Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ ( ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ )

ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ

MEROT PIERRE
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1669




Παρουσίαση

Ιδού ένα σύγχρονο μυθιστόρημα, καυστικό, ειρωνικό, αδυσώπητο στο σχολιασμό του δυτικού τρόπου ζωής: περιγράφει με σχεδόν εκνευριστική διαύγεια την αστική οικογένεια ως πρωτοφανές φυτώριο βλακώδους αναπαραγωγής, σεξουαλικών εμμονών και απουσίας αγάπης τη συμβολή της σύγχρονης αστικής δημοκρατίας στη συντήρηση οκνηρών και ανεγκέφαλων καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και δυστυχισμένων νευρωτικών εργαζομένων ή επιδοτούμενων ανέργων την ιδιοσυγκρασία του πότη, τον αλκοολισμό και τα μπαρ τη συνεισφορά των ψυχαναλυτών στη ζωή της μεγαλούπολης τον εκδοτικό χώρο ως μείγμα όλων των παραπάνω στιγμάτων, κ.ο.κ. προσκαλώντας σε, επιπλέον, αναγνώστη, να ταυτιστείς με έναν loser, έναν τύπο χαμένο από χέρι.
Στην πραγματικότητα ο Πιερ Μερό είναι ένας πρώτης τάξεως στυλίστας κι ο χαμένος πρωταγωνιστής του ουρανοκατέβατος - δηλαδή επουράνιος. Τα "Θηλαστικά" του είναι ένας θησαυρός με συστατικά την ανάλαφρη απόγνωση, τον παιγνιώδη αυτοσαρκαρμό κι ένα χιούμορ εντελώς απρόσμενο και ευπρόσδεκτο κυρίως, είναι ένας ύμνος στην αγάπη και μια σπαρακτική αναζήτηση των αιτίων της απουσίας της από τη ζωή μας.
Το βιβλίο αυτό κατέκτησε αμέσως ευρύ αναγνωστικό κοινό στη χώρα του, επαινέθηκε από την κριτική (L'Express: "σίγουρο ταλέντο", Figaro Litteraire: "με μια λέξη, λαμπρό", Le Nouvel Observateu: "αποκάλυψη... οι καταραμένοι της Δύσης βρήκαν τον καινούργιο τροβαδούρο τους", Le Monde: "υπέροχος αντικομφορμιστής", κλπ.) και μεταφράζεται από τους πιο έγκυρους εκδοτικούς οίκους σε ολόκληρο τον κόσμο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςMAMMIFERS
ISBN139789600511901
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2008
Αριθμός σελίδων256
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΙΤΙΔΗ ΕΥΑ
ΕπιμέλειαΤΟΥΤΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΕΡΟ ΠΙΕΡ
Κωδικός Πολιτείας1710-1669
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Ombledroom, kantath, Katerinel, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

kantath

Κριτικές για το προϊόν

[28/10/2023] Ελισάβετ..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Δυναμική και δυνατη εναρκτηρια παράγραφος και, για να ειμαστε ειλικρινείς, όσα κεφάλαια διαβασα προμηνυαν δυνατη συνέχεια μιας και όλα ξεκινάνε πολύ promising, αλλα καταλήγουν να ειναι κάτι σαν αυτό που έγραφε η Μαλβίνα στο βιογραφικό της, "συλλέκτρια πανεπιστημιακών ενάρξεων". Αυτό το βιβλιο, ειναι ακριβώς αυτό, μια συρραφή εξαιρετικών εναρκτήριων προτάσεων, με εξυπνο και καυστικό λόγο, αρκετών εξαιρετικά καλοδουλεμένων παραγράφων με παρατηρήσεις επι πολλών του επιστητου, αλλά μεχρις εκεί φτάνει. Δηλαδή, πολλή και καλή επιφάνεια, ελάχιστο εως ανύπαρκτο βάθος. Με λιγα λόγια, σύγχρονη γαλλική αρσενική ματαίωση και αποτυχία [τα όρια της μέσης ηλικίας] η οποία αυτοσαρκάζεται και αυτολογοκρίνεται ενώ ταυτόχρονα ασκεί δίκαιη εως οξεία κριτική. Νταξ. Ουτε καν εντάξει.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

11/9 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ;
CHOMSKY NOAM
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50
ΚΑΡΟΛ
HIGHSMITH PATRICIA
€13.30 €6.65
(-50%)
Κερδίζετε €6.65

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS