Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

+
-
CHANDLER RAYMOND
Κωδ. Πολιτείας: 2300-4343
Τιμή Έκδοσης
€16.60
Τιμή Πολιτείας
€11.62
(-30%)
Κερδίζετε €4.98


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Είναι λάθος να μπλέκεις με μεθυσμένους. Ο ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου το γνώριζε καλά όταν αποφάσισε να βοηθήσει έναν άγνωστο άντρα, αδέκαρο, παντρεμένο με πλούσια όσο και άστατη ερωτικά γυναίκα. Και πράγματι, ο Τέρι Λένοξ τον έβαλε σε πολλούς μπελάδες.
Όταν η αστυνομία ανακαλύπτει τη Σίλβια Λένοξ νεκρή στον ξενώνα όπου συναντούσε τους εραστές της, ο Τέρι θεωρείται ο βασικός ύποπτος. Ζητά από τον Μάρλοου να τον βοηθήσει να διαφύγει στο Μεξικό. Εκείνος τον φυγαδεύει, αλλά λίγο αργότερα μαθαίνει ότι ο Λένοξ βρέθηκε νεκρός σε μια μεξικανική πόλη.
Για την αστυνομία η υπόθεση έχει κλείσει. Για τον Μάρλοου όχι. Φροντίζει γι' αυτό η αινιγματική Αϊλίν Ουέιντ, σύζυγος ενός αλκοολικού διάσημου συγγραφέα και εραστή της Σίλβια. Ο ντετέκτιβ θα μπει έστω και για λίγο στον ιδιωτικό παράδεισο του καλού κόσμου. Ή στην ιδιωτική τους κόλαση. Χτισμένη με χρήμα, σεξ και ένοχα μυστικά. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς αστυνομικών μυθιστορημάτων ο οποίος καθιέρωσε ένα πρότυπο που πολλοί προσπαθούν ακόμη να φτάσουν". (SUNDAY TIMES)

Ο "Μεγάλος αποχαιρετισμός" είναι ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα κοινωνικής κριτικής και μαζί ψυχολογικής ανάλυσης, με θαυμάσιες λυρικές στιγμές και αναπάντεχα διακείμενα, από τον αρχετυπικό Φλωμπέρ ώς τον Κητς και τον Έλιοτ. (Τιτίκα Δημητρούλια, Η Καθημερινή, 12/7/2009)

Είναι το μυθιστόρημα που έχει ανάλογη θέση στο έργο του Ρέιμοντ Τσάντλερ, μ' αυτή που έχει η "Οδύσσεια" στον Όμηρο... (Γιώργος Νοταράς, Ελευθεροτυπία, Βιβλιοθήκη, 30/7/2011)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE LONG GOODBYE
ISBN139789600451399
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2020
Αριθμός σελίδων536
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΛΟΚΥΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΕπιμέλειαΔΟΥΛΑΜΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΣΑΝΤΛΕΡ ΡΕΙΜΟΝΤ
Κωδικός Πολιτείας2300-4343
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tim8, KonstantinaTsoukaki, tanstil

Κριτικές για το προϊόν

[11/07/2019] tim8.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Είναι, ίσως, το πιο 'λυρικό' και λογοτεχνικό μυθιστόρημα του Τσάντλερ, και το πιο μεγάλο σε έκταση, όπου ο κυνισμός, η απαισιοδοξία και η απαξίωση εναλλάσσονται συχνά - από την άλλη πλευρά, όμως, αργεί να 'απογειώσει' την πλοκή, ενώ τα κίνητρα συμπεριφοράς των ηρώων, πολλές φορές, είναι αρκετά αδιαφανή. Αρκετά εύστοχη η 'ασταθής' μεταπολεμική ατμόσφαιρα των μέσων της δεκαετίας του '50 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θεωρείται ένα από τα 3 αριστουργήματα του Τσάντλερ.

Βαθμολογία: 4,3/5 ή 8,6/10.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS