Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΧΛΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

Ο ΧΛΟΜΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

+
-
WALLACE DAVID-FOSTER
Κωδ. Πολιτείας: 2300-5481
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€15.40
(-30%)
Κερδίζετε €6.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Αν ξέρεις τις απόψεις ενός ανθρώπου για τη φορολογία, μπορείς να φανταστείς ολόκληρη τη φιλοσοφία του», γράφει ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας σ' αυτό, το τελευταίο του μυθιστόρημα.
Ο νεαρός εκπαιδευόμενος στο τοπικό παράρτημα της Φορολογικής Υπηρεσίας, ονόματι Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, παρατηρεί με ενδιαφέρον τους υπαλλήλους της. Του μοιάζουν φυσιολογικοί, με τις αρετές και τις αδυναμίες τους. Όσο όμως περνά ο καιρός, συνειδητοποιεί τους τρόπους με τους οποίους οι υπάλληλοι αυτοί αντιμάχονται την εργασιακή ρουτίνα και ανακαλύπτει μια ευρεία γκάμα από ξεχωριστές προσωπικότητες. Ο νεαρός εκπαιδευόμενος έχει φτάσει ακριβώς στην εποχή που κάποιες δυνάμεις μέσα στην υπηρεσία συνωμοτούν για να εξαλείψουν και τα τελευταία ίχνη ανθρωπιάς κι αξιοπρέπειας που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους...
Ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας πλάθει χαρακτήρες με πλούσιο εσωτερικό κόσμο και θέτει σημαντικά ερωτήματα για το πώς το περιβάλλον και το αντικείμενο της εργασίας επηρεάζουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Επιδιώκει παράλληλα να αναδείξει τον ηρωισμό που ενυπάρχει ακόμη και στις πλέον κοινότοπες πτυχές της καθημερινότητας. Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα από έναν ανεπανάληπτο συγγραφέα. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το ημιτελές μυθιστόρημα Ο χλομός βασιλιάς κυκλοφόρησε το 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 2018 στην Ελλάδα, μεταφρασμένο ανεπίληπτα από τον Γιώργο Κυριαζή (εκδ. Κέδρος). Πρόκειται για το αρχείο/μητρώο της εναγώνιας και εργώδους προσπάθειας του Γουάλας όχι μόνο να υπερβεί, εν είδει Σεργκέι Μπούμκα της μυθιστοριογραφίας, τον ίδιο του τον εαυτό καταρρίπτοντας όσα ρεκόρ κατέρριψε με το Infinite Jest, αλλά και της φιλοδοξίας του να καταπιαστεί με τα δεινά της μεταβιομηχανικής εποχής μέσα από το πλέον ανιαρό συγκείμενο που μπορείς να διανοηθείς: τα λογιστικά και τις φορολογικές υπηρεσίες! (...) είναι πραγματικά ένας λογοτεχνικός ανεμοστρόβιλος όπου τα κομμάτια της πλοκής πέφτουν πάνω στον αναγνώστη σαν μέσα από μια ταχύτατη δίνη!» (Γιώργος - Ίκαρος Μπαμπασάκης, bookpress.gr, 10/06/2020)

«Διέθετε την πιο επιβλητική, συναρπαστική και εφευρετική ρητορική δεξιοτεχνία από οποιονδήποτε άλλο συγγραφέα». (ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΡΑΝΖΕΝ)
«Το καλύτερο μυαλό της γενιάς του... Τη φωνή του την αναγνώριζες ακόμη κι αν την άκουγες για πρώτη φορά.
Ήταν - είναι - η φωνή μέσα στο κεφάλι σου». (THE NEW YORK TIMES)

Περιεχόμενα

Σημείωμα του επιμελητή της αγγλικής έκδοσης - Μάικλ Πιτς
Ο χλομός βασιλιάς
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE PALE KING
ISBN139789600449129
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2018
Αριθμός σελίδων600
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΚΥΡΙΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΟΥΑΛΑΣ ΝΤΕΙΒΙΝΤ-ΦΟΣΤΕΡ
Κωδικός Πολιτείας2300-5481
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

OlgaSter, eleutheriakos7, geopap1984, dimbik, mariosRigas, agrofylakas

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

eraserhead, eliasdgian, lomirmano, a.papaioannou, jetski55, mpratsaki2, OlgaSter, mihalis93, geopap1984, DPRODRO, t_someone, charal, Nefeli Karapiperi, kostas97

Κριτικές για το προϊόν

[22/11/2020] mariosRigas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πραγματικά σπουδαίο παρόλο που έμεινε ανολοκλήρωτο! Ο Wallace εξυμνεί την δυσκολία αλλά και την ανάγκη του να βυθίζεσαι στη στιγμή, στην δουλειά σου, στην καθημερινότητα. Το να είσαι εκεί, να ζεις, που πολλές φορές μπορεί να σημαίνει απλά να υπάρχεις κάτι που μοιάζει με τη λογική του ζεν ή από την δυνατότητα/(ανάγκη;) να βρούμε μια αρμονία μέσα μας και γύρω μας. Είναι, όμως, μόνο ένα από τα πράγματα που θα βρει κάποιος σε αυτό το βιβλίο καθώς, όπως το συνηθίζει ο συγγραφέας, μοιάζει με λαβύρινθο που του λείπει το κέντρο (με πολλές θεματικές όπως η γραφειοκρατία -τι καλύτερο για να μιλήσεις για δύσκολη και χωρίς ανταμοιβή δουλειά- η μηχονοποίηση της εργασίας και των ζωών μας, αλλά και γενικότερα για τη ζωή στην σύγχρονη εποχή) παρόλα αυτά όλα λειτουργούν στον κεντρικό άξονα και δημιουργούν ένα πραγματικό, ζωντανό κόσμο.

Αυτό το βιβλίο μπορεί σε πολλούς να μοιάζει με δύσκολη δουλειά, γεμάτο με ανούσιους, κουραστικούς λογιστικούς όρους ή ιστορίες που δεν πάνε πουθενά. Παρόλο όμως που δεν είναι τελειωμένο, η πρόθεση του συγγραφέα αρχίζει να φαίνεται όσο προχωράει κανείς και αυτό που το κάνει δύσκολο να μιλήσει κανείς γι' αυτό είναι ακριβώς ότι όπως λέει και ο συγγραφέας, πρέπει να βυθιστείς μέσα του.
[04/06/2020] DPRODRO.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:1
Βαρετό μεχρι αηδίας.Μόνο για εφοριακούς και λογιστές.Κρίμα για τον συγγραφέα που ήταν ένας απο τους καλύτερους.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΙΛΟΥΣ
O'NEIL POPPY
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10
ΚΡΥΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ
KADARE ISMAIL
€11.66 €4.66
(-60%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS