοινοτικές συγκρούσεις μιας μεγαλούπολης που μοιάζει αλώβητη από οτιδήποτε. Πώς η συμβίωση των εθνοτήτων μετατρέπεται σε αλληλοσπαραγμό. Μέσα στις φλόγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, πράξεις μεγαλείου και εκδίκησης. Σχέσεις ζωής και θανάτου αναδεικνύουν τον καθοριστικό ρόλο των αισθημάτων στην ανθρώπινη δράση. Τα ιστορικά γεγονότα απεικονίζονται πρισματικά και συναρπαστικά, με την αφήγηση να φωτίζει όλες τις πλευρές του πολέμου που καθόρισε την τύχη της Μικράς Ασίας: την απόβαση των Ελλήνων στη Σμύρνη, τις αλλεπάλληλες νίκες, την πορεία στην Αλμυρά Έρημο, το επαναστατικό κίνημα των Τούρκων, τους εσωτερικούς αγώνες και στα δύο στρατόπεδα, την επική μάχη στις πηγές του Σαγγάριου, την αντεπίθεση του Αυγούστου 1922, την υποχώρηση, την ακατάπαυστη βία, την πυρκαγιά. Ένα ταξίδι στο χρόνο. Σμύρνη, Kωνσταντινούπολη, Άγκυρα. Μια πολυτάραχη διαδρομή όπου ιστορικές προσωπικότητες ζωντανεύουν στην τελευταία πράξη δράματος: ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Μουσταφά Κεμάλ, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος Σμύρνης, ο Δημήτριος Γούναρης, ο Ισμέτ (Ινονού), οι αρχιστράτηγοι Παρασκευόπουλος και Παπούλας, η συγγραφέας Χαλιντέ Εντίμπ, ο διάσημος Έλληνας μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, αλλά και ο ύπατος αρμοστής Αριστείδης Στεργιάδης - μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, παρουσιασμένη με βάση νέες, αδημοσίευτες πληροφορίες. ((Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το τρίτο μέρος του συγκλονιστικού έπους της Μικρασιατικής Καταστροφής, που ακόμα ματώνει στο συλλογικό ασυνείδητο και θέλγει τον έλληνα αναγνώστη [...] διαβάζεται απνευστί. (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ, Βιβλιοθήκη, Ελευθεροτυπία, 17/11/2011)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600442120
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων648
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2300-4767
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

zakoni

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

zakoni

Κριτικές για το προϊόν

[08/09/2014] zakoni.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με τον εμπνευσμένο και πικρό τίτλο «Φως εξ Ανατολών» στο αέτωμά του, απογειώνεται στο 3ο και τελευταίο μέρος του το μυθιστορηματικό έπος! Οι ήρωες του έργου επιστρέφουν στη Σμύρνη όπου ζωντανεύει η ζωή του πολιτισμικού μωσαϊκού στα δυο τρία τελευταία χρόνια της αίγλης της. Παράλληλα τόσο οι ζυμώσεις στα κινήματα που είδαμε να γεννιώνται και να αναπτύσσονται στο 2ο μέρος όσο και οι ιδιοτελείς επεμβάσεις των μεγάλων Δυνάμεων αλλάζουν το ρου της Ιστορίας των κρατών και τη ζωή των απλών ανθρώπων. Η ζωντάνεια της διήγησης συνεπαίρνει και κορυφώνεται όσο παρακολουθεί κανείς μέρα με τη μέρα τις αληθινές εξελίξεις, με πρωταγωνιστές τους φανταστικούς ήρωες και.. «κομπάρσους» τα ιστορικά πρόσωπα, από Σμύρνη και Πόλη ως Εσκί Σεχίρ και Αφιόν Καραχισάρ και Άγκυρα. Στο τέλος του βιβλίου, χάρτες, γενεαλογικά δένδρα Ελλήνων και Τούρκων χαρακτήρων, κατάλογοι με στοιχεία των ιστορικών προσώπων που «συμμετέχουν», χρονολόγιο και κατάλογοι εικόνων αποτελούν ανεκτίμητη βοήθεια για τον αναγνώστη!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΚΑΤΟ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΤΟΥ 1797
€11.31 €5.66
(-50%)
Κερδίζετε €5.65
ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ
ΖΩΡΑ ΠΟΠΗ
€49.76 €19.90
(-60%)
Κερδίζετε €29.86

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS