Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΜΕΝΕΞΕΔΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ΜΕΝΕΞΕΔΕΝΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

+
-
ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0210
Τιμή Έκδοσης
€16.92
Τιμή Πολιτείας
€11.84
(-30%)
Κερδίζετε €5.08


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ένα γνήσιο αθηναϊκό μυθιστόρημα που άφησε εποχή. Ο ύμνος και το δράμα μιας Αθήνας που χάνει την όψη της ειδυλλιακής πόλης, ενόσω τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου αρχίζουν να συνθέτουν το νέο τοπίο από την παλαιότερη εκείνη εποχή η «Μενεξεδένια Πολιτεία» διατήρησε τη γοητεία των περασμένων καιρών, τη νοσταλγία, την αφέλεια, την αρχοντιά τους. Χαρακτηριστικά που προσωποποιούνται στον Μελέτη Μαλβή, παλιό δικηγόρο, που η γυναίκα του τον άφησε λίγο μετά το γάμο τους για να ακολουθήσει τον τυχοδιώκτη εραστή της. Η ευγενική μορφή της κόρης του Σοφίας, ο υπερευαίσθητος Γιάννης Μαρούκης, αλλά και τα δευτερεύοντα πρόσωπα του μυθιστορήματος, περιγράφονται όλα με την ιδιαίτερη διεισδυτικότητα του Τερζάκη και μένουν για πάντα στη μνήμη του αναγνώστη.
Ορισμένες σελίδες της «Μενεξεδένιας Πολιτείας», όπως η περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή στην Πλάκα, η ερωτική σκηνή στο Δαφνί, η περιγραφή της Αθήνας ιδωμένης από εκείνο το δάσος, ο θάνατος του πατέρα, θεωρούνται κλασικές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600500738
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 3
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων220
Διαστάσεις17x12
Κωδικός Πολιτείας1710-0210
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sdontis, sevasti z, Μενέλαος, evangeliaoikonomou, geopap1984, katerina alipranti

Κριτικές για το προϊόν

[26/06/2020] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σίγουρα το πιο αντιπροσωπευτικό λογοτεχνικό έργο τόσο του Τερζάκη όσο και γενικότερα του ρεύματος (αν μπορούμε να το πούμε έτσι) που ονομάστηκε "γενιά του 30" με σημαντικότερα χαρακτηριστικά τις γλαφυρές περιγραφές μέσα από όμορφες λέξεις που μυρίζουν γιασεμί, τις αναπολήσεις παλιότερων εποχών στα ίδια μέρη, αλλά επίσης και τον κοινωνικό προβληματισμό που αντανακλούσε κυρίως το κύμα της αστικοποίησης που σταδιακά άλλαζε το ρόλο και την σκέψη του ανθρώπου μέσα στις μεγάλες πόλεις. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα, είναι αρκετά απαιτητικό γιατί η αφήγηση περιέχει εσωτερικούς μονολόγους που αναπτύσσουν σύνθετους συλλογισμούς και ψυχικές αναλύσεις των προσώπων. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι ήρωες, αν και δεν είναι πολλοί, είναι στέρεοι και εξελίσσονται μέσα στην πλοκή, καθόλου χάρτινοι, αν και οπωσδήποτε είναι αναπόφευκτο κάποιοι να μένουν στάσιμοι γιατί έχουν περισσότερο έναν υποστηρικτικό ρόλο στην εξέλιξη για να αναδεικνύονται οι κεντρικοί ήρωες. Αξιοσημείωτες και οι χιουμοριστικές πινελιές που εκφράζονται μέσω του Μαντουλά και αντισταθμίζουν κάπως τη βαριά ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος με ουσιαστικές όμως νύξεις για τα πάθη και τα αρνητικά χαρακτηριστικά της αστικής ελληνικής κοινωνίας του μεσοπολέμου.
[21/09/2015] tintin.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Η γλώσσα που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας είναι εξαιρετική.Οι χαρακτήρες περιγράφονται με πολύ πετυχημένο τρόπο.Παρουσιάζονται εικόνες της παλιάς Αθήνας που τώρα πια δεν υπάρχουν.Είναι, ένα πολύ ενδιαφέρον κλασικό μυθιστόρημα.
[14/07/2013] Godard.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Η ανάγνωση αυτού του μυθιστορήματος αφήνει μία γεύση νοσταλγίας για την παλιά όμορφη Αθήνα. Μου άρεσε η παρουσίαση μιας Αθήνας που αλλάζει και μετατρέπεται σε μεγαλούπολη. Ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας είναι η μητέρα Όλγα. Σε γενικές γραμμές πάντως το βρήκα λίγο αδιάφορο.
[24/04/2013] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
η αγαπημένη Αθήνα στα 30s. πολύ καλή παρουσίαση των χαρακτήρων. απλά κλασικό.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΔΕΣΠΟΣΥΝΕΣ
NICOL M. DONALD
€15.90 €7.16
(-55%)
Κερδίζετε €8.74
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΖΑΜΠΕΛ
TABUCCHI ANTONIO
€14.90 €7.45
(-50%)
Κερδίζετε €7.45

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS