Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΜΑΡΑ

ΤΑΜΑΡΑ

+
-
KILPI EEVA
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0626
Τιμή Έκδοσης
€15.16
Τιμή Πολιτείας
€10.61
(-30%)
Κερδίζετε €4.55


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Ένα καλό ερωτικό μυθιστόρημα ασχολείται εξίσου με τα αισθήματα όσο και με το σεξ. Κι επίσης μιλάει για τον πόνο, που είναι αναπόσπαστα δεμένος με την αγάπη. Η πορνογραφία δεν το κάνει αυτό» (από συνέντευξη της συγγραφέως).
Όταν πρωτοβγήκε στη Φιλανδία το 1972, η "Ταμάρα" προκάλεσε σκάνδαλο, γιατί θεωρήθηκε υπερβολικά τολμηρή για τα πουριτανικά ήθη της μικρής σκανδιναβικής χώρας, και μερικοί την κατέκριναν σαν πορνογράφημα. Στην πραγματικότητα η Ταμάρα είναι γνήσιο ερωτικό μυθιστόρημα. Το θέμα του είναι η σχέση ανάμεσα σε μια σεξουαλικά πολύ δραστήρια γυναίκα που αποζητά πια μια μόνιμη σχέση στη ζωή της και έναν άνδρα που έμεινε ανίκανος έπειτα από μιαν αρρώστια. Η αντιπαράθεσή τους είναι η σύγκρουση ανάμεσα στις δύο διαφορετικές πλευρές του ανθρώπου: ανάμεσα στον αισθησιασμό της γυναίκας και τη στείρα εγκεφαλικότητα του άνδρα. Όταν ρωτήθηκε γιατί διάλεξε να αφηγηθεί την ιστορία της μέσα από τα μάτια ενός παράλυτου, σεξουαλικά ανίκανου λόγιου, η Έεβα Κίλπι απάντησε:
«Η αναπηρία του αφηγητή βασίζεται στην πεποίθησή μου ότι όλοι είμαστε συναισθηματικά ακρωτηριασμένοι το συναίσθημα αντιμετωπίζεται τόσο σκληρά από τον κόσμο, ώστε ή πεθαίνει ή σακατεύεται...»
Η Έεβα Κίλπι, η γνωστότερη διεθνώς σύγχρονη συγγραφέας της Φιλανδίας, γεννήθηκε το 1928 στο Χίιτολα της Καρελίας, περιοχή που σήμερα ανήκει στη Σοβιετική Ένωση. Την παγκόσμια φήμη της τη χρωστά κυρίως στην "Ταμάρα" που έχει ήδη μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600502152
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 1991
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΚΙΛΠΙ ΕΕΒΑ
Κωδικός Πολιτείας1710-0626
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ
ΚΑΡΖΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ
€31.80 €12.72
(-60%)
Κερδίζετε €19.08
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ;
AGAMBEN GIORGIO
€11.66 €5.83
(-50%)
Κερδίζετε €5.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS