Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ // Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ

ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΕΝΑΒΕΝΤΟΥΡΑ ΝΤΟΥΡΟΥΤΙ

+
-
ENZENSBERGER HANS-MAGNUS
Κωδ. Πολιτείας: 1710-2158
Τιμή Έκδοσης
€21.84
Τιμή Πολιτείας
€15.29
(-30%)
Κερδίζετε €6.55


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Όταν κάποιος πήγαινε επίσκεψη σπίτι του, εκείνος φορούσε συχνά ποδιά επειδή καθάριζε εκείνη τη στιγμή πατάτες. Η γυναίκα του δούλευε. Δεν τον πείραζε καθόλου· δεν είχε τη μανία του ανδρισμού και δεν ένιωθε ότι οι δουλειές του σπιτιού πλήγωναν τον εγωισμό του. Την άλλη μέρα έπαιρνε το πιστόλι κι έβγαινε στον δρόμο για να τα βάλει με έναν κόσμο κοινωνικής καταστολής. Το έκανε με τον ίδιο φυσικό τρόπο, όπως την προηγουμένη το βράδυ είχε αλλάξει πάνες στην κορούλα του, την Κολέτ.»
Το κλασικό πια έργο του Χανς-Μάγκνους Εντσενσμπέργκερ "Το σύντομο καλοκαίρι της αναρχίας" είναι ένα κολάζ μαρτυριών για τη ζωή και τον θάνατο του Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι, του ηγέτη των αναρχικών και ήρωα της Ισπανικής Επανάστασης. Ο συγγραφέας μοντάρει σε ένα βιογραφικό μωσαϊκό αναμνήσεις φίλων, συγγενών και συντρόφων, ανέκδοτα, ρεπορτάζ, ομιλίες, συνεντεύξεις, επιστολές, φέιγ βολάν, αποσπάσματα εφημερίδων και προπαγανδιστικά φυλλάδια. Ανάμεσά τους ενθέτει οκτώ δικές του παρεμβάσεις για τον ισπανικό αναρχισμό και το ιστορικό και πολιτικό υπόβαθρο της εποχής, της δεκαετίας του '30, που σημαδεύτηκε από την άνοδο του φασισμού.
Ο Ισπανός μηχανικός Ντουρούτι οργάνωνε απεργίες και απαγωγές δικαστικών, λήστευε τράπεζες, έβαζε βόμβες, έστηνε οδοφράγματα και αφοσιώθηκε με το εθελοντικό τάγμα του στον αγώνα κατά του στρατηγού Φράνκο. Φυλακίστηκε και κατέφυγε επανειλημμένα στην εξορία. Ηλέκτριζε τα πλήθη και αφιέρωσε ανεπιφύλακτα τη ζωή του στις ιδέες του. Η ζωή και η δράση του δεν έτυχαν ποτέ εξαντλητικής ιστορικής έρευνας. Ακόμα και για τον αιφνίδιο θάνατό του υπάρχουν διάφορες εκδοχές.
Στο πολυσυζητημένο ερώτημα αν το έργο αυτό του Εντσενσμπέργκερ είναι μυθιστόρημα ή ντοκουμέντο έδωσε μια απάντηση ο βιβλιοκριτικός της εφημερίδας "Frankfurter Rundschau": «Το βιβλίο αυτό είναι πιο πλούσιο σε περιεχόμενο και πιο συναρπαστικό στην ανάγνωση από τα έργα που κυκλοφορούν σήμερα ως "μυθιστορήματα" στην αγορά». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Πρόλογος. Η τελετή της ταφής
Για την ιστορία ως συλλογική μυθοπλασία
Αδέσποτες σφαίρες
Για τις ρίζες του ισπανικού αναρχισμού
Los Solidarios
Για το ισπανικό αδιέξοδο 1917-1931
Η εξορία
Για το ισπανικό αδιέξοδο 1931-1936
Η Δημοκρατία
Η νίκη
Η διπλή κυριαρχία
Η εκστρατεία
Τα μετόπισθεν
Οι αγρότες
Για τον εχθρό
Οι πολιτοφυλακές
Για την παρακμή των αναρχικών
Η υπεράσπιση της Μαδρίτης
Για τον ήρωα
Ο θάνατος
Για τα γηρατειά της επανάστασης
Επίλογος. Οι μεταγενέστεροι
Πηγές
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςDER KURZE SOMMER DER ANARCHIE. BUENAVENTURA DURRUTIS LEBEN UND TOD
ISBN139789600517613
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2019
Αριθμός σελίδων424
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΜΟΣΚΟΒΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΦΥΛΛΗ ΔΩΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΕΝΤΣΕΝΣΜΠΕΡΓΚΕΡ ΧΑΝΣ-ΜΑΓΚΝΟΥΣ
Κωδικός Πολιτείας1710-2158
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

emma1991, Ελισάβετ.

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

GPORT, maria vouka, geopap1984, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ

Κριτικές για το προϊόν

[25/02/2022] The Big Brother.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Το σπουδαίο αυτό βιβλίο-ντοκουμέντο του Χανς Μάγκνους Εντσενμπέργκερ, εκδόθηκε στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Οδυσσέας. Η μετάφραση από τα γερμανικά είναι του Νίκου Δεληβοριά. Αυτό το έργο είναι μια μείξη πολιτικού δοκιμίου, στρατευμένου μάλιστα, έρευνας και μαρτυριών με λογοτεχνική, ιστορική και πολιτική αξία. Ο Εντσενμπέργκερ προλογίζει στα περισσότερα κεφάλαια και εξιστορεί μια επανάσταση που κράτησε λίγο και απέτυχε, με έμφαση στην προσωπικότητα και τη δράση του Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι. Η ιστορία και οι μαρτυρίες από τον τύπο, παλιών συντρόφων, είναι οι περισσότερες μέχρι το θάνατό του, το 1936 και πριν αρχίσει ο Ισπανικός Εμφύλιος. Η κατάσταση στην Ισπανία ήταν σε έξαρση και οι αναρχικοί εργάτες μαχητικοί και πολυάριθμοι. Οι εχθροί τους, αλλά και οι εσωτερικές, σχετικές με την προβληματική αναρχική θεωρία, αδυναμίες, εμπόδιζαν να εφαρμοστεί η αναρχία στην Ισπανία -και στον κόσμο, αν εξαιρεθεί η επίσης βραχυπρόθεσμη Παρισινή κομμούνα το 1871. Το έργο δεν θα το χαρακτήριζα μυθιστόρημα. Είναι ένα έργο πολιτικό που σοκάρει και ενημερώνει, από μια, ως επί το πλείστον, φίλα προσκείμενη διάθεση. Έχει όμως και λογοτεχνική αξία κι αυτό είναι σίγουρο!
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΚΙΑΒΕΛΛΙ
CAPPONI NICCOLO
€19.41 €5.82
(-70%)
Κερδίζετε €13.59
Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS