Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ!

ΜΑ, ΜΠΑΜΠΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ!

+
-
ΠΛΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-5094
Τιμή Έκδοσης
€7.46
Τιμή Πολιτείας
€5.22
(-30%)
Κερδίζετε €2.24


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Η ιστορία μιλάει κυρίως για τον μπαμπά μου, και θα σας εξηγήσω τι τρέχει μ'αυτόν. Μιλάει και για τη μαμά μου, αλλά δε συμβαίνει κάτι ανησυχητικό μ'αυτήν. Έχω ακόμη έναν μπαμπά, που δεν είναι ο μπαμπάς μου, αλλά πρέπει να τον βλέπω σαν μπαμπά μου και να λέω όλο τον κόσμο ότι τον έχω "σαν μπαμπά μου". Όπως ίσως θα καταλάβατε, ο μπαμπάς μου έχει χωρίσει με τη μαμά μου. Πριν χωρίσουν όμως, πρόλαβαν και μου έκαναν δώρο και το χαζό αδελφό μου. Δυστυχώς, η ιστορία ασχολείται πολύ και με ένα πρόσωπο που θα ήθελα να μην υπάρχει.Την πρώτη και μοναδική φορά που είδα το κορίτσι του μπαμπά μου, του είπα: "Μα, μπαμπά, είναι χάλια!" Ο μπαμπάς μας λέει πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την αγάπη που νιώθει για μένα και τον αδερφό μου. Και πως είναι διαφορετική αγάπη από αυτήν που νιώθει για την Χάλια. Εγώ όμως ξέρω πως αν μας αγαπούσε πραγματικά θα άφηνε τη Χάλια. Το διαζύγιο και οι νέες οικογένειες που μπορεί να δημιουργηθούν μετά, δοσμένα με χιουμοριστικό τρόπο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού χωρισμένων γονιών. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η Παναγιώτα Πλησή βάζει τα πράγματα στη θέση τους και ξεκαθαρίζει ορισμένες αλήθειες: από τη μία πως για τα παιδιά δεν υπάρχει «καλό διαζύγιο», ειδικά όταν οι αναμνήσεις από την κοινή ζωή με τους γονείς τους είναι μόνο όμορφες, και από την άλλη πως μπορεί να υπάρξει ευτυχία μετά από ένα διαζύγιο και μάλιστα για όλους. Χωρίς καθωσπρεπισμό και χωρίς ωραιοποίηση εξηγεί μέσω της μικρής πώς έχουν τα πράγματα. Το παράδειγμα της μοντέρνας οικογένειας της Λένας δεν είναι ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο από αυτό άλλων οικογενειών, μοιάζει όμως πολύ αληθινό και πολύ ισορροπημένο. Η μαμά δεν είναι οσιομάρτυρας, ούτε και σκληρόκαρδη. Είναι μια γυναίκα που έδωσε στον εαυτό της μια δεύτερη ευκαιρία και προσφέρει στα παιδιά της αγάπη και σταθερότητα. Ο μπαμπάς δεν είναι ούτε θύμα, ούτε προδότης. Προσπαθεί να ζήσει τη μικρή του ζωή και να κατακτήσει το δικαίωμά του στην ευτυχία αγαπώντας πάντα με δύναμη τα παιδιά του. Ο δεύτερος μπαμπάς κερδίζει με το σπαθί του την εκτίμηση και την αγάπη των παιδιών. Είναι ειλικρινής, σταθερά παρών και μπαμπάς για όλα τα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπίτι του. Η «Χάλια» είναι η νέα γυναίκα που γνωρίζει έναν άντρα σε λάθος στιγμή. Η ευτυχία της την περίμενε κάπου αλλού. Η Λένα είναι ένα τυχερό παιδί αλλά, ως παιδί που είναι, δεν το ξέρει. Η ευτυχία της ξεκινά από την οικογένειά της που είναι φτιαγμένη με τα υλικά του σεβασμού στις επιθυμίες και τις επιλογές του καθενός και, πάνω απ'όλα, της αγάπης. Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται : Το βιβλίο με ηρωίδα ένα 9χρονο κοριτσάκι απευθύνεται σε παιδιά Γ' Δημοτικού αλλά και όλων των υπολοίπων τάξεων του Δημοτικού. Για ποιο λόγο θα το αγαπήσουν τα παιδιά : Η επιλογή να δίνεται φωνή στο ίδιο το παιδί για να πει με πρωτοπρόσωπη αφήγηση την ιστορία του προσθέτει σε αμεσότητα και κερδίζει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών. Όσα παιδιά αναγνωρίσουν καταστάσεις θα αισθανθούν πως βρήκαν έναν ειλικρινή συνομιλητή, ενώ όσα έχουν μια πιο θολή (ή ακόμη και φοβική) εικόνα για το τι μπορεί να σημαίνει χωρισμός των γονιών και δημιουργία νέων οικογενειών θα «ακούσουν» με ανακούφιση την αισιόδοξη και γεμάτη χιούμορ αφήγηση της μικρής Λένας. Για ποιο λόγο να το επιλέξουν οι γονείς : Εκτός από την ευκαιρία να θίξουν το δύσκολο θέμα του χωρισμού και της επαναδημιουργίας νέας οικογένειας, επιλέγοντας το βιβλίο της Παναγιώτας Πλησή οι γονείς θα προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να πάρουν το μήνυμα πως το δικαίωμα στην ευτυχία και την αγάπη ανήκει σε όλους ανεξαιρέτως και πως δεν πρέπει να φοβούνται τις αλλαγές. (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 01/06/2015)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600445633
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 9 ΕΤΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2014
Αριθμός σελίδων112
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΣΟΥΡΛΑΓΚΑ ΕΛΕΟΝΩΡΑ
Προτεινόμενες ηλικίες9-12 ετών
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΕικονογράφησηΣΓΟΥΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2300-5094
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΛΙΘΟΣΤΡΑΤΟ
ΤΣΙΜΑ ΜΑΡΙΑ
€12.00 €6.00
(-50%)
Κερδίζετε €6.00
ΒΕΡΝΟΝ ΣΟΥΜΠΟΥΤΕΞ (ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ)
DESPENTES VIRGINIE
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS