Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ (ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ / ΣΕΙΡΑ)

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΟΥ

+
-
CHIRBES RAFAEL
Κωδ. Πολιτείας: 2300-5117
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€6.93
(-30%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο Εστέμπαν αναγκάζεται να κλείσει το ξυλουργείο του στη μικρή ισπανική πόλη Όλμπα, αφήνοντας στο δρόμο τους υπαλλήλους του. Οι τύψεις τον αναγκάζουν να αναζητήσει τα αίτια που τον οδήγησαν σ' αυτή την επιλογή και να διερευνήσει τον διττό ρόλο του ως θύτη και θύματος. Κοιτάζοντας το είδωλό του στον καθρέφτη -έναν άνθρωπο χωρίς ιδιαίτερα χαρίσματα-, ανακαλύπτει μια εικόνα φτιαγμένη από γκρεμισμένα όνειρα και χαμένα ιδανικά. Γύρω από τον Εστέμπαν ξεδιπλώνεται ένας θίασος εξιλαστήριων θυμάτων,
άπληστων απατεώνων και ανελέητων κυνηγών του εύκολου κέρδους.
Την ίδια ώρα ο Αχμέτ, μετανάστης από το Μαρόκο, ανακαλύπτει δύο πτώματα στις όχθες του βάλτου της Όλμπα. Ίσως στο βάλτο να υπάρχουν περισσότερα πτώματα, αλλά ο Αχμέτ, τρομοκρατημένος στη σκέψη ότι θα μπορούσε να κατηγορηθεί για τους φόνους, το βάζει στα πόδια.
Ο βάλτος, που σταδιακά αποκτά αυξανόμενο συμβολικό βάρος, είναι συγχρόνως μια άβυσσος που καταπίνει τις αποδείξεις των εγκλημάτων και ξεπλένει τις διεφθαρμένες συνειδήσεις...
Το βιβλίο του Ραφαέλ Τσίρμπες περιγράφει μια κοινωνία που έχει περιέλθει σε αποσύνθεση, όπως και ολόκληρη η χώρα που βιώνει σκληρή κρίση και έχει καταληφθεί από πανικό.
Το καλύτερο ισπανικό μυθιστόρημα των τελευταίων είκοσι πέντε χρόνων σύμφωνα με σχετική ψηφοφορία της εφημερίδας El Mundo.
Βραβείο Κριτικών 2013 (Premio de la Critica 2013) (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα για την κρίση. Η διαβρωτική αφήγηση του Ραφαέλ Τσίρμπες σκιαγραφεί ένα μικρό σύμπαν ανεργίας και απελπισίας [...] Το "Στην άκρη του γκρεμού" περιγράφει τον μακρύ χειμώνα που ακολούθησε το πάρτι. Και που διαρκεί ακόμα...» (Χαβιέ Ροντρίγκεθ Μάρκος, El Pais)
«Το καλύτερο ισπανικό μυθιστόρημα με θέμα την κρίση και, σε κάθε περίπτωση, ένα από τα τέσσερα ή πέντε πιο σημαντικά βιβλία της τελευταίας πενταετίας» (Μανουέλ Ροντρίγκεθ Ριβέρο, El Pais)
«Η λογοτεχνία, όπως είπε ο Αντόρνο, είναι ένα ρολόι που χτυπάει συνέχεια. Στις καλύτερες στιγμές της όμως είναι και ένα εργαλείο για να κατανοήσουμε τον κόσμο όταν καταρρέει. Οι δύο αυτοί κανόνες εναρμονίζονται από τους σημαντικούς συγγραφείς. Και ο Ραφαέλ Τσίρμπες είναι ένας από αυτούς» (Ματίας Νέσπολο, El Mundo)

Περιεχόμενα

1. Το εύρημα
2. Εντοπισμός εξωτερικών χώρων
3. Έξοδος
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςEN LA ORILLA
ISBN139789600445831
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΦεβρουάριος 2014
Αριθμός σελίδων440
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΝΗΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΕπιμέλειαΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΙΡΜΠΕΣ ΡΑΦΑΕΛ
Κωδικός Πολιτείας2300-5117
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mtoli, mitsost, ange

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[21/10/2017] raton.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ρεαλιστικο,επικαιρο,με κριτικη διαθεση στο παρελθον της Ισπανιας κ οτι αυτο μεταβιβασε στις επομενες γενιες.Παρα πολυ ωραιο.
[12/03/2016] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σενάριο εδώ.Τα πρόσωπα μπλέκονται,αφηγούνται,ανάμεσα στις προτάσεις τους ανάβουν μικρές και μεγάλες αλήθειες.Η ζωή όπως είναι τώρα με την κρίση,αλλά κι όπως ήταν πάντα με τον άνθρωπο, το χρήμα,τις σχέσεις και τις χαμένες ταυτότητες.Ώριμο σύγγραμα καθρέπτης,απαραίτητο στον ερευνητή της ανθρώπινης συμπεριφοράς.Με εσωτερικότητα, χωρίς επιτηδεύσεις δίνει στον αναγνώστη υπέροχες ευκαιρίες για περισυλλογή.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS