Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ( ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ /ΣΕΙΡΑ )

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

+
-
CELINE LOUIS-FERDINAND
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1180
Τιμή Έκδοσης
€26.88
Τιμή Πολιτείας
€18.82
(-30%)
Κερδίζετε €8.06


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Αριστούργημα!»... «Ανοσιούργημα!» ... «Μνημειώδες!»... «Ελεεινό!»... «Υψηλό!»... «Χυδαίο!»... «Κωμικό!»... «Τραγικό!»... «Κωμικοτραγικό!»... «Φιλάνθρωπο!»... «Απάνθρωπο!»... «Υπεράνθρωπο!»... Μυριάδες λέξεις γράφτηκαν ήδη το 1932, όταν οι εμβρόντητοι αναγνώστες σαλπάρισαν γι' αυτό το αναπάντεχο "Ταξίδι", που άλλαξε τα τοπία της γλώσσας, της τέχνης, της ζωής! Μυριάδες γράφονται ακόμη, γιατί το ασύγκριτο μυθιστόρημα του Σελίν εξακολουθεί να μας συγκλονίζει, να μας μεταμορφώνει, να μας μετουσιώνει. Κανείς δεν επέστρεψε, κανείς δεν θα επιστρέψει αλώβητος από την «άκρη της νύχτας». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Το "Ταξίδι στην άκρη της νύχτας" εκδόθηκε το 1932, προκαλώντας από την πρώτη στιγμή ατμόσφαιρα μυστηρίου και αντιπαραθέσεων. Ο συγγραφέας, που αυτοπαρουσιαζόταν ως Σελίν, ήταν άγνωστος. Το λεξιλόγιο ήταν ένα παράδοξο μείγμα νεολογισμών, ιατρικών όρων και αργκό, συχνά ιδιαίτερα τραχύ. Ο τόνος ταίριαζε στους εργάτες, τους ταξιτζήδες, τα αποβράσματα. Κι όμως, τι παράδοξο! Η μεγαλοφυής οικονομία της ιδιότυπης γλώσσας, η σπάνια ποίηση που λάνθανε στο "λαϊκό", βάναυσο ιδίωμα, το στακάτο της στίξης -όχημα ενός ασφυκτικού αισθήματος του επείγοντος-, η ελευθερία και η ωμότητα του ύφους συνέθεταν ένα αριστούργημα. Η πλοκή ταξίδευε από την εμπόλεμη Γαλλία -το μέτωπο και τα νοσοκομεία στα μετόπισθεν- σε μια αφρικανική αποικία του Ισημερινού, από εκεί σε ένα αμερικανικό εργοστάσιο αυτοκινήτων και τέλος, σε διάφορα προλεταριακά milieux γύρω από το Παρίσι. Συνδετικός ιστός ήταν ο Μπαρνταμί, ο αφηγητής, και η λυσσαλέα κριτική του, που δεν χαριζόταν σε τίποτα και πάνω απ' όλα στον εαυτό του.
Το μυθιστόρημα, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε τις πιο ακραίες αντιδράσεις. Ο Leon Daudet -γιος του Αλφόνσου και αρχισυντάκτης του εθνικιστικού περιοδικού "Action Francaise"- κουρασμένος από την "εκθηλυμένη και γλυκερή" παραγωγή του Προυστ και των επιγόνων του, παρουσιάζει το βιβλίο με τη φράση: "Ο κύριος Σελίν πρόκειται να απελευθερώσει τη γενιά του" και πασχίζει με όλες τις δυνάμεις του να του εξασφαλίσει το βραβείο Γκονκούρ. Τις προσπάθειές του σιγοντάρει το υμνητικό άρθρο του George Altmann στη "Monde". Ανεπίσημα, η κριτική επιτροπή αφήνει να διαρρεύσει ότι το βραβείο θα δοθεί στον Σελίν, όμως μια ανατροπή της τελευταίας στιγμής στερεί τον συγγραφέα από την επίσημη αναγνώριση το βραβείο πηγαίνει στον εντελώς λησμονημένο σήμερα Guy Mazeline για το μυθιστόρημά του "Οι λύκοι" και την απογοήτευση για την "αδικία" συμμερίζονται παραδόξως ο Jean Freville από τις σελίδες της "Humanite" και ο Georges Bernanos από τη "Figaro".
Το "Ταξίδι", ωστόσο, δεν έμεινε χωρίς περγαμηνές, αφού αντί του Goncourt, απέσπασε το βραβείο Renaudot. Και βέβαια η απονομή του Goncourt στον Σελίν θα ήταν μια υπέρβαση μάλλον αδύνατη, μια "βλασφημία" που δύσκολα θα ανεχόταν το γαλλικό πνευματικό κατεστημένο. Κάθε σελίδα του "Ταξιδιού" ήτανε και μια πρόκληση στα μικροαστικά ήθη της εποχής και στην ενδοσκοπική, εσωστρεφή, ξέχειλη από "καλά αισθήματα", λογοτεχνία της. "Το "Ταξίδι" ανήκει οπωσδήποτε στη λογοτεχνία του σκουπιδοντενεκέ. Στην πυρά, στην πυρά, στην πυρά!" ωρυόταν από τις σελίδες της επιθεώρησής του "Les Marges" ο συγγραφέας Eugene Monfort (αλήθεια, ποιος τον θυμάται σήμερα;). Στους αντίποδες, ο οραματιστής καθολικός Ζορζ Μπερνανός δεν αμφέβαλε ούτε στιγμή ότι το "τερατώδες" μυθιστόρημα του Σελίν θα ασκούσε τρομερή επίδραση στο μέλλον. "Το αν αυτή η μεγαλειώδης ποιητική χειρονομία δεν γίνει αντιληπτή από τους συγχρόνους μου, ποσώς με ενδιαφέρει", γράφει στη "Figaro". "Επιχειρώ απλώς να υπολογίσω τη δύναμη και τον αντίκτυπό της: ήδη τα αισθανόμαστε σαν μια υπόγεια δόνηση που κλονίζει πολλά ψεύδη και μαραίνει τις σφετερισμένες δάφνες". (Κατερίνα Σχινά, Ελευθεροτυπία, Βιβλιοθήκη, 9/11/2007)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςVOYAGE AU BOUT DE LA NUIT
ISBN139789600513240
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2011
Αριθμός σελίδων640
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΙΓΓΛΕΣΗ-ΜΑΡΓΕΛΟΥ ΣΕΣΙΛ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΛΙΝ ΛΟΥΙ-ΦΕΡΝΤΙΝΑΝ
Κωδικός Πολιτείας1710-1180
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

alkis73, Intacto77, latomos, Ddadda, dvo dav, jimbo83h, dharmabum, cersos, litokanli, charal, Dimitris_Theo98, lasarig, xeniapel

Κριτικές για το προϊόν

[03/02/2024] mlabrop1.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σημειώνω δύο ἀπὸ τίς, πολλές, μεγάλες στιγμὲς τοῦ βιβλίου.
Τὸν λαθρέμπορο, ἀξιωματικό Alcide ποὺ “συνομιλοῦσε μὲ τοὺς ἀγγέλους” καὶ μοῦ θύμισε τὸ χωρίο §2.12 τῆς πρὸς Ἐφεσίους.
Δεύτερο,
“Δὲν μπορῶ νὰ συνεχίσω νὰ ἀμφιβάλλω γιὰ τὸ ἂν ὑπάρχουν ἀληθινὲς ἐκδηλώσεις τῶν βαθύτερων προδιαθέσεων [τοῦ ἀνθρώπου], ἄλλες ἐκτὸς ἀπὸ τὸν πόλεμο καὶ τὴν ἀρρώστια”.
[19/08/2023] Βασίλης Αγγελακοπουλος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Εξαιρετικό!!! Ένα βιβλίο που σε ρουφάει.Φοβερη γραφή,δυνατές εικόνες. Δε φτάνει να το διαβάσεις μια φορά...
Το συστήνω ανεπιφύλακτα
[05/06/2023] litokanli.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Διαβάστε το και αφήστε τον ανθρώπινο πολιτισμό να χάνεται στη λήθη από την οποία βαυκαλίζεται οτι βγήκε. Καθήστε καλά στα αυγά σας γιατί δεν είμαστε ικανοί για τίποτα! Υπνοβάτες στην άκρη της νύχτας. Α ρε μπαρμπα Σελίν τα είπες όλα!
[20/04/2022] nikos_amvr.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αυτό έβαλε πολύ ψηλά τον πήχυ και επανακαθόρισε το τι θεωρούσα έως τότε λογοτεχνία (ως τέχνη του λόγου).
[11/11/2021] katiasxeto.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Με έκανε να κάθομαι να διαβάζω προτάσεις ξανά και ξανά και να σκέφτομαι "Πως, πως το σκέφτηκες τώρα αυτό να το γράψεις έτσι!" Όλη η ουσία σε 5-6 λέξεις. Να το διαβασετε γιατί ακόμα και αν διαφωνεί καποιος με αυτά που γράφει δεν γίνεται να μην του αναγνωρίσει ότι γράφει εξαιρετικά.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ
VONNEGUT KURT
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
Διαφωτισμός τώρα
PINKER STEVEN
€24.99 €12.50
(-50%)
Κερδίζετε €12.49

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS