Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Α΄Τ. ΔΟΝ ΚΙΧΟΤΕ ΝΤΕ ΛΑ ΜΑΝΤΣΑ - Ο ΕΥΦΑΝΤΟΣ ΙΔΑΛΓΟΣ ΔΟΝ ΚΙΧΟΤ

ΔΟΝ ΚΙΧΟΤΕ ΝΤΕ ΛΑ ΜΑΝΤΣΑ (ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ)

Ο ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟΣ ΙΔΑΛΓΟΣ ΔΟΝ ΚΙΧΟΤΕ ΝΤΕ ΛΑ ΜΑΝΤΣΑ

+
-
CERVANTES SAAVEDRA MIGUEL. DE
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1865
Τιμή Έκδοσης
€25.36
Τιμή Πολιτείας
€17.75
(-30%)
Κερδίζετε €7.61


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Όταν το 1605 ο Θερβάντες συστηνόταν στο υποψήφιο αναγνωστικό κοινό του ως «πατριός» του ευφάνταστου ιδαλγού δον Κιχότε ντε λα Μάντσα, πιθανότατα γνώριζε ότι το έργο του ήταν ένα πειραματικό λογοτέχνημα που βρισκόταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Ίσως ήταν δύσκολο να προβλέψει ότι την ίδια κιόλας χρονιά οι δυο ήρωές του θα παρήλαυναν σε μια μασκαράτα στο Βαγιαδολίδ και, μόλις δύο χρόνια αργότερα, στο Περού. Αλλά μάλλον δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι έκτοτε το βιβλίο του δεν θα έπαυε να εκδίδεται και να μεταφράζεται σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, ότι θα θεμελίωνε το μοντέρνο μυθιστόρημα ή ότι θα προκαλούσε τη συγγραφή ακαταμέτρητων χιλιάδων τόμων και θα απασχολούσε όλους τους μείζονες κατοπινούς του συγγραφείς και στοχαστές. Γεννημένος ανάμεσα στην άμπωτη της Αναγέννησης και την πλημμυρίδα της Αντιμεταρρύθμισης, γόνος όλης της προγενέστερης λογοτεχνικής παράδοσης και τολμηρός ανανεωτής της, ο Δον Κιχότε ντε λα Μάντσα, είτε ως ιδαλγός είτε ως ιππότης, αειθαλής και αθάνατος, διαλέγεται πλέον με το γίγνεσθαι των δικών μας καιρών. Η λαμπρή νέα μετάφραση της Μελίνας Παναγιωτίδου δημιουργεί τις ιδεώδεις προϋποθέσεις για μια εκ νέου ανακάλυψη από το ελληνικό κοινό του αθάνατου αριστουργήματος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDON QUIJOTE DE LA MANCHA
ISBN139789600514445
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΝοέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων782
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΣΑΑΒΕΔΡΑ ΜΙΓΚΕΛ. ΝΤΕ
Κωδικός Πολιτείας1710-1865
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

LEONP, tanstil, balakatounis , Γιαννης Ισιδώρου, geogatz

Κριτικές για το προϊόν

[30/09/2021] philargys.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Τεράστιο για την εποχή του, στα σήμερα νομίζω ότι κουράζει με την επανάληψη, μετά απο 300 σελίδες με κούρασε επαναλαμβάνοντας παρόμοιες γκάφες. Θα του ξαναδώσω αργότερα ευκαιρία.
[29/09/2021] Γιάννης Παπαμυλωνάς .   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Ο Δον Κιχωτης ειναι ενα πολυ ευχαριστο κλασσικο εργο, που συχνα εξαπτει την φαντασια παρολο που εχει γραφτει με σκοπο να διακωμωδησει το ειδος της ιπποτικης φαντασιας. Ειναι αρκετα ευθυμο παρολο που ειναι τοσο παλιο και προσφερει γελιο σε πολλα σημεια, πραγμα που αποδυκνυει μεταξυ αλλων οτι ο Θερβαντες ηταν μπροστα απ' την εποχη του. Η εκδοση ειναι καλη οπως ολα τα βιβλια της Εστιας που εχω∙ αν και εχει μαλακο εξωφυλλο, η ποιοτητα του χαρτιου ειναι καλη και φαινεται ανθεκτικο.
[12/06/2021] Δημήτρης_Παναγιωτόπουλος.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ο Δον Κιχότε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα που έχουν γραφτεί ποτέ. Οι περιπέτειες του ιδαλγού συμπαρασύρουν τον αναγνώστη σε έναν κόσμο αγνότητας, περηφάνειας, ανιδιοτέλειας και αλτρουισμού. Ο Δον Κιχότε δεν είναι απλά ένας άνθρωπος, είναι ο Άνθρωπος όπως θα έπρεπε να είναι. Ο εκρηκτικός συνδυασμός του Ιδανικού με το Πρακτικό - Δον Κιχότε και Σάντσο Πάντσα - κάνει το έργο εξαιρετικά ενδιαφέρον και ευανάγνωστο. Η "αποθεραπεία" του Δον Κιχότε, που θα οδηγήσει και στο τέλος του, αποτελεί ένα από τα πιο τραγικά και σπαραχτικά σημεία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Η έκδοση της Εστίας είναι πολύ προσεγμένη και η μετάφραση της κ. Μ. Παναγιωτίδου εξαιρετική.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟ
ΛΥΓΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
€12.44 €4.98
(-60%)
Κερδίζετε €7.46
Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
MACDONALD JOHN
€34.70 €13.88
(-60%)
Κερδίζετε €20.82

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS