Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΄H ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Ή ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

+
-
NIETZSCHE FRIEDRICH
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1860
Τιμή Έκδοσης
€22.75
Τιμή Πολιτείας
€15.92
(-30%)
Κερδίζετε €6.83


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Το πρώτο δημοσιευμένο έργο του Νίτσε, η «Γέννηση της τραγωδίας», είναι το γνωστότερο.
Μέσα από μια πρωτότυπη ανάλυση της αρχαίας τραγωδίας περιγράφει μια στάση ζωής χαρακτηριστική της νεωτερικότητας: το «τραγικό αίσθημα της ζωής», σύμφωνα με το οποίο μόνον η ζωή δίνει νόημα στον κόσμο, αλλά η ίδια η ζωή δεν έχει κανένα νόημα.
Κατά τον Νίτσε, αυτό το αίσθημα εκφράζεται κατ’ εξοχήν μέσα από τη μουσική. Γι’ αυτό τον λόγο, η «Γέννηση της τραγωδίας» επηρέασε καθοριστικά τις αισθητικές αντιλήψεις από την εποχή της μέχρι σήμερα.
Η παρούσα έκδοση πλαισιώνει την εξαιρετικά προσεγμένη νέα μετάφραση του έργου από τον Χρήστο Μαρσέλλο με μια μελέτη του Μάρκου Τσάτσου για τη θέση της Γέννηση της τραγωδίας στη φιλοσοφία της μουσικής, σε αντιδιαστολή προς την άποψη του Βάγκνερ, μια μελέτη του Πιερ Οσμό για τη θέση της φιλοσοφίας του Νίτσε στο πλαίσιο των "φιλοσοφιών της ζωής", σε σύγκριση με την άποψη του Μπερξόν, και μια εισαγωγή του Γιώργου Φαράκλα που προσπαθεί να δείξει πως το επιχείρημα της νιτσεϊκής φιλοσοφίας εξάγεται από την αρχική θέση της "Γέννηση της τραγωδίας" για τη γνώση. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο σύγχρονος άνθρωπος οφείλει να ξανασκεφθεί την ιστορία του, κατά συνέπεια το αξιακό του σύστημα και τη σχέση του με τη φύση και τους συνανθρώπους του, και να απενεργοποιήσει την παντοδύναμη σήμερα καταστροφικότητα-αυτοκαταστροφικότητά του, συμφιλιωνόμενος με το σκοτεινό κομμάτι της συλλογικής ψυχής του. Η δημιουργικότητα πάντοτε ήταν κάτι το ζητούμενο, πολύ περισσότερο σήμερα που είναι τόσο τραγικά απούσα και περιορισμένη. Ας ξανασκεφτούμε τους αρχαίους τραγικούς αλλά και τον αθηναίο πολίτη, είναι σαν να μας λέει ο Νίτσε ας τον ακούσουμε. (Δήμος Μαρουδής, Ελευθεροτυπία, Βιβλιοθήκη, 25/6/2010)

Περιεχόμενα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΡΑΚΛΑΣ: Η ΘΕΛΗΜΕΝΗ ΑΦΕΛΕΙΑ
Απολλώνειο και διονυσιακό
Σύγκρουση γνώσης και ζωής
Η άρνηση της ζωής ως κατάφασή της
Ζωικός προοπτικισμός και λογικός αναλογισμός
Η σημασία της τέχνης για τη ζωή
Η πρωτοτυπία της ερμηνείας του Νίτσε για την τραγωδία
Η παρούσα έκδοση
ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΡΙΧΑΡΔΟ ΒΑΓΚΝΕΡ
Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
ΜΑΡΚΟΣ ΤΣΕΤΣΟΣ: ΝΙΤΣΕ ΚΑΙ ΒΑΓΚΝΕΡΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ. ΠΤΥΧΕΣ ΜΙΑΣ ΠΡΩΙΜΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
ΠΙΕΡ ΟΣΜΟ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΩΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ή ΠΩΣ Ο ΝΙΤΣΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΡΞΟΝ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΤΣΕ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDIE GEBURT DER TRAGODIE ODER GRIECHENTUM UND PESSIMISMUS
ISBN139789600514384
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2009
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις19x12
ΠρόλογοςΦΑΡΑΚΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜετάφρασηΜΑΡΣΕΛΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΙΤΣΕ ΦΡΙΝΤΡΙΧ
Κωδικός Πολιτείας1710-1860
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

fotinipoliteia, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ, karambas, val_kos, master1595

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

mandita, deathphilosophy, fakeartist, katiachor, dvaralis, sabas, pantzan, angelosreal, megalogianni, krvag21, maurogato, wilhof, kostas_rb, vardavasd, mimiss, stavros80, Touras, nikostsim, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΠ, Fouge, Αίγαγρος, eirini73, gigaskostas, sharpblad3, thomas kouriotis, Kostas_ere, kostas p, SACDIM, frantxar, kostass4, Irene, giovand, orthotolavaro , Δημητρης Βλαχοπουλος, kaveiros1975, vasdi, jimrepulsion, kazabidu, geopap1984, gray_slave, Rad, apostolos90, sammy89, melissa22, eleni.ior, Eva Maxima, zeng26, dvo dav, stella.estella.stella, NickGeor, axilpat2, stanmic, anagnost44, Aberdeen Cobain, VasoulaNt, aristotelis98, EtheusProm, chorilias, Cris Mantzou, Checkmate, cersos, JimELES, jimbo83h, Tzwrtzy, JohnD, mitsost, stathis.vlachos, Nefeli Karapiperi, thanuser, fotinipoliteia, jo81, vaxpol, sophiakotsi, godot, k.hajo, Apostolis812, Χριστίνα01, kostasmpele, DemetriosMet, Αλέξανδρος Κληρίδης, m.sioula, xaitase, koniklos, zaxaou, charesalex, westchupacabra, konna70, GwgwOuf, kouloxeras, theogiop, vasiliki gd, pagonis1980, matxr1992, dhapsas, Summerwind, Στέλιος 1982, BLACKMORE, sotiriskrontiris, zarathustra, vagosmae, Ted Tzanatos, Stavridikat, ChrisTz, GeorgeGogos, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ, Grigoris Nietzsche, DIMITRIS KAZAKIDIS, spyros_sub, Dimitris_Theo98, Dimi777, savvastheg, vicpoliteia2, azerv74, mampa, thanos2019, revoltman, xaralabos125, lefteris0721, Λιζ Στ, tomray94, Spyros_m7, master1595, Telemachos, val_kos, Nikitas M, demetpapad, DIMIEPI, sera1983, Ioannisdogakis, MelinaD, Eliane94, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[24/01/2016] apostolos90.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εξαιρετική μετάφραση, Περιέκτική η εισαγωγή του Γ. Φαράκλα. Η τιμή του βιβλίου αρκετά υψηλή για την ποιότητα της έκδοσης.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ
HILL JOE
€23.30 €11.65
(-50%)
Κερδίζετε €11.65
Η ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€29.68 €11.87
(-60%)
Κερδίζετε €17.81

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS