Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΥΠΟΤΑΓΗ

ΥΠΟΤΑΓΗ

HOUELLEBECQ MICHEL
Κωδ. Πολιτείας: 1710-2047




Παρουσίαση

«Είναι η υποταγή», είπε απαλά ο Ρεντιζέ. «Η ανατρεπτική και απλή ιδέα, που ως τότε δεν είχε ποτέ εκφραστεί με τόση δύναμη, ότι το απόγειο της ανθρώπινης ευτυχίας έγκειται στην απόλυτη υποταγή».
Σε μια Γαλλία αρκετά κοντινή στή σημερινή, ένας άντρας ακολουθεί πανεπιστημιακή καριέρα. Η διδασκαλία τον ενδιαφέρει ελάχιστα, προσδοκά μια βαρετή αλλά ήρεμη ζωή, μακριά από τα μεγάλα ιστορικά δρώμενα. Ωστόσο, οι δυνάμεις που δρουν στη χώρα έχουν διασπάσει το πολιτικό σύστημα, επιφέροντας τελικά την κατάρρευσή του. Αυτή η εσωτερική ρήξη χωρίς αναταράξεις, χωρίς αληθινή επανάσταση, εξελίσσεται σαν εφιάλτης.
Το ταλέντο του συγγραφέα, η οραματική του δύναμη, μας παρασύρουν σε ένα αμφίσημο και ολισθηρό έδαφος το βλέμμα του στον γηράσκοντα πολιτισμό μας κάνει να συνυπάρχουν σε αυτό το μυθιστόρημα ποιητικές διοράσεις, κωμικές σκηνές και μια μοιρολατρική μελαγχολία.
Ένας συναρπαστικός πολιτικός και ηθικός μύθος. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςSOUMISSION
ISBN139789600516449
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2015
Αριθμός σελίδων312
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΣΙΠΗΤΑΝΟΥ ΛΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΥΕΛΜΠΕΚ ΜΙΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας1710-2047
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

Μενέλαος, eleutheriakos7, Trismegistos, mitsost, vasilis1899

Κριτικές για το προϊόν

[11/01/2022] V.I.B..   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
´...Το απόγειο της ανθρώπινης ευτυχίας έγκειται στην απόλυτη υποταγή...´
Σε προβληματίζει με τις αλήθειες που σου περνά με συγκαλυμμένο χιούμορ, υποδόρια και σχεδόν ανεπαίσθητα παρουσιάζοντας μια μικρή φέτα ζοφερής πραγματικότητας, που είναι γεγονός και θα μπορούσε να γίνει παρόν κάτω από τις κατάλληλες εκκολαπτόμενες συνθήκες.
[18/08/2021] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Σαρκαστική και ενίοτε αηθικιστική ματιά πάνω στις αναπόφευκτες τάσεις της κοινωνίας να επανασυσταθεί,συχνά αποδομώντας κατακτήσεις κι ελευθερίες.Δεν είναι κατανοητό αν οι απόψεις του συγγραφέα συμπίπτουν με την ηθική διάσταση του πυρήνα του μυθιστορήματος.Πάντως είναι μια λογοτεχνία σύγχρονη και ίσως υπαινικτική για την προσαρμοστικότητα των έλλογων όντων σε κάθε τι που κάθε φορά συμφέρει την τάξη που επιβάλλεται.Μάλλον έχει επιστρατεύσει πολύ πικρό χιούμορ μέσα στο μεδούλι της ιστορίας του ,θέλω να πιστεύω.
[04/06/2018] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Διαβάζοντας την Υποταγή, έμεινα με μια αίσθηση απορίας για το τι ήθελε να πει στο έργο αυτό ο Μισέλ Ουελμπέκ. Στο τέλος γίνεται αρκετά σαφές. Υποταγή σε μια θρησκευτική πίστη, σ’ ένα πολιτικό καθεστώς, στα πάθη και τις ορέξεις της σάρκας. Δεν κατάλαβα αν το τέλος του έργου είχε σκωπτική ή «απολογητική» διάθεση. Ο Ουελμπέκ με αυτό του το μυθιστόρημα κατηγορήθηκε ως σεξιστής και ως ισλαμοφοβικός. Η αλήθεια είναι ότι πολλές σελίδες του έργου αγγίζουν τα όρια της πορνογραφίας. Αν όχι ισλαμοφοβικός, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο του πολιτικού Ισλάμ και την απειλή του προς την παρηκμασμένη και εκκοσμικευμένη Δύση. Κι αυτή η απειλή δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοηθεί και να υποτιμηθεί. Η Υποταγή ταλαντεύεται ανάμεσα σε πολλά θέματα: στους Γάλλους συγγραφείς του 19ου αιώνα, κυρίως τον Ουισμάνς, στην ποίηση και τη φιλοσοφία, στο σεξ και στις βωμολοχίες. Θεωρώ όμως το έργο βασικά ένα πολιτικό δοκίμιο και μια κριτική. Η υπόθεσή του δεν έχει κάτι συναρπαστικό και πρωτότυπο. Κυρίως η κριτική τον ενδιαφέρει και το να προβληματίσει και, δευτερευόντως, να σκανδαλίσει και να εντυπωσιάσει. Το έργο αυτό του Μισέλ Ουελμπέκ, υποτίθεται ότι διαδραματίζεται σε ένα κοντινό μέλλον στην πολιτική και ακαδημαϊκή ζωή της Γαλλίας και της Ευρώπης, όπου κυβερνούν για πρώτη φορά μουσουλμάνοι. Μαθαίνουμε πολλά για σύγχρονες υπαρκτές τάσεις. Άκουσα για πρώτη φορά για το διάσπαρτο, πολυτασικό κίνημα των "ταυτοτιστών", οι οποίοι είναι κυρίως ισλαμοφοβικοί, αλλά δεν έχουν άμεση σχέση με την άκρα δεξιά. Στα πολλά σημεία που μιλάει για τον Ουισμάνς και άλλους Γάλλους συγγραφείς, δεν έχω να σχολιάσω κάτι, γιατί πρώτη φορά διαβάζω για τους περισσότερους από αυτούς.
[20/04/2017] babisvasiliadis.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Βιβλίο που διαβάζετε πολύ ευχάριστα. Ένας παραδομένος και αυτοκαταστροφικός κεντρικός ήρωας ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με το εργασιακό του περιβάλλον αλλά και με την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου στην Γαλλία του σήμερα...
[19/04/2016] ΓιώργοςΜ.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Εάν ψάχνετε ατόφια καλή λογοτεχνία, τότε ο Ουελμπέκ δεν είναι ιδανικός συγγραφέας για εσάς. Εάν, ωστόσο, θέλετε να δείτε μια λεπτή ανατομία της γαλλικής και εν γένει παρηκμασμένης και φοβικής δυτικοευρωπαϊκής κοινωνίας, τότε αυτό το βιβλίο θα σας ενθουσιάσει. Είναι λίγο τρομακτικό επειδή είναι παράλληλα και μια πρόβλεψη για το μέλλον, αλλά και μια περιγραφή του παρόντος. Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που διαβάζεις είναι πραγματικότητα σε μικρότερο βαθμό και αντιλαμβάνεσαι το μέλλον. Άξιας προσοχής η περιγραφή της αντίδρασης του πολιτικού συστήματος στην απειλή του εξισλαμισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής και η διστακτικότητά του να βάλει φραγμό στην απώλεια θεμελιωδών αξιών του δυτικού πολιτισμού. Άξιζει μια ανάγνωση - πριν είναι αργά.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ (ΤΡΙΤΟΣ ΤΟΜΟΣ)
ΑΝΩΝΥΜΟΣ
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΣΚΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ
€60.00 €30.00
(-50%)
Κερδίζετε €30.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS