Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
Β΄ Τ. ΟΙ ΤΙΜΠΩ

ΟΙ ΤΙΜΠΩ (ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΟΜΟΣ)

+
-
GARD ROGER-MARTIN. DU (NOBEL 1937)
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1937
Τιμή Έκδοσης
€38.82
Τιμή Πολιτείας
€27.17
(-30%)
Κερδίζετε €11.65


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Οι Τιμπώ (ενιαίος μυθιστορηματικός κύκλος αποτελούμενος από επτά μυθιστορήματα και έναν επίλογο) είναι το έργο ζωής του Ροζέ Μαρτέν ντυ Γκαρ ενός από τους σημαντικότερους πεζογράφους του πρώτου μισού του εικοστού αιώνα, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1937. Το έργο είναι μια φιλόδοξη τοιχογραφία της Γαλλίας από την αρχή του εικοστού αιώνα ως την κήρυξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο επίκεντρό του, η οικογένεια Τιμπώ: ο πατέρας και οι δυο γιοι του, ο Όσκαρ και ο Ζακ. Γύρω από την τριάδα αυτή κινούνται άλλα πρόσωπα, που συνδέονται άμεσα, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μαζί τους. Τα έξι πρώτα μυθιστορήματα οδηγούν στο έβδομο και μεγαλύτερο σε έκταση, το Καλοκαίρι του 1917, που είναι και ο λόγος υπάρξεως όλου του έργου. Πρόκειται για μια σχεδόν μέρα με την ημέρα περιγραφή των γεγονότων που κατέληξαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρακολουθούμε την μάταιη προσπάθεια των Γάλλων και των Γερμανών σοσιαλιστών να αποτρέψουν τον πόλεμο, το παιχνίδι σκακιού που παίζουν οι κυβερνήσεις, τις ίντριγκες των επιτελείων, την απάθεια των μαζών. Ο Ζακ, νέος πια, είναι ενεργό μέλος μιας σοσιαλιστικής ομάδας ιδεαλιστών (ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε πριν από την Οκτωβριανή Επανάσταση, και κατά συνέπεια οι ρόλοι σοσιαλιστών και κομμουνιστών δεν έχουν ακόμη διαχωριστεί) με επικεφαλής τον Πιλότο, έναν θεωρητικό της επανάστασης και εγκέφαλο της ομάδας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLES THIBAULT, I, II, III
ISBN139789600515145
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2011
Αριθμός σελίδων1000
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΝΙΚΑΣ Γ.
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΓΚΑΡ ΡΟΖΕ-ΜΑΡΤΕΝ. ΝΤΙ
Κωδικός Πολιτείας1710-1937
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

ΦΜ70, dimbik

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

nikAEL, cat7fish3

Κριτικές για το προϊόν

[14/09/2020] xristosbixas.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Συγκλονιστικό έργο, πραγματικό έπος της μυθιστοριογραφίας. Τελικά πώς κινούνται τα νήματα της προσωπικής και της κοινωνικής ζωής μας; Είναι αποτέλεσμα της θέλησής μας και των ενεργειών μας, υπακούουν σε έναν ντετερμινισμό ανθρώπινης κλίμακας ή όχι; Συστήνεται ανεπιφύλακτα για όποιον/α θέλει να έρθει σε επαφή με ερωτήματα αυτού - και όχι μόνο - του είδους. Τέλος συστήνεται και για όποιον/α θέλει να έρθει σε επαφή με τα τραγικά ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στο ανείπωτο σφαγείο του Α' Παγκόσμιου Πόλεμου.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ: ΤΑ ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ
MARCUS AURELIUS
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75
Η ΜΑΚΡΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ '40
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
€26.50 €13.25
(-50%)
Κερδίζετε €13.25

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS