Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΚΑΤ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΚΑΤ

+
-
ΦΡΑΓΚΕΣΚΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Κωδ. Πολιτείας: 2300-5553
Τιμή Έκδοσης
€9.90
Τιμή Πολιτείας
€6.93
(-30%)
Κερδίζετε €2.97


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΚΑΤ. Ο οδηγός, με αφορμή έναν άστεγο, έναν "βρωμύλο" όπως τον αποκαλεί, που μπαίνει στο λεωφορείο ενώ αυτός κάνει τα πάντα για να τον εμποδίσει, ξεδιπλώνει έναν λόγο παραληρηματικό, σκληρό, κοινότοπο, φοβικό. Έξω, η έρημη, παρακμάζουσα πόλη σιωπηλά τον ακολουθεί.
Κάθε στάση γίνεται πεδίο για νέο παραλήρημα. Επιβάτες, περαστικοί, μουσεία, έργα τέχνης, νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα, κινηματογράφοι κι ό, τι άλλο βλέπουν τα μάτια του μπαίνουν στο στόχαστρό του. Μέσα από ελάχιστες χαραματιές μας αφήνει να δούμε τραυματικά ίχνη, πτυχές του εσώτερου εαυτού.
Οι λέξεις ξεχύνονται ποτάμι, χείμαρρος που δεν μπορεί να ελέγξει, και όσο πλησιάζει στο τέρμα αφηνιάζει, ο λόγος γίνεται πιο έξαλλος, ένα κήρυγμα μίσους, τίποτα δεν τον κρατά, παραδίδεται.
Μια νουβέλα για τον φόβο που ποτίζει κάθε έκφανση της ζωής και την απογυμνώνει. Για τον φόβο που κρύβεται πίσω από τη βία, γίνεται η πιο ακραία της μορφή, η πιο ακατανόητη, μπορεί να φτάσει μέχρι την παγωνιά του θανάτου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ενεργό μέλος της κοινωνίας. Ως επαγγελματίας οδηγός και μάλιστα αστικού λεωφορείου εκπροσωπεί τον σκληρά εργαζόμενο των ημερών μας, ο οποίος, όντας αγκυλωμένος πολλαπλώς ψυχικά, προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένειά του. [...] Η νουβέλα Σύνταγμα-ΚΑΤ, η οποία κλείνει με τη δανεική τελετουργική λέξη των Ιουδαίων, δηλαδή «αμήν», επιβεβαιώνει την ικανότητα της προαναφερομένης δημιουργού λόγου να οργανώνει επιμελώς τον αντικατοπτρισμό μας στη λίμνη των παθών μας. Κι αυτό ακριβώς το ομοιοπαθητικό κοίταγμα δικαιώνει από την πλευρά του την επιτέλεση του ρηματικού καθήκοντος της Χριστίνας Φραγκεσκάκη». (Γιώργος Βέης, bookpress.gr - 07/03/2020)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600449860
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2019
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις19x12
ΕπιμέλειαΣΠΑΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
Κωδικός Πολιτείας2300-5553
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

mitsost

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

petroseco, mitsost

Κριτικές για το προϊόν

[08/03/2020] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Όλα τα προβλέψιμα και μη που μπορούν να ειπωθούν και έχουν ήδη.Ένας πλήρης κατάλογος κοινωνικού αυτοματισμού. Ο φόβος και τα επακόλουθά του. Όλες οι θολές και επίκτητες διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας που μπορούν να διχάσουν και να παρερμηνεύσουν. Είναι μια καλή ενδοσκόπηση-καθαρμός, μια ευκαιρία εσωτερικής αναζήτησης στο πού βρισκόμαστε.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS