Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ: ΧΙΜΑΙΡΑ (ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ)

ΧΙΜΑΙΡΑ

ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ Μ.
Κωδ. Πολιτείας: 1710-2054




Παρουσίαση

Η πρώτη εκδοχή της "Χίμαιρας", η γυμνή κι απέριττη, του 1936, λες και πρόκειται για έργο διαφορετικό σε σχέση με την κατοπινή, ευρύτερα γνωστή, εκδοχή του '53. Χωρίς τις εκτενείς μυθολογικές αναφορές, τα ποιητικά παραθέματα, τις πολλές φιλοσοφικές αναλύσεις, ο λόγος εδώ, που δεν "θυμίζει τη θάλασσα", επιγραμματικός, νηφάλιος, παραθετικός, ακολουθεί με γαλήνη, σαν ενιαία κινηματογραφική σεκάνς, την απεγνωσμένη εσωτερική πορεία της Ξένης από την κουπαστή του καραβιού της άφιξης μέχρι "το τρομερό βήμα" στα χείλη του γκρεμού της τελικής πτώσης. Περισσότερο νουβέλα παρά ρομάντζο, περισσότερο κοντά στον ποιητικό ρεαλισμό της ψυχογραφίας παρά στον κατοπινό υποβλητικό ρομαντισμό του μελοδράματος, το κείμενο, καθαρό από πυκνές περιγραφές και πηγαίους καταιγισμούς, προσεγγίζει την ηρωίδα με ανατομική αποστασιοποίηση.
Ο Καραγάτσης στην τροχιά της Μαρίνας, από τη γαλλική κόλαση ως τον εξαγνισμό της καθώς διαλύεται αυτοκτονικά στο φως και τα νερά του Αιγαίου. [Από το επίμετρο του Στρατή Πασχάλη]

Περιεχόμενα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ του Δημήτρη Τάρλοου
Απέραντο πουθενά
ΕΙΣΑΓΩΓΗ της Μαίρης Μικέ
Η υπόκωφη έκρηξη της Χίμαιρας
ΧΙΜΑΙΡΑ
ΕΠΙΜΕΤΡΟ του Στρατή Πασχάλη
Η μικρή και η μεγάλη Χίμαιρα
Λεπτομέρειες
ISBN139789600516609
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 2015
Αριθμός σελίδων204
Διαστάσεις21x13
ΠρόλογοςΜΙΚΕ ΜΑΙΡΗ
ΕπιμέλειαΒΟΛΑΝΑΚΗ ΓΙΟΥΛΗ
Κωδικός Πολιτείας1710-2054
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

sergios1957

Κριτικές για το προϊόν

[12/08/2017] mitsost.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ωραίο,σπάνιο διαμάντι της λογοτεχνίας,θαρρείς ότι αποτελεί τμήμα μιας γενικότερης λυπητερής σκοτεινής κι ανεπαίσθητα ευχάριστης ιστορίας,όπως ακριβώς είναι η περιπέτεια της ζωής. Μια καταγραφή της πραγματικότητας που μόνο ένας σοβαρός και σπουδαίος λογοτέχνης μπορεί να μεταφέρει στο χαρτί ως συμβάν. Άριστο και συγκινητικό, βίαιο και πένθιμο. Διαβάστε το οπωσδήποτε.
[30/05/2017] xpetra82.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
εχοντας διαβασει τη μεγαλη χιμαιρα...η χιμαιρα μου φανηκε πολυ στεγνη με περιγραφη που κανει τη προταγωνιστρια μαλλον αντιπαθη στον αναγνωστη...φυσικα ως θαυμαστρια του καραγατση απηλαυσα και αυτο το υπεροχο κειμενο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Ο θάνατος πλησιάζει
JAMES PETER
€9.90 €4.95
(-50%)
Κερδίζετε €4.95
HOMO
STRINGER CHRIS
€45.00 €13.50
(-70%)
Κερδίζετε €31.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS