Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΛΑ ΤΩΡΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕ!

ΕΛΑ ΤΩΡΑ, ΤΕΛΕΙΩΝΕ!

+
-
ΧΙΩΤΑΚΗ ΑΛΙΚΗ, ΖΕΡΒΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-5364
Τιμή Έκδοσης
€7.70
Τιμή Πολιτείας
€5.39
(-30%)
Κερδίζετε €2.31


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Κάθε πρωί, όταν ξυπνάω, μου αρέσει να μετράω τα τρένα που περνούν από τη γέφυρα. Καμιά φορά κάποιο τρένο δεν έρχεται στην ώρα του, κι αυτό με στενοχωρεί πολύ. Κάθομαι και το περιμένω μέχρι να έρθει...
Η μαμά μου τότε μου φωνάζει:
"ΑΛΕΞ! ΑΛΕΞ! Κάνε γρήγορα, θ' αργήσεις! Έλα τώρα, ΤΕΛΕΙΩΝΕ!"
Με λένε Άλεξ και είμαι δέκα χρονών, πέντε μηνών και εφτά ημερών... Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις για μένα, διάβασε παρακάτω.
Η Δανάη, μια νεαρή Ελληνίδα ψυχολόγος, βοηθάει παιδιά και εφήβους που έχουν αυτισμό σε ένα ειδικό κέντρο.
Με ειλικρίνεια και με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Άλεξ, το χαρισματικό παιδί με αυτισμό με το οποίο η Δανάη συνεργάζεται, μάς αφηγείται τις κοινές συναρπαστικές εμπειρίες τους, αλλά, έμμεσα, και τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και οι δύο.
Γραμμένο με τρυφερότητα, χιούμορ, πρόθεση αφυπνιστική αλλά και διάθεση εξομολογητική απέναντι στον αναγνώστη, το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
Στις τελευταίες σελίδες του υπάρχουν επεξηγηματικά σχόλια και ερωτήσεις για να ξανασκεφτούμε, μικροί και μεγάλοι, την ιστορία.
Μια λογοτεχνική αφήγηση και ταυτόχρονα ένα βιβλίο γνώσεων, που δείχνει στον αναγνώστη πολλά πράγματα για τη ζωή και την τέχνη, ίσως και για την ίδια την τέχνη της ζωής! (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600448498
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2017
Αριθμός σελίδων72
Διαστάσεις21x14
Προτεινόμενες ηλικίεςΆνω των 12 ετών
ΕπιμέλειαΣΠΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΕικονογράφησηΓΟΥΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2300-5364
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Β

Κριτικές για το προϊόν

[24/01/2018] χαρά πρεβεδώρου.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Στην αρχή με προσέλκυσε ο τίτλος και τα χρώματα του εξωφύλλου. Ανοίγοντας το βιβλίο διαπίστωσα ότι βρίσκομαι μπροστά σε μια πρωτότυπη τρυφερή αφήγηση ενός παιδιού. Από τις πρώτες σελίδες γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για ιδιαίτερο παιδί, για ένα αυτιστικό παιδί. Σκέφτηκα ότι η συγγραφέας, ψυχολόγος που ασχολείται με τον αυτισμό, είχε να επιλέξει αν θα δώσει ένα τυπικό κείμενο με επιστημονικούς όρους ή ένα λογοτεχνικό αφήγημα εισχωρώντας στον εσωτερικό κόσμο ενός αυτιστικού παιδιού. Προς χάριν της λογοτεχνίας, χωρίς να αδικήσει την επιστήμη, επέλεξε το δεύτερο. Οι μονόλογοι του παιδιού, οι εξαιρετικά ζωντανές λεπτομερείς περιγραφές του πραγμάτων και προσώπων που κινούνται γύρω του, από τη μια δείχνουν την ιδιόμορφη παρατηρητικότητα και συμπεριφορά των παιδιών με αυτισμό, από την άλλη δίνουν στο κείμενο τη λογοτεχνική του υπόσταση, ενώ αποφεύγεται ο διδακτισμός και η «αυθεντία» των ειδικών. Η φράση του τίτλου, που επαναλαμβάνεται μέσα στο κείμενο ιδίως από το παιδί, τον Άλεξ, είναι το κλειδί, για να κατανοήσει ο αναγνώστης τον ψυχισμό του. Η συγγραφέας μάς κάνει σαφές ότι οι συμπεριφορές που ίσως κάποιος θα τις θεωρούσε αταξίες (πείσμα, τράβηγμα μαλλιών κ.α) είναι ο τρόπος αυτών των παιδιών να περιεργάζονται τα πράγματα και να δείχνουν τα συναισθήματά τους (επεισόδιο στον κήπο). Η επιμονή στην γνώριμη επανάληψη, η απέχθεια για τον θόρυβο, οι ποικίλες ιδιαίτερες αντιδράσεις ως χαρακτηριστικά των αυτιστικών παιδιών, μέσα από την περιγραφική αφήγηση του Άλεξ παύουν να είναι δυσάρεστα, αντίθετα, μεταβάλλονται σε χαριτωμένα περιστατικά. Η «κριτική» που κάνει συχνά ο Άλεξ στη Δανάη, την εκπαιδεύτριά του, για τις αντιδράσεις της (την αποκαλεί πολύ ιδιόρρυθμο κορίτσι!) είναι ευρηματική, γιατί αντιστρέφει τους ρόλους εκπαιδευόμενου και εκπαιδευτή και προκαλεί τη συμπάθεια του αναγνώστη και για τους δύο και δίνει έναν εύθυμο τόνο στο κείμενο.
Οι συγγραφείς μάς αποκάλυψαν μοναδικά τη σκέψη και την πράξη ενός ξεχωριστού παιδιού. Χαρά Πρεβεδώρου
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98
Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS