Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ: ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ (ΚΕΔΡΟΣ)

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4826




Παρουσίαση

Δώδεκα διηγήματα για την αδελφική αγάπη και την εκδίκηση, την ανία και την τρέλα, το παράδοξο της ταυτότητας και τη μοναχική πορεία προς το θάνατο. Αναμειγνύοντας το φανταστικό με το ρεαλισμό και το ανοίκειο με το καθημερινό, οι ιστορίες αυτές μιλούν για την αγωνιώδη αναμέτρηση με το χρόνο και την πραγματικότητα, αλλά και για τη δημιουργική μεταποίησή τους.
Οι ήρωες της ΜεταΠοίησης, χωρίς να ζητούν κατανόηση ή συγχώρηση, αφηγούνται σε πρώτο ενικό, αιφνιδιάζοντας τον αναγνώστη με την παραδοξότητα, την αμεσότητα και τη βίαιη τρυφερότητά τους. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το παιχνίδι της ζωής και του θανάτου, η εκδίκηση ως τιμή και ως λύτρωση, το θέμα της ταυτότητας, αφού συχνά το θύμα είναι ο θύτης και το αντίθετο, η διπλή προσωπικότητα, ο θάνατος ως ελευθερία και λοιπά είναι επίκαιρες υπαρξιακές αναζητήσεις, σύμφωνες με το πνεύμα της εποχής μας, αλλά ταυτόχρονα δουλεμένες με μεράκι και συγγραφική προσοχή τόσο στην οικονομία κάθε διηγήματος όσο και στο κλίμα μέσα στο οποίο ο Δ. Παπαμάρκος εμβαπτίζει τον αναγνώστη. Γι' αυτό ο συγγραφέας εντάσσεται στην πλούσια χορεία των ελλήνων διηγηματογράφων, που συνεχίζουν την ποιοτική παράδοση του είδους και την εμπλουτίζουν με γόνιμα οργώματα και καλές σπορές. (Γιώργος Ν. Περαντωνάκης, BookPress.gr, 16/9/2012)

Περιεχόμενα

Γκρίχου
Tseih She
Ρίψασπις
Τίσις
Σποδός
Πτέρυγα
Εγκιβωτισμός
Καΐνα
Ferrum
ΜεταΠοίηση
.45
Σαρκώζα
Λεπτομέρειες
ISBN139789600442694
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2012
Αριθμός σελίδων120
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας2300-4826
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ιωάννα Λάσκου

Κριτικές για το προϊόν

[31/01/2018] Γιώργος Τ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ίσως όχι τόσο δυνατό όσο το «Γκιακ» του ίδιου, αλλά δεν παύει να είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συλλογή, που παρουσιάζει μια κάπως ευρύτερη θεματολογική γκάμα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ
ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
€20.00 €10.00
(-50%)
Κερδίζετε €10.00
DELACROIX
BRUNO SILVIA
€10.00 €5.00
(-50%)
Κερδίζετε €5.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS