Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Β΄Τ. ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΓΓΟΝΟΙ

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΓΓΟΝΟΙ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΤΑΣΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0336
Τιμή Έκδοσης
€18.66
Τιμή Πολιτείας
€13.06
(-30%)
Κερδίζετε €5.60


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Συνεχίζοντας, ο Τάσος Αθανασιάδης, την αναπαράσταση της νεοελληνικής κοινωνικής ζωής με πληθωρικές μυθιστορηματικές συνθέσεις από τις χαρακτηριστικότερες περιόδους της, ύστερα από τους "Πανθέους", την "Αίθουσα του Θρόνου", τους "Φρουρούς της Αχαΐας", δίνει στους "Τελευταίους Εγγονούς" το χρονικό γύρω απ' τη μεταπολίτευση του 1974. Οι ήρωες στους "Τελευταίους Εγγονούς", καθώς εκπροσωπούν όλες σχεδόν τις γενεές, δρουν σ' ένα πλατύ κοινωνικό φάσμα, έτσι ώστε, με την εμπλοκή τους, λίγο-πολύ, στα γεγονότα εκείνης της εποχής -που αισθανόμαστε ακόμη τον αντίκτυπό τους, αφού τα αίτια που τα προκάλεσαν εξακολουθούν να επηρεάζουν τη δημόσια και ιδιωτική μας ζωή- να πλάθουνται οι χαρακτήρες τους, απ' όπου προβάλλει με σαφήνεια το ήθος της.
Με τους "Τελευταίους Εγγονούς" ολοκληρώνεται μία πλατειά τοιχογραφία, όπου απεικονίζονται, σε διάφορα πλάνα, οι πιο αποφασιστικές στροφές στην εξέλιξη της νεοελληνικής κοινωνίας - από τα τελευταία χρόνια της εποχής του Χαρίλαου Τρικούπη, όπου άρχιζε να διαμορφώνει κάποια αυθεντικά χαρακτηριστικά, ως τις μέρες μας, όπου τα χαρακτηριστικά αυτά χάνουν ολοένα την ιδιομορφία τους μέσα σε μια διεθνική κοινότητα, που την κατευθύνει περισσότερο το πνεύμα της χρησιμοθηρίας και της τυποποίησης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Το τίμημα
Χαρές με δάκρυα
Με την ευλογία του Διαβόλου
Το όραμα ενός απελπισμένου
Φωνή βοώντος εν τη ερήμω
Η ευρεσιτεχνία του Χρόνου
Λεπτομέρειες
ISBN139789600501254
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 279
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2006
Αριθμός σελίδων422
Διαστάσεις19x12,5
Κωδικός Πολιτείας1710-0336
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

FAYS16, Menis Kazoglou, giota_kar, DiaHtz, apoapost, Dimitris Lagogiannis, pavel19

Κριτικές για το προϊόν

[29/04/2020] apoapost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ικανοποιητικό! Όπως και τα περισσότερα ογκώδη μυθιστορήματα του Αθανασιάδη, ο μύθος αναπτύσσεται και εξελίσσεται γύρω από μια μεγάλη αστική οικογένεια από την οποία ξεπηδούν διάφοροι ήρωες και αντι-ήρωες που αντιπροσωπεύουν τις κοινωνικές πτυχές της εποχής στην οποία αναφέρεται. Κινείται στο γνώριμο ύφος του συγγραφέα, δηλαδή το κλασικό ρεαλιστικό της γενιάς του '30, με γλαφυρές περιγραφές μέσω όμορφων λέξεων που τείνουμε να ξεχάσουμε αλλά μας ζεσταίνουν με την γλυκύτητά τους. Χρησιμοποιεί επίσης την ευρυμάθεια του γύρω από την ελληνική μυθολογία. Η διαφορά του παρόντος σε σχέση με τα άλλα βιβλία του είναι οι ψυχαναλυτικές προεκτάσεις, μετατρέπει σε λογοτεχνικό έργο τις γνώσεις του πάνω στην ψυχολογία κυρίως μέσω του Αυγερίδη και της Λέγκως αλλά και των άλλων ηρώων του.

Ο Αθανασιάδης ξέρει να γράφει εξαιρετικά, οι ήρωες του είναι πολλοί, οι περισσότεροι όμως είναι παράπλευροι και δεν εξελίσσονται, επικεντρώνεται σε λίγους αλλά τους πλάθει με εξαιρετική επιτυχία. Όμως κάτι λείπει από το συγκεκριμένο μυθιστόρημα για να απογειωθεί, ίσως η κορύφωση που δεν έρχεται ποτέ. Παρότι μεγάλο, διαβάζεται εύκολα και δεν κουράζει. Εμένα μου άρεσε.

ΥΓ: Όσοι έχετε ήδη δει την τηλεοπτική σειρά του Μέγκα, προσπαθήστε να αποφύγετε όσο μπορείτε τις ταυτίσεις, γιατί ενώ τα πρόσωπα είναι ίδια, συνδέονται μεταξύ τους με διαφορετικές σχέσεις, οι εκδοχές και οι ρόλοι διαφέρουν αν και από ψυχολογικής πλευράς τόσο στη σειρά όσο και στο βιβλίο είναι παρόμοιοι αν όχι ταυτόσημοι.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΤΡΟΜΠΕΤΑ
KAY JACKIE
€17.25 €6.04
(-65%)
Κερδίζετε €11.21
ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
ΠΕΡΑΝΘΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
€22.16 €11.08
(-50%)
Κερδίζετε €11.08

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS