Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΡΩΜΑΝΟΣ Ο Δ΄ ΔΙΟΓΕΝΗΣ

ΡΩΜΑΝΟΣ Ο Δ' ΔΙΟΓΕΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΖΗΣ Δ. ΚΩΣΤΑΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0066




Παρουσίαση

Χτύπησαν πάλι οι καμπάνες καθώς έκλεισε η πορφυρένια σαρκοφάγος, έσβησε κι η τελευταία ψαλμωδία, πήρε πάλι η πομπή το δρόμο του γυρισμού. Ένας Αυτοκράτορας ακόμα είχε πεθάνει, είχε ταφεί. Αδιάφορος ο λαός, που είχε τρέξει να δει το θέαμα, γύριζε στα χαμόσπιτά του, στα καπηλειά, στα μαγαζιά, όπου τον τραβούσε κάτι τον καθένα. Γύρισαν και οι Πατρίκιοι, και οι Κατεπάνω και οι Τουρμάρχες στ' αρχοντικά τους, το ρίξαν ξανά άλλοι στο γλέντι, άλλοι στις ατέλειωτες τις συζητήσεις, άλλοι στη φιλοσοφία, στους στίχους, στους ύμνους, ανάλογα με το μυαλό του κάθε μιανού από δαύτους.
Όσο για την Αυτοκρατορία... Ούζοι, Τούρκοι, Πετσενέγοι, Νορμανοί, Βούλγαροι την απειλούσαν. Τα θέματα της Μικρασίας υπόφεραν. Στα βορειοδυτικά της άκρα είχε περιοριστεί η Αυτοκρατορία. Στο βοριά πέρα απ' τη Βασιλεύουσα οι Βούλγαροι σήκωναν πάλι κεφάλι. Στο νοτιά τα ίδια. Στη δύση... Όλοι είχαν συνωμοτήσει για να την αφανίσουν. Πρώτοι οι ίδιοι οι Ρωμαίοι, αρχίζοντας απ' τους αυτοκράτορες και τελειώνοντας στο λαό που για τίποτα πια δεν νοιαζόταν.
Από τα λησμονημένα χειρόγραφα ενός μοναστηριού, ο Κώστας Κυριαζής αντλεί την ιδέα μιας ακόμη μυθιστορηματικής βιογραφίας αριστοτεχνικά γραμμένης, με το γλωσσάρι και τη βιβλιογραφία της ο συγγραφέας ζωντανεύει για χάρη μας τα χρόνια της παρακμής, τη σκληρή τύχη του αυτοκράτορα Ρωμανού Δ' Διογένη που η προδοσία τον κυνήγησε τις 1030 μέρες της παραμονής του στον βυζαντινό θρόνο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600505962
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 159
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2007
Αριθμός σελίδων522
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1710-0066
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak, MAATHNASOPOULOU, sergios1957, Theodoros_g

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

MAATHNASOPOULOU, aposdrak, Theodoros_g, TatSmash, yarasa, sergios1957, jpolitia, G99, dtsinis, eccolima, Spyridon1988, tapazidis, gdavrazos, alexiosp1

Κριτικές για το προϊόν

[19/05/2020] Theodoros_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τα ιστορικά μυθιστορήματα του Κώστα Κυριαζή, είναι εξαιρετικά. Είναι πιστά στην Ιστορία και συνάμα γλαφυρότατα στην αφήγηση, στην ανάδειξη των συναισθημάτων, των ηθών και των χαρακτήρων των πρωταγωνιστών τους. Το παρόν βιβλίο, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, με τίποτα, λιγότερο από συγκλονιστικό.
Η αυτοκρατορία βρέθηκε στο απώγειό της για περίπου 60 συναπτά χρόνια με τη βασιλεία Νικηφόρου Φωκά, Ιωάννη Τσιμισκή και Βασιλείου Β' Βουλγαροκτόνου. Τώρα, έχουν περάσει ήδη 45 χρόνια από το θάνατο του τελευταίου. Οι αδιάφοροι βασιλείς που πέρασαν στο μεταξύ, οι κενόδοξοι πολιτικοί σύμβουλοί τους, η στρατιωτική απραξία και οι μαζικοί εξισλαμισμοί των πληθυσμών στην Ανατολία, βουλιάζουν την Αυτοκρατορία και γκρεμίζουν τα επιτεύγματα των μακεδόνων βασιλέων. Εκείνος που φαίνεται να αντιλαμβάνεται και το μέγεθος του τουρκικού κινδύνου, είναι ο στρατηγός Ρωμανός Δ' Διογένης.
5/5
[10/12/2016] stefanos1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετική αναπαράσταση των ιστορικών γεγονότων. Περιγράφει την προσπάθεια του ήρωα στρατηγού και μετέπειτα αυτοκράτορα Ρωμανού Δ' Διογένη να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει η Βυζαντινή αυτοκρατορία. Δυστυχώς περιστοιχίζεται από ανθρώπους που ενδιαφέρονται μόνο για τα συντεχνιακά και ατομικά τους συμφέροντα αδιαφορώντας για την τύχη των ακριτών των ανατολικών συνόρων. Η αδιαφορία τους αυτή και η ανικανότητα να αντιληφθούν το μέγεθος του τουρκικού κινδύνου, είναι εν πολλοίς η αιτία των δεινών που αντιμετωπίζουμε ακόμα και στις μέρες μας. Το έργο αυτό είχε μεταφερθεί και στη τηλεόραση τη δεκαετία του '70 με τον τίτλο "Πορφύρα και Αίμα".
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΛΕΞΙΚΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
DUROZOI GERARD
€27.39 €13.70
(-50%)
Κερδίζετε €13.69
ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ
O'BRIEN JOHN
€14.92 €5.97
(-60%)
Κερδίζετε €8.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS