Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ ( ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ )

Η μεγάλη χίμαιρα

+
-
ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ Μ.
Κωδ. Πολιτείας: 1710-0244
Τιμή Έκδοσης
€19.25
Τιμή Πολιτείας
€13.48
(-30%)
Κερδίζετε €5.77


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Η μεγάλη χίμαιρα» είναι ένα λεπτομερές ψυχογράφημα. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με έναν γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά. Είναι η ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται κι ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό σπίτι της Επισκοπής. Εκεί ζει κάτω από τον βαρύ, αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της. Καθώς η Μαρίνα συνδέει την τύχη της με τα βαπόρια του άνδρα της, κάθε ψυχική της αναταραχή έχει περίεργες συνέπειες πάνω στη ζωή τους. Όταν έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι συνδεδεμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, τότε όλα μπαίνουν στον φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600510126
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 17
Χρονολογία ΈκδοσηςΣεπτέμβριος 2016
Αριθμός σελίδων442
Διαστάσεις19x12,5
Κωδικός Πολιτείας1710-0244
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[11/01/2024] ΔΩΡΑ ΤΖΟΥΤΖΗ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Μακράν από τα καλύτερα ελληνικά μυθιστορήματα! Μπροστά από την εποχή του και συνάμα διαχρονικό! Πάντοτε εκπλητικός ο Καραγάτσης!
[04/08/2023] dim___p.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο βιβλίο. Όταν έφτασα στη τελευταία σελίδα και ολοκλήρωσα την ανάγνωση του , ήθελα να γυρίσω στην αρχή του και να το ξαναδιαβάσω !
[30/11/2022] Arsenakou .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Βαρετό,φλύαρο,προβλέψιμο,μελοδραματικό.Μετά την αρχική περιγραφή της ζωής της ηρωίδας στην Γαλλία που είχε ένα ενδιαφέρον μετά ήταν σκέτη μελοδραματική φλυαρία και επιτηδευμένη ψυχανάλυση.
[29/07/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Τι να πει κανείς γι' αυτό το υπέροχο ατμοσφαιρικό ψυχογράφημα ή, καλύτερα αυτόν τον ύμνο στη γυναικεία ψυχοσύνθεση, τον έρωτα και τον θάνατο;
Πρόκειται για απίστευτη αναγνωστική εμπειρία όπου οι Φροϋδικοί προβληματισμοί εμπλέκονται με την αρχαία ελληνική τραγωδία, με στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, τον Ευρωπαϊκό νατουραλισμό, αλλά και τον κόσμο του υπερφυσικού!
Με φόντο το μπλε του Αιγαίου διαδραματίζεται αυτή η ιστορία στην οποία ο Καραγάτσης παρουσιάζει πολλές αντικρουόμενες δυνάμεις, όπως τη γαλλική κουλτούρα με τον ελληνικό συντηρητισμό, την ελεύθερη βούληση με το πεπρωμένο, την επιστήμη με τη δεισιδαιμονία, τις αδυναμίες και τα πάθη με την καθημερινή ρουτίνα. Συγχρόνως δίνονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ναυτική ζωή της Σύρου του Μεσοπολέμου, ενώ ο λυρικός και υπαινικτικός σε πολλά σημεία λόγος, οι λεπτομερείς περιγραφές, η έντονη θεατρικότητα στα διαλογικά μέρη, το γεγονός ότι τα πράγματα "λέγονται με τ' όνομά τους", χωρίς μισόλογα, αλλά και η τραγική κορύφωση του δράματος, γίνονται αφορμή για πρόκληση έντονων συναισθημάτων στον αναγνώστη και για δημιουργία προβληματισμών σχετικών με τις ανθρώπινες αδυναμίες και τον έρωτα, που κάποιες φορές γίνεται καταστροφικός...
Πραγματικό λογοτεχνικό διαμάντι...
[10/01/2022] skoumpi_g.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Υπέροχο με υπέροχη κλιμάκωση, διαμάντι της ελληνικής λογοτεχνίας!! Ωραία σκιαγράφηση των χαρακτήρων, πολλές πληροφορίες για την κοινωνική ζωή και αξιες της εποχής και πάνω απο ολα ενα μεγάλος ερωτας!!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο Μαιγκρέ και ο νεκρός του
SIMENON GEORGES
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ «ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ»
LANDAUER GUSTAV
€9.95 €4.97
(-50%)
Κερδίζετε €4.98

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS