Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΟΔΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟΥ (ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ 243 / ΣΕΙΡ

ΟΔΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟΥ

+
-
ΑΥΔΙΚΟΣ ΓΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 1710-2141
Τιμή Έκδοσης
€13.80
Τιμή Πολιτείας
€9.66
(-30%)
Κερδίζετε €4.14


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

"Οδός Οφθαλμιατρείου" είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος. Είναι ο δρόμος όπου άρχισε το δράμα του ποιητή και πεζογράφου. Το υπόγειο του τυπογραφείου Παπαγεωργίου φιλοξένησε τις πρώιμες φιλοδοξίες του. Να γράψει και να γίνει αποδεκτός από το λογοτεχνικό σινάφι και την κοινωνία της Αθήνας. Μια μάχη άνιση. Πρόσφυγας στην Αθήνα του 1889, χωρίς πόρους και με τις ένθερμες υποσχέσεις να φυλλοροούν αφήνοντάς τον μόνο του. Η αγωνία για την επιβίωση αλλά και η υπέρβαση των δυσκολιών. Η πάλη με το αδύναμο σώμα και η φλόγα της δημιουργίας.
Ενάμιση αιώνα μετά ο Κώστας Κρυστάλλης επιστρέφει στην Αθήνα, για να συνεχίσει τη συζήτηση που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει. Μια πορεία στους δρόμους που σημάδεψαν την ύπαρξή του και μια ευκαιρία να συναντηθεί με τον Κριστ/Χρήοτο, τον νεαρό πατριώτη του που αναζητεί τον εαυτό του. Ο Χρήστος δανείζει το στόμα του και τη σκέψη του στον ποιητή. Γίνεται ο καθρέφτης του αλλά και μέσο να σκάψει μέσα του ξεδιαλύνοντας σκέψεις και συναισθήματα. Η ιστορία γίνεται οδός ωρίμανσης για τον Χρήστο. Για τον Κρυστάλλη είναι η δεύτερη ευκαιρία του. Να πει όσα δεν μπόρεσε όσο ζούσε.
Ένα μυθιστόρημα σπονδή στην τρυφερότητα και στην αγωνία του σπουδαίου δημιουργού που χάθηκε νέος. Μια ιστορία με το βλέμμα στο παρόν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Ο Βαγγέλης Αυδίκος καταπιάνεται στο καινούργιο του μυθιστόρημα με ένα αγαπημένο του θέμα: τη σχέση της παράδοσης με τη συγχρονία, την παρείσφρηση, ενσυνείδητη ή ασυνείδητη, του παρελθόντος στη σημερινή μας συναισθησία. Και παρόλο που αυτό αποτελεί ένα εξακολουθητικό και επαναλαμβανόμενο στοίχημα, το οποίο θέτει ο ίδιος στον εαυτό του, κάθε φορά αποκτά και ένα διαφορετικό μείγμα. Στην Οδό Οφθαλμιατρείου πρωταγωνιστεί η λογοτεχνική μορφή του Κρυστάλλη, πάντοτε συνδυαστικά με τον αγαπημένο τόπο, αυτόν της γενέθλιας Ηπείρου». (Άννα Αφεντουλίδου, bookpress.gr - 14/12/2019)

Περιεχόμενα

Ο Ιανός
Το άλογο
Οδός Οφθαλμιατρείου
Το κυπαρίσσι
Το μελισσόχορτο της Λεύκας
Οι Μητσάκηδες
Το όνειρο του Λυκαβηττού
Η Ρίνα
Η Αννέτα
Οι ανυπεράσπιστοι έρωτες
Οι πυγολαμπίδες
Άστραψε φως
Σημειωματάριο
Το μυθιστόρημα συνομιλεί με τους:...
Λεπτομέρειες
ISBN139789600517460
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2019
Αριθμός σελίδων216
Διαστάσεις21x14
ΕπιμέλειαΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Κωδικός Πολιτείας1710-2141
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

Nikoletta Hondou

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΜΠΛΟΦΑΔΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
MILSTED DAVID
€5.30 €1.86
(-65%)
Κερδίζετε €3.44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
BONANATE LUIGI
€16.30 €5.70
(-65%)
Κερδίζετε €10.60

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS