Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ

ΗΛΙΟΣ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ

+
-
ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1879
Τιμή Έκδοσης
€16.33
Τιμή Πολιτείας
€11.43
(-30%)
Κερδίζετε €4.90


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Απόμεινα τότε, θυμάμαι, εκεί, κάτω από τη μεγάλη γαλαρία, γερμένος για κάμποση ώρα πάνω στη βαριά σιδεριά της καστρόπορτας, να κλαίω με αναφιλητά, ώσπου μέσα στο βούρκο του μυαλού μου άστραψε η σκέψη από κείνη την ώρα ήμουνα πια εγώ η μοναδική, η πιο μεγάλη ντροπή του Φρουρίου. Σκέφτηκα τις μέγαιρες αφρισμένες να με διώχνουνε, να με κατασπαράζουνε και να με ματώνουνε με τα νύχια και με τα δόντια τους. Τότε ένα σαρδόνιο γέλιο ξεχύθηκε από μέσα μου και μια δύναμη, που δεν ξέρω από πού ήρθε, έσφιξε τις γροθιές μου. Ένιωσα άτρωτος. Έκανα αμέσως μεταβολή και τράβηξα αποφασισμένος, με το κεφάλι ψηλά και με βήμα γοργό κατά το σπίτι μας. Στα παραθύρια πια δεν έστεκε καμιά. Δεν είδε καμιά τη δύναμή μου. Εκείνο το πρωινό δεν πήγα στο μαγαζί. Αλλά ούτε θυμάμαι να ξανάνιωσα ποτέ τόσο άτρωτος όσο εκείνη τη μέρα".
Μια χειμαρρώδης συνειρμική αφήγηση ζωής. Ένας άνθρωπος -παράπλευρη απώλεια ενός ιστορικού πολεμικού δυστυχήματος, ο φάκελος του οποίου δεν άνοιξε ποτέ. Μια άκρως προσωπική υπόθεση... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Το «Ήλιος με δόντια» συγκεντρώνει ασυνήθιστα πολλές αρετές: Κατασκευαστική αρτιότητα, ιστορική ακρίβεια και πληρότητα, ζωντανοί, παλλόμενοι και πρωτότυποι χαρακτήρες, βιωμένος ουμανισμός που δεν είναι ούτε προσχηματικός ούτε καταναγκαστικός αλλά προκύπτει μέσα από την υπεράσπιση των προσώπων. (...) ο Μακριδάκης έχει ένα μοναδικό ατού: Δεν αστοχεί σε κανέναν από τους στόχους που θέτει. Κι αφού στη λογοτεχνία (όπως και στη ζωή), το αποτέλεσμα είναι τελικά που μετράει, το λιγότερο που μπορούμε να ισχυριστούμε γι’ αυτόν είναι ότι μεταξύ των Ελλήνων συγγραφέων που δεν έχουν ακόμη πατήσει τα σαράντα δεν έχει το ταίρι του». (Κ. Β. Κατσουλάρης, bookpress.gr, 26/04/2010)
Λεπτομέρειες
ISBN139789600514599
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2011
Αριθμός σελίδων250
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας1710-1879
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sdontis

Κριτικές για το προϊόν

[05/07/2021] NikosMaistros.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Αξιοζήλευτη και σπάνια "θεατρική" οικονομία. Τόσο-όσο μύθος, τόσο-όσο πραγματικότητα, τόσο-οσο ιστορική μνήμη, τόσο-όσο ντόπια διάλεκτος (εύκολα αντιληπτή), που σε βάζει χεονοχωροταξικά σε ενα ιστορικό πλαισιο.
Αισθάνεσαι ότι καμιά λεξη δεν περισσεύει και ειπώθηκαν ολα σε μια εξιστόρηση υπέροχα δομημένη που οδηγεί σε μια ανατροπή, αποφεύγοντας πολλα από τα κλισέ που είναι παγίδες σε αυτή τξν θεματολογία. Πάρα πολύ καλό.
[09/07/2020] aggeliki.xyp.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Γρήγορη εξέλιξη, άριστη περιγραφή τόσο του ιστορικού πλαισίου στο οποίο διαδραματίζεται, όσο και του εσωτρικού κόσμου των χαρακτήρων. Το δε φινάλε ανατρεπτικό!
[02/07/2018] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ένα πολύ καλό βιβλίο. Από τα υλικά εκείνα που σε δένουν με τις ρίζες,με τα χώματά σου, που σε παρασύρουν στην ανακάλυψη στοιχείων της ψυχοσύνθεσης. Απαραίτητος και σημαντικός ο συγγραφέας αυτός.
[22/12/2012] π.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Καλό και αρκούντως ανατρεπτικό. Το διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον αν και η όλη θεματολογία του δε με ξετρέλανε μπορώ να πω.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€19.90 €9.95
(-50%)
Κερδίζετε €9.95
ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
ΛΟΥΝΤΕΜΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
€18.80 €9.40
(-50%)
Κερδίζετε €9.40

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS