Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ ( ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΣΕΙΡΑ )

Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

+
-
HOUELLEBECQ MICHEL
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1759
Τιμή Έκδοσης
€22.82
Τιμή Πολιτείας
€15.97
(-30%)
Κερδίζετε €6.85


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"[...] Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ, μια μελλοντολογική μυθιστορία επιστημονικής φαντασίας, ριζώνει στις αφηγήσεις του ψυχωτικού Λάβκραφτ, σε σκοτεινές μεσαιωνικές ιστορίες, στα "περιβάλλοντα" του Γιόζεφ Μπόϊς, στον "Φρανκεστάιν", στον Χ.Τζ. Γουέλς ακόμη και σε έναν καρτουνίστικο Ιούλιο Βερν. Είναι αδιανόητο να βάλεις σε περίληψη την ιστορία του Ντάνιελ1 έως τον Ντάνιελ25, τους τελευταίους ανθρώπους και τους κλώνους τους. Μάλιστα, οι τελευταίοι άνθρωποι, αποκαλούνται "άγριοι" από τους κλώνους, που είναι άφυλοι και αθάνατοι. Ο πλανήτης μας βρίσκεται στο απώτατο μέλλον, καθώς ο Ντάνιελ1, ο γελωτοποιός ήρωας, μας αφήνει την αναφορά του για έναν πολιτισμό που εγκατέλειψε την αγάπη και από θηλαστικά με συναίσθημα κατέληξε σε κλωνοειδή απαθή.
Κατά βάθος Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΝΗΣΙΟΥ είναι η χαμένη δυνατότητα της ανθρωπότητας, όπως την οραματίστηκε ο Νεοπροφήτης Μισέλ Ουελμπέκ. Μια θλιμμένη, χαοτική και διαβρωτική μυθιστορία. Μια γραφή φορέας του κακού, ένα μυθιστόρημα που, μαζί με τα προηγούμενα δημιουργούν, αν όχι ένα "έργο εν εξελίξει", τουλάχιστον έναν κόσμο που εξελίσσεται ή μάλλον που αποσυντίθεται. Η κατάρρευση κάθε αξίας και ελπίδας, η προφητική δύναμη και ενόραση του συγγραφέα, η αντι-φιλοσοφική του διάθεση, η απαξίωση των παλιών λογοτεχνικών μοντέλων, μεταλλάσσουν τον συγγραφέα Ουελμπέκ σε λογοτεχνικό κλώνο των δικών του αφηγήσεων.
Ο Μισέλ Ουελμπέκ με το παραβατικό, επιμολυσμένο έργο του, δηλητηριάζει τους εφησυχασμένους λογοτεχνικούς καιρούς μας και οι μηνύσεις και οι καταδίκες που επισύρονται εναντίον ταρακουνούν το σύστημα και όσους αδιάβαστους και εφησυχασμένους λυμαίνονται περιοχές πολιτισμού και κοινωνικής δράσης. Ούτως ή άλλως αυτοί επιβραβεύονται με την αφάνεια. Για τον Μισέλ Ουελμπέκ η λήθη είναι μια λέξη διαγραμμένη." (Από βιβλιοπαρουσίαση του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, ΝΕΑ, Βιβλιοδρόμιο, Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2007)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLA POSSIBILITE D' UNE ILE
ISBN139789600512885
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2007
Αριθμός σελίδων474
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΙΠΗΤΑΝΟΥ ΛΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΥΕΛΜΠΕΚ ΜΙΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας1710-1759
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

giorgis_petrakis, agrofylakas, apoapost, panlinas, annamavr

Κριτικές για το προϊόν

[31/10/2022] nikospatramath.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ολοκληρωνοντας το βιβλιο αυτο,ολοκληρωνω την πεζογραφια του Ουελμπεκ και θα ΄λεγα πως ειναι ο αγαπημενος μου συγγραφεας.
Η δυνατοτητα ενος νησιου μιλαει για ενα θεμα που απασχολει τον Ουελμπεκ εμμονικα (και πως αλλιως),σχεδον σε καθε εργο του.Το γηρας,οι αναμνησεις μια προτερης ευτυχισμενης ζωης,ο ερωτας και η νοσταλγια του.Ενας πλουσιος δυτικος γελωτοποιος βλεπει τη ζωη του να καταρρεει,εχει θεμελιωσει τη ζωη του σε κιβδηλες αξιες,περιπλανιεται και καταληγει μελος μιας σεκτας ελλοχειμιτων στο νησι Λανθαροτε.
Μεσα απο μια αφηγηση που κινειται στο μεταιχμιο fiction και sci-fi με τους Ντανιελ1/24/25 να προσπαθουν ν'αγγιξουν την αθανασια,ο Ουελμπεκ γραφει ενα ακομα βαθια ανθρωπινο εργο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΤΑΝΕΣ
ΓΟΛΟΣΟΒΚΕΡ ΙΑΚΩΒΟΣ
€15.90 €7.95
(-50%)
Κερδίζετε €7.95

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS