Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ ( ΕΣΤΙΑ )

Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ

+
-
ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0269
Τιμή Έκδοσης
€11.08
Τιμή Πολιτείας
€7.76
(-30%)
Κερδίζετε €3.32


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Αν ο Καρκαβίτσας ανήκει στους κλασικούς της νεότερης πεζογραφίας μας, «Ο ζητιάνος» είναι ασφαλώς το κλασικότερο έργο του. Ο ηθογράφος και θαλασσογράφος Καρκαβίτσας των σύντομων διηγημάτων γίνεται εδώ έμπειρος ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής. Η περιγραφή του κοινωνικού μικρόκοσμου, με τους ανθρώπους και τους χώρους του, ξετυλίγεται σε ένα από τα δυνατότερα μυθιστορήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας. «Ο ζητιάνος» επαινέθηκε ανεπιφύλακτα τόσο από τους έλληνες κριτικούς όσο και από τους έγκυρους ξένους ελληνιστές. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600502107
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 31
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων198
Διαστάσεις18x13
Κωδικός Πολιτείας1710-0269
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

giiovo, DIGIAKON, fotini_kosti, arispa, lab.alex, nhpio.S, geogatz

Κριτικές για το προϊόν

[19/12/2018] fotini_kosti.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Δεν έχω λόγια να περιγράψω το συγκεκριμένο βιβλίο.Το απολαμβάνεις από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.Νιώθεις ότι ζεις την ιστορία από κοντά.Γελάς, στενοχωριέσαι, θυμώνεις με την ευπιστία,αλλά και με την υποκρισία και την κακία κάποιων ανθρώπων .Πραγματικό έργο τέχνης!Από τις καλύτερες ηθογραφίες της νεοελληνικής λογοτεχνίας.Θα το συνιστούσα σε όλους ανεπιφύλακτα!
[07/07/2017] arisvas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Καταρχάς όσοι θέλετε να πάρετε μια μικρή εικόνα για τα στερεότυπα των ανθρώπων, τη διαβίωσή τους και την ιδεολογία τους στις αρχές του 20ου αιώνα, ο "Ζητιάνος" είναι το βιβλίο σας. Έχοντας να παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα ιστορία, στοχεύει και στο να στιγματίσει τη μονολιθικότητα των ανθρώπων της εποχής, στις επαρχίες. Ειδικά το ζήτημα της επαιτείας τα τότε χρόνια παρουσιάζεται με γλαφυρότητα και κομψότητα, χωρίς όμως να χάσει το κεντρικό μήνυμά του.
[28/05/2017] Venieris.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ένα από τα κλασσικά διηγήματα της ελληνικής πεζογραφίας. Παρόλο που είναι λίγο δύσκολο σε κάποια σημεία λόγω του ιδιώματος, το νόημα εξάγεται πάντα με ευκολία. Η πλοκή έχει χαβαλέ και το βιβλίο είναι γενικά ενδιαφέρον και διαβάζεται με ευκολία. Ο πρωταγωνιστής είναι τρομερή φιγούρα και από τις πρώτες κιόλας σελίδες ο Καρκαβίτσας σε βάζει στο σύμπαν του. Αξίζει!
[17/03/2016] stefanos1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Πρόκειται γι' ένα πολύ καλό διήγημα. Στις λίγες σχετικά σελίδες του, σου μεταφέρει μ' ακρίβεια την εικόνα της Θεσσαλίας και των κατοίκων της, αμέσως μετά την απελευθέρωση της από τους Τούρκους. Διαβάζεται γρήγορα κι ευχάριστα, αν και περιέχει κάποιες άγνωστες προς τους νεώτερους λέξεις. Ίσως τελικά είναι κι αυτό ένα από τα θετικά του στοιχεία. Πραγματικά αξίζει να το διαβάσεις.
[29/10/2015] .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Διάβασα αυτήν εδώ, την έκδοση τής ΕΣΤΙΑΣ. Πρόκειται για βιβλίο-σοκ. Οι ομοιότητες σε πολλά σημεία, τής εποχής και τής νοοτροπίας που περιγράφει ο Καρκαβίτσας, και τής σημερινής, είναι όπως θα λέγαμε εντελώς κοινότυπα "γροθιά στο στομάχι". Και δεν είναι μόνο αυτά. Θα χρειαζόμουν μια σελίδα ολόκληρη. Εξαιρετικό ανάγνωσμα.Αριστούργημα !

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΚΑΡΓΑΚΟΣ Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΣ
€29.00 €13.05
(-55%)
Κερδίζετε €15.95
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ
FOUCAULT MICHEL
€29.00 €14.50
(-50%)
Κερδίζετε €14.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS