Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1523




Παρουσίαση

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1911), ένας από τους πιο μεγάλους ευρωπαίους διηγηματογράφους, θα ξεκινήσει τη συγγραφική δραστηριότητά του ως μυθιστοριογράφος. «Οι έμποροι των εθνών» (1882) είναι το δεύτερο από τα τρία μυθιστορήματα του συγγραφέα. Η δράση του τοποθετείται μεταξύ του 1199 και 1207, δηλαδή λίγο πριν και λίγο μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους της τέταρτης Σταυροφορίας. Πρόκειται άραγε για ιστορικό μυθιστόρημα, με θέμα τη σύγκρουση Βενετών και Ελλήνων στο Αιγαίο; Ή μήπως για ένα μυθιστόρημα «με θέση», το οποίο υπερασπίζεται την Ελληνορθόδοξη Ανατολή κατά της Ρωμαιοκαθολικής Δύσης; Πρόκειται κυριώτατα για οξυδερκή και διεισδυτική μελέτη του ερωτικού πάθους, της σαρκικής επιθυμίας και του πόθου. Η Αυγούστα εγκαταλείπει τον σύζυγό της Ιωάννη Μούχτρα και ακολουθεί τον Βενετό Μάρκο Σανούτο, όχι επειδή δυστυχεί με τον πρώτο και θέλει να ευτυχήσει με τον δεύτερο, αλλά γιατί είναι αιχμάλωτη μιας ακατανίκητης, κυριολεκτικά θανάσιμης ερωτικής επιθυμίας. Σε πλήρη ψυχική αδυναμία για να κάνει οτιδήποτε άλλο, η Αυγούστα θα τραβήξει το δρόμο του πάθους της μέχρι τέλους, μέχρι θανάτου, του δικού της ασφαλώς θανάτου: Καίγεται ζωντανή, μόνη πάνω στη ναυαρχίδα του εραστή της. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600510270
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ 325
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2011
Αριθμός σελίδων392
Διαστάσεις19x12
ΕπιμέλειαΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΝΑ
Κωδικός Πολιτείας1710-1523
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

lambrospsomas, tapazidis, sergios1957, Summerwind, fantine62, tanstil, DemetriosMet, pavel19

Κριτικές για το προϊόν

[23/09/2022] nansipan.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Κλασικό ιστορικό μυθιστόρημα με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο, που εστιάζει στη σαρκική επιθυμία και στο πού μπορεί να οδηγήσει αυτή...
Εποχή Δ' Σταυροφορίας και πρώτης Άλωσης της Κωνσταντινούπολης και, ενώ οι Λατίνοι κυριαρχούν στους θαλασσινούς δρόμους, μια αρχοντοπούλα, η Αυγούστα, που ζει στη Νάξο με τον σύζυγό της Ιωάννη Μούχρα, απάγεται, όχι τελείως ακούσια, από τον γοητευτικό Βενετό Μάρκο Σανούτο. Εκτός από τους τρεις βασικούς ήρωες ένα πλήθος δευτερευόντων χαρακτήρων κάνει δυναμικά την εμφάνισή του στις σελίδες του βιβλίου, ενώ είναι πολλά τα συναρπαστικά γεγονότα που διαδέχονται το ένα το άλλο σε μια αφήγηση που κάθε άλλο παρά γραμμική είναι, καθώς το σχήμα πρωθύστερο χρησιμοποιείται συχνά, ενώ σε πολλά σημεία δημιουργούνται χρονικά κενά που με τη σειρά τους δημιουργούν απορίες, οι οποίες, όμως, λύνονται στη συνέχεια.
Ο Παπαδιαμάντης, με την υπέροχη γλώσσα του, σκιαγραφεί με μοναδικό τρόπο τους χαρακτήρες του, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από έντονα πάθη, βασανίζονται από τύψεις, μετανοούν, συγχωρούν, δείχνουν κάποιες φορές το σκληρό τους πρόσωπο και τις περισσότερες φορές γίνονται αντιπαθητικοί στον αναγνώστη. Μέσα από τους ζωντανούς διαλόγους και τις εξαιρετικές περιγραφές αντλούμε πληροφορίες για τη σύγκρουση Ανατολής - Δύσης, τον Μεσαιωνικό ελληνισμό, τη βενετική ναυτική δύναμη και τον τρόπο που αυτή διοικούσε, καθώς και για τη δύναμη της Εκκλησίας, ενώ σε πολλά σημεία μαθαίνουμε τις αντιλήψεις του συγγραφέα για διάφορα θέματα, όπως για τον ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία ή για τον μοναχισμό. Η κριτική του απέναντι στις αυθαιρεσίες της άρχουσας τάξης και σε οποιαδήποτε μορφή υποδούλωσης είναι έντονη, ενώ η έμφαση που δίνεται στην πάλη ανάμεσα στην προσωπική επιθυμία και τους κοινωνικούς κανόνες, καθώς και οι συνέπειες που επιφυλάσσει το μέλλον για όλους σχεδόν τους ήρωες, συμβάλλουν στο να θυμίζει το έργο αρχαία τραγωδία.
Εξαιρετικό βιβλίο που συστήνεται σε όλους!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
MLODINOW LEONARD
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ
MARABINI JEAN
€19.08 €8.59
(-55%)
Κερδίζετε €10.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS