Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ

ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ

+
-
HOUELLEBECQ MICHEL
Κωδ. Πολιτείας: 1710-2230
Τιμή Έκδοσης
€24.15
Τιμή Πολιτείας
€16.90
(-30%)
Κερδίζετε €7.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Πρωτοφανείς τρομοκρατικές επιθέσεις, αρχικά ηλεκτρονικές και σταδιακά ολοένα πιο υλικές, με στόχους φαινομενικά ασύνδετους μεταξύ τους, συγκλονίζουν την παγκόσμια οικονομία. Στο μεταξύ, η γαλλική πολιτική σκηνή αναδιατάσσεται· με πρωτοβουλία των πρωτοπόρων «μεταδημοκρατών» αρχόντων της, η Γαλλία ζει μια νέα βιομηχανική επανάσταση, φιλοδοξώντας να επιστρέψει στις βασικές αρχές της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Στο διεθνές οικονομικό χάος και στον εσωτερικό πολιτικό αναβρασμό, άμεσα εμπλεκόμενος βρίσκεται ο πρωταγωνιστής του βιβλίου, ο Πωλ, ο οποίος αποφασίζει να αναθεωρήσει τις προσωπικές και οικογενειακές του σχέσεις πριν να είναι πολύ αργά -για τον ίδιο, για τα αγαπημένα του πρόσωπα, για τον πλανήτη.
Αστυνομικό θρίλερ, πολιτικό δράμα, οικογενειακή σάγκα, ερωτική και υπαρξιακή περιπλάνηση: τα πολλαπλά επίπεδα της "Εκμηδένισης" αλληλοκαλύπτονται αδιάκοπα με ορίζοντα όλων τους τη φθορά και τον επικείμενο αφανισμό -κατά παραδόξως κλιμακούμενη σειρά σπουδαιότητας: του παγκόσμιου συστήματος, μιας ανεπτυγμένης χώρας μεσαίου μεγέθους, μιας αντιπροσωπευτικής οικογένειας αυτής της χώρας, και τελικά ενός και μόνο ατόμου.
Η "Εκμηδένιση" είναι ταυτόχρονα έργο ωριμότητας, ανατομία μιας απειλητικής κοινωνικής πραγματικότητας, της σύγχρονης και ίσως της μελλούμενης, παθιασμένο μανιφέστο ενός βαθύτατου υλιστικού ανθρωπισμού και, προπάντων, μια συναρπαστική μυθοπλασία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Χαώδες πλανητικό σκηνικό, έξαρση μέχρι παροξυσμού της φυσικής και ψηφιακής τρομοκρατίας, λεκτική αφωνία που δεν γυρίζει καν σε λαλέουσες σιωπές, ανθρώπινα (συν)αισθήματα εγκλωβισμένα σε έκτακτες καταστάσεις ανάγκης, αν όχι ακυρωμένα και ακυρωθέντα, η ελπίδα, η φιλέταιρη αγάπη, η ανοχή και η αλληλεγγύη, η δυνατότητα του ονείρου». (Ηλίας Καφάογλου, bookpress.gr, 21/04/2022)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςANEANTIR
ISBN139789600518337
ΕκδότηςΕΣΤΙΑ
ΣειράΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΙανουάριος 2022
Αριθμός σελίδων664
Διαστάσεις20x14
ΜετάφρασηΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ Θ. ΓΙΩΡΓΟΣ
ΕπιμέλειαΚΑΡΑΦΥΛΛΗ ΔΩΡΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΟΥΕΛΜΠΕΚ ΜΙΣΕΛ
Κωδικός Πολιτείας1710-2230
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

dimbik, liamq123, alchemy, Μενέλαος, panekiz

Κριτικές για το προϊόν

[13/02/2024] geoandri91.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Πραγματικά δυσκολεύομαι να αφήσω αυτό το σχόλιο αλλά η μετάφραση και η επιμέλεια του βιβλίου είναι κάκιστη το λιγότερο. Δεν είναι απορίας άξιον ειδικά όταν βλέπουμε το βιβλίο να κυκλοφορεί στα ελληνικά λίγο καιρό μετά την πρωτότυπη γαλλική έκδοση. Λάθη σε κάθε σελίδα σχεδόν με το πιο εκνευριστικο την εσφαλμένη χρήση με εισαγωγικά που ξαφνικά ανοίγουν και δεν κλείνουν ποτέ...έτσι ξεκινά ένας χαρακτήρας να μιλά σε πρώτο πρόσωπο ενώ λίγο αργότερα παρεμβάλλεται το τρίτο πρόσωπο του συγγραφέα με τα εισαγωγικά ακόμα ανοιχτά ενώ ακόμα πιο μετά συνεχίζεται ο λόγος του χαρακτήρα σε πρώτο πρόσωπο.
[22/04/2022] Platon Manias.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
…κουραστηκε ο Ουελμπέκ: το βιβλίο δεν είναι ένα , είναι πολλά…έχει απ´ όλα.
Και έρωτα, και θάνατο, και αρρώστεια, και νοσοκομεία, και πολιτική , και τεχνικές πολιτικής χειραγώγησης, και κριτική της δημόσιας διοίκησης, και μοναξιά, και συζυγική αποξένωση, και τρομοκρατία, και μυστήριο μυστικιστικό , και φιλοσοφία και …και..
Πολλά καρπουζια σε μιάμασχάλη.
Μερικά θέματα αρχίζουν με ενδιαφέρον - πχ η τρομοκρατιά- και μετά, ξεχνιούνται ασχολίαστα και χωρίς να υπάρχει εξέλιξη.
Προφανώς υπάρχουν πολύ καλές σελίδες και ενδιαφέρουσες ιδέες και οξυδερκής κριτική: WebEx δεν έχασα εντελώς την δύναμη του… Άννα μάλλον έχει θέσεις δω περισσότερο κέφι του και γράψε ένα βιβλίο κυρίως για να συντηρήσει το ρόλο και την τσέπη του.
[27/03/2022] Μαίρη Μπάτη.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Η εκμηδένιση είναι πλήρης: πολιτική, κοινωνική, προσωπική, ψυχική, σωματική, τελειωτική. Ο κυνικός Ουελμπέκ σχεδόν απών. Ο απαισιόδοξος, νικημένος Ουελμπέκ είναι παντού. Αναπάντεχος.
Ορισμένα σημεία μοιάζουν να μην προσθέτουν στην αφήγηση.
Δεν περίμενα αυτό το τέλος από τον Ουελμπέκ. Το τέλος ξενίζει.
Το βιβλίο είναι υπέροχο!
[01/03/2022] nikospatramath.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:3
Ποιός από σας αξίζει την αιώνια ζωή;

Αυτό θα δει κανείς στο οπισθόφυλλο της ελληνικής έκδοσης στη Δυνατότητα ενός νησιού.
Κάπως έτσι επιλέγει να κλείσει και την Εκμηδένιση ο Ουελμπέκ στο τελευταίο του μυθιστόρημα.
Σχεδόν σε όλη την έκταση του βιβλίου αυτού ένιωθα πως δεν ήταν και η καλύτερή του στιγμή.
Η Εκμηδένιση είναι ένας μέτριος Ουελμπέκ που στις τελευταίες σελίδες καταφέρνει να σε εκβιάσει συναισθηματικά και να θυμίσει παλαιότερες κορυφαίες του στιγμές.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
NABOKOV VLADIMIR
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
ΦΩΣ ΙΛΑΡΟΝ
ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΙΕΒΤΙΤΣ
€13.00 €6.50
(-50%)
Κερδίζετε €6.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS