Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Υ ( ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ /ΣΕΙΡΑ )

ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Υ

+
-
CELINE LOUIS-FERDINAND
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1869
Τιμή Έκδοσης
€16.33
Τιμή Πολιτείας
€11.43
(-30%)
Κερδίζετε €4.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Η αλήθεια: απλούστατα το βιβλιοπωλείο περνάει σοβαρότατη κρίση αναδουλειάς. Μην μπας και πιστέψετε ούτε μηδενικό απ' τα τάχα μου 100.000 αντίτυπα! 40.000!... ακόμα και 400!... παπαραμύθια! Αλί!... Αλί!... Μόνο τα αισθηματικά ρομάντζα... και πολλά λέω!... κρατάν λίγο τα μπόσικα!... και κάπως η "μαύρη σειρά"... κι η "πτωματί"... Στην πραγματικότητα, δεν πουλάν πια τίποτα... είναι σοβαρό!... ο κινηματογράφος, η τηλεόραση, οι οικιακές συσκευές, το σκούτερ, τ' αμάξι 2, 4, 6 ίππων κάνουν φοβερή ζημιά στο βιβλίο... όλα "με δόσεις", φαντάζεστε; και τα "γουικέντ"!... κι οι ωραίες διακοπούλες ανά δι-τρίμηνο!... κι οι Κρουαζιέρες Λολολούλου!... έχετε γεια μικρά βαλάντια!... βλέπε χρέη!... μήτε σάλιο διαθέσιμο!... και μετά σου λέει ν' αγοράσεις βιβλίο!..."

Το 1955, ο Σελίν δημοσιεύει τις φανταστικές «Συνομιλίες με τον καθηγητή Υ», υπακούοντας, όπως διατείνεται, στον εκδότη του Γκαστόν Γκαλιμάρ, που του ζητά να βγει απ’ την «αφάνεια», για να αναγνωριστεί η ιδιοφυΐα του και να αυξηθούν οι πωλήσεις των βιβλίων του. Σ’ αυτό το μικρό αριστούργημα θηριώδους σαρκασμού, σπάνιας διορατικότητας και εκθαμβωτικής μαεστρίας, ο μυθικός συγγραφέας ξεκαθαρίζει τους λογαριασμούς του με τους αναγνώστες, τους εκδότες, τους δημοσιογράφους, τις Ακαδημίες, τις βραβεύσεις, τους ομοτέχνους του, τη νεολαία, τη μοντέρνα τέχνη και με όλο το κιτς της μαζικής κουλτούρας, ενώ ταυτόχρονα δίνει τα κλειδιά του «συγκινησιακού ύφους» του, υπογράφοντας την ποιητική διαθήκη του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Κοιτάζοντας ξανά τις "Συνομιλίες με τον καθηγητή Υ", σκέφτομαι πως η θεωρία του Σελίν για την προφορικότητα μπορεί να είναι τα πάντα: μια γροθιά στην καρδιά του ρεαλισμού, αλλά και μια τρομακτική διεύρυνση των ρεαλιστικών δυνατοτήτων μια εξέγερση κατά των ατελείωτων πειραματισμών του μοντερνισμού με τη γλώσσα, διά της αναγωγής της σ' ένα προϊστορικό της στάδιο, αλλά και μια θηριώδης ανανέωση των μοντερνιστικών αναζητήσεων με μια επαναπροβολή και επανακατασκευή του γλωσσικού παρελθόντος μια ισοπέδωση, τέλος, της καντιανής έννοιας του υψηλού για την τέχνη, αλλά και ένας ενθουσιώδης αναπροσδιορισμός του ωραίου με την ανακάλυψη της σκοτεινής του επικράτειας. Ό,τι κι αν συμβαίνει τελικά, οι "Συνομιλίες με τον καθηγητή Υ" φέρνουν στην επιφάνεια έναν συγγραφικό χείμαρρο, που αφήνει παρασάγγας πίσω του τα πολιτικά του βαρίδια, για να εγκατασταθεί ολοζώντανος και στον 21ο αιώνα. (Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Ελευθεροτυπία, Βιβλιοθήκη, 21/5/2010)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςENTRETIENS AVEC LE PROFESSEUR Y
ISBN139789600514506
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων156
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΙΓΓΛΕΣΗ-ΜΑΡΓΕΛΟΥ ΣΕΣΙΛ
ΜετάφρασηΙΓΓΛΕΣΗ-ΜΑΡΓΕΛΟΥ ΣΕΣΙΛ
ΕπιμέλειαΣΟΛΔΑΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΣΕΛΙΝ ΛΟΥΙ-ΦΕΡΝΤΙΝΑΝ
Κωδικός Πολιτείας1710-1869
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

alkis73, Intacto77, latomos, Ddadda, dvo dav, jimbo83h, dharmabum, cersos, litokanli, charal, Dimitris_Theo98, lasarig, xeniapel

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Το δωμάτιο με τις πεταλούδες
RILEY LUCINDA
€17.70 €8.85
(-50%)
Κερδίζετε €8.85
ΠΑΡΘΕΝΙΚΕΣ
PONS MAURICE
€12.32 €6.16
(-50%)
Κερδίζετε €6.16

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS