Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΔΟΥΛΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΔΟΥΛΗΣ

ATWOOD MARGARET
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0184




Παρουσίαση

Η Μάργκαρετ Άτγουντ γεννήθηκε στην Οτάβα του Καναδά το 1939, μεγάλωσε στο Κεμπέκ και το Οντάριο και έζησε μεγάλο μέρος της ζωής της έξω από τη χώρα της (Βοστώνη, Βερολίνο, Εδιμβούργο, Λονδίνο, κ.ά.). Έχει εκδόσει περισσότερα από είκοσι βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, ποίηση, λογοτεχνική κριτική). Πεζογραφήματά της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.
"Η ιστορία της πορφυρής δούλης" (1985) κάνει παγκοσμίως γνωστό το όνομα της συγγραφέως και την κατατάσσει στους σημαντικότερους και πιο ρηξικέλευθους πεζογράφους της εποχής μας. Τοποθετημένη στο εγγύτατο μέλλον, η ιστορία διαδραματίζεται σ' ένα χώρο που θυμίζει το φάντασμα μιας αμερικανικής πανεπιστημιούπολης, μια νεκρόπολη που σαν αρνητική επιφάνεια καταγράφει την άλλοτε καθημερινή ζωή στις Η.Π.Α. Η "Δημοκρατία του Γιλεάδ", όπως ονομάζεται τώρα, είναι ένα μονολιθικό, θεοκρατικό καθεστώς που τιμωρεί την έκτρωση με θάνατο καθεστώς που επιστρέφει στην τρομοκρατική μισαλλοδοξία των πρώτων πουριτανών και στηρίζεται στην "κατά γράμμα" εφαρμογή της Βίβλου, για να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα και τη στειρότητα: Μια δράκα φανατικών κυριεύει με πραξικόπημα την εξουσία και, μεταξύ άλλων, ιδρύει τάγματα "γυναικών ικανών προς τεκνοποίησιν", τις "πορφυρές". Οι γυναίκες αυτές αποσπώνται δια της βίας από τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τους άντρες τους τους αφαιρείται το δικαίωμα της ιδιοκτησίας και το δικαίωμα να φέρουν επώνυμο υπηρετούν στα σπίτια των αρχηγών και αποκαλούνται "η του Φρεντ", "η του Φρανκ", κατά το όνομα του ιδιοκτήτη τους. Σ' ένα τέτοιο τάγμα ανήκει και η αφηγήτρια του μυθιστορήματος, η "πορφυρή δούλη" του τίτλου, η ιστορία της οποίας μεταφέρει στον αναγνώστη όλη τη φρίκη ενός κόσμου που θα μπορούσε να είναι δικός μας, όχι όμως με τον τρόπο της επιστημονικής φαντασίας, αλλά με τα χρώματα ενός αποτρόπαιου και υποδόρια λυρικού εφιάλτη που κάποτε εγγίζει τα όρια της πραγματικότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

I. ΝΥΧΤΑ
II. ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ
III. ΝΥΧΤΑ
IV. ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ
V. ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗ
VI. ΚΟΙΝΟΒΙΟ
VII. ΝΥΧΤΑ
VIII. ΓΕΝΕΘΛΙΟΝ ΗΜΑΡ
IX. ΝΥΧΤΑ
X. ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΨΥΧΩΝ
XI. ΝΥΧΤΑ
XII. ΣΤΗΣ ΙΕΖΑΒΕΛ
XIII. ΝΥΧΤΑ
XIV. ΑΛΙΕΙΑ ΠΛΑΝΗΘΕΙΣΩΝ ΨΥΧΩΝ
XV. ΝΥΧΤΑ
ΙΣΤΟΡΙΟΜΝΗΜΩΝ. Σχολιασμός
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςTHE HANDMAID'S TALE
ISBN139789600501049
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 1990
Αριθμός σελίδων396
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΑΤΕΣΙΣ ΠΑΥΛΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΑΤΓΟΥΝΤ ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ
Κωδικός Πολιτείας1710-0184
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

tzortzis_m13

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS