Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΛΛΗΝΙΚΑ // ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΙΛΗΤΩΝ ΤΗΣ

+
-
HORROCKS GEOFFREY
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1721
Τιμή Έκδοσης
€45.13
Τιμή Πολιτείας
€31.59
(-30%)
Κερδίζετε €13.54


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το βιβλίο «Ελληνικά: Η ιστορία της γλώσσας και των ομιλητών της» ανιχνεύει τη συναρπαστική πορεία της ελληνικής γλώσσας από τη μυκηναϊκή περίοδο της δεύτερης χιλιετίας π.Χ. έως τη σημερινή εποχή, συνυφαίνοντας την εξωτερική με την εσωτερική ιστορία της σε μια ενιαία αφήγηση. Είναι το πρώτο βιβλίο που διερευνά και ερμηνεύει την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας σε όλο το φάσμα της γεωγραφικής και κοινωνικής της ποικιλίας, στις προφορικές και τις γραπτές μορφές της, οι οποίες από την ύστερη αρχαιότητα έως και πρόσφατα ήταν αισθητά διαφορετικές. Οι πολιτισμικές ρίζες αυτού του φαινομένου και οι βαθιές του συνέπειες στην εξέλιξη της γλώσσας συνιστούν έναν από τους σταθερούς θεματικούς άξονες του βιβλίου. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςGREEK: A HISTORY OF THE LANGUAGE AND ITS SPEAKERS
ISBN139789600512427
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑπρίλιος 2012
Αριθμός σελίδων696
Διαστάσεις23x15
ΜετάφρασηΣΤΑΥΡΟΥ ΜΕΛΙΤΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΧΟΡΟΚΣ ΤΖΕΦΡΙ
Κωδικός Πολιτείας1710-1721
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Υπόγειο

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

kakili, Syntactician

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Syntactician

Κριτικές για το προϊόν

[03/02/2018] thanuser.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό πόνημα το οποίο χαρακτηρίζεται περιέργως καί συστημικό καί ριζοσπαστικό. Συστημικό μεν διότι ο Χόρροκς δεν παρασύρεται από τον (έκδηλο σε όλο του το έργο) φιλελληνισμό παρουσιάζων μόνον επιστημονικές απόψεις ή θεωρίες κατ’ αποκλειστικότητα βασιζόμενες σε αυτές. Ριζοσπαστικό δε διότι δεν βλέπουμε συχνά σε γλωσσολογικά βιβλία να λαμβάνονται όλα τα δεδομένα υπ’ όψιν του συγγραφέως, ξεκινώντας από την Μυκηναϊκή εποχή, ωθών με επιστημονικό πάντα τρόπο (τουλάχιστον βιβλιογραφικώς) πίσω την ιστορία των Ελληνικών γραμμάτων και αντικρούων επιστημονικά τις διάφορες θεωρίες (λ.χ. του Kretschmer) περί εισβολής φαινομενικά Ελληνικών φυλών στον Ελλαδικό χώρο. Γραμμένο με απλότητα για μια μεγάλη γκάμα αναγνωστών (βοηθεί και η μετάφραση η οποία το σεβάστηκε) η οποία όμως καλύπτει και τους πιο εξειδικευμένους αναγνώστες. Προσπαθεί να καλύψει όλη την γνωστή ιστορία, συμπεριλαμβανομένου και του μεσαιωνικού κενού, και φθάνει στο σημείο να αναλύει το γλωσσικό ζήτημα με εντυπωσιακή βιβλιογραφία και ευφυείς πραγματικά απόψεις σε σημείο να με εκπλήξει. Πρακτικό αρνητικό η μικρά εσοχή, λόγω της οποίας πρέπει να σπρώχνεις δυνατά το βιβλίο για να διαβάζεις τα της αριστεράς σελίδος (ας πούμε κάνει το αντίθετο από το των εκδόσεων του ΜΙΕΤ). Προσωπικά καθαρά, αρνητικό ότι είναι γραμμένο μονοτονικώς. Ένα βιβλίο όχι μόνον για γλωσσολόγους, όχι για κλασσικούς φιλολόγους αλλά για τον καθένα με τις απαραίτητα βασικές γνώσεις.
[09/04/2016] poseidwnios12345.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Πολύ καλή έρευνα.Ξεκινά την ανάλυση από τη μινωική περίοδο θεωρώντας πως και η Γραμμική Α αλλά και η Β είναι ελληνικής προέλευσης καταλήγοντας στο γλωσσικό του 19ου και 20ου αιώνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS