Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ;

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ;

+
-
TAGUIEFF PIERRE-ANDRE
Κωδ. Πολιτείας: 1710-1924
Τιμή Έκδοσης
€12.59
Τιμή Πολιτείας
€8.81
(-30%)
Κερδίζετε €3.78


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Τι είναι αντισημιτισμός; Ποιες ιδέες, ποια πάθη καί ποια συμφέροντα γεννούν καί αναζωπυρώνουν διαρκώς το ρατσιστικό μίσος κατά των Εβραίων; Ποια είναι τα βασικά αντισημιτικά στερεότυπα και πώς αναπαράγονται; Εκτός από τον δεξιό υπάρχει και αριστερός αντισημιτισμός; Ποια μορφή παίρνει ο αντισημιτισμός στις μέρες μας; Ο Γάλλος φιλόσοφος, πολιτειολόγος και ιστορικός των Ιδεών Πιέρ-Αντρέ Ταγκυέφ, με αυτό το πολύ πρόσφατο δοκίμιό του (Δεκέμβριος 2010), παρουσιάζει πυκνά καί ολοκληρωμένα το ιστορικό, φιλοσοφικό καί πολιτικό πανόραμα της γέννησης, της ανάπτυξης καί της θεματικής του αντισημιτισμού. Ερευνά τους βασικούς αντισημιτικούς μύθους, τις ιστορικές και θεωρητικές καταβολές τους, παρακολουθεί την πορεία τους μέσα στο χρόνο, μια πορεία που καταλήγει σήμερα στην ανάδυση ενός ανανεωμένου εβραιόφοβου λόγου, στην αναθέρμανση, εν μέσω παγκοσμιοποίησης, του προαιώνιου αντιεβραϊκού μίσους και στον προσανατολισμό του κατεξοχήν εναντίον του Ισραήλ. Το παρόν δοκίμιο του Π.-Α. Ταγκυέφ δεν έχει εκδοθεί μέχρι τώρα, ως βιβλίο και υπό τη μορφή αυτή, σε καμία άλλη χώρα. Η παρούσα ελληνική μετάφραση είναι η παγκόσμια πρώτη έκδοσή του. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Δεινός αναλυτής δεινών, όπως ο αντισημιτισμός, η άκρα Δεξιά, η συνωμοσιολογία, ο Ταγκυέφ (Παρίσι, 1946) ανατέμνει κι εκθέτει ιστορικά το αντιεβραϊκό μένος που εκκινεί ήδη από το 1321 με την εβραιολεπρώδη συνωμοσία και καλπάζει εφιαλτικά μες στους αιώνες, φτάνοντας στα όρια της απόλυτης φρίκης, του αδιανόητου θανάτου και της οργανωμένης παράνοιας, περνώντας από τις φάσεις της υποτιθέμενης παγκόσμιας εβραϊκής συνωμοσίας, της εβραιομασονικής συνωμοσίας, της εβραιοκαπιταλιστικής συνωμοσίας, της εβραιομπολσεβικικής συνωμοσίας, έως και της πρόσφατης αμερικανοσιωνιστικής συνωμοσίας. Μεστός λόγος, ψύχραιμα και συγκροτημένα επιχειρήματα, βαθύτατη ιστορική γνώση. Και παγκόσμια ελληνική πρωτιά: το δοκίμιο αυτό πρώτη φορά λαμβάνει μορφή βιβλίου στη χώρα μας. (Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης, LiFO, 8/2/2012)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςL' ANTISEMITISME
ISBN139789600515190
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΕΣΤΙΑ ΙΔΕΩΝ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2011
Αριθμός σελίδων96
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΗΛΙΑΔΕΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΤΑΓΚΙΕΦ ΠΙΕΡ-ΑΝΤΡΕ
Κωδικός Πολιτείας1710-1924
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Γ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

aposdrak

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

aposdrak, gio, alkinoi, tterranigma

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
WOHLLEBEN PETER
€12.20 €6.10
(-50%)
Κερδίζετε €6.10
Νανά
ZOLA EMILE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS