Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ // ΟΡΙΖΟΥΣΕΣ ΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΙ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

ΟΡΙΖΟΥΣΕΣ ΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΙΕΝΝΟΗΣΗΣ

+
-
ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ Ν. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0606
Τιμή Έκδοσης
€25.30
Τιμή Πολιτείας
€20.24
(-20%)
Κερδίζετε €5.06


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Ο τόμος συνιστά μια αναθεωρημένη και, ως προς το «Εννοιολόγιο», επαυξημένη εκδοχή του δοκιμίου "Ο Λόγος των Κοινωνικών Επιστημών: Μια Εισαγωγική Πλοήγηση". Προκείμενη, ωστόσο, παραμένει η διεννόηση του κοινωνικού κόσμου ως κανονιστική-αξιολογική, παρά ως νομολογική-θετικιστική, αξίωση: ως στοχασμός πάνω στις έλλογες απαιτήσεις του αξιολογικού (ανα)λογισμού και της προσφυγής στην άποψη του άλλου: σε μια «πληθυντική» ανάγνωση ως πλεύση στοχαστική στις ιδέες και στις προσμείξεις τους. Η δε «θεωρία», με την έννοια της θέασης ως θέσης και αντιστρόφως, εκλαμβάνεται ως το «μέτρο» της διανοητικής εμβέλειας των κοινωνικών επιστημών. Διερευνώντας τη μεταβλητή ποικιλότητα του κοινωνικού μωσαϊκού -των ολοτήτων, εντός και δια των οποίων εξελίσσονται τα κοινωνικά υποκείμενα-, ο τόμος διαλέγεται με τους όρους συναρμογής μιας «συνείδησης διεννόησης» προς τη διεύρυνση των έλλογων οριζόντων μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

«Μια πανοραμική εικόνα των μελημάτων των κοινωνικών επιστημών και των συμπλέξεων αξιολογίας/επιστημολογίας με όρους διεπιστημονικότητας. Ο τόμος προσφέρει, επίσης, ένα εκτενές εννοιολόγιο, χρήσιμο σε κάθε 'ανήσυχο' άρα ενεργό κριτή του κοινωνικού κόσμου». (Μιχάλης Ι. Τσινισιζέλης, Καθηγητής Θεωριών Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών)
«Το σημαντικό αυτό πόνημα προσφέρει μια εποπτική θέαση της λογικής των κοινωνικών επιστημών και των συναρτήσεών τους για την προσέγγιση και αξιολόγηση της κοινωνικής γνώσης. Το δε εννοιολόγιο αποτελεί ένα πλούσιο, ελεγμένο και χρηστικό μωσαϊκό όρων και ορισμών, απαραίτητο στον μελετητή του κοινωνικού φαινομένου». (Αργύρης Πασσάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Κρατικής Διοίκησης και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Έδρα Jean Monnet, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)
«Ένας προικισμένος δάσκαλος, ως 'θεωρός' του Λόγου των κοινωνικών επιστημών, μας εξασφαλίζει περίοπτη θέση στα 'θεωρεία' του γοητευτικού κόσμου των εννοιών και των νοημάτων τους». (Ανδρέας Γκόφας, Επίκουρος Καθηγητής Θεωρίας και Επιστημολογίας των Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)
«Το παρόν πόνημα του Δημήτρη Χρυσοχόου πάνω στην γνωσιολογία των κοινωνικών επιστημών αποδεικνύει την εκπληκτική ευρυμάθεια του συγγραφέα του και συνάμα αναδεικνύει την συνεχώς αναστοχαστική, κριτική του ματιά σε όσα μελετά και μας καλεί να μοιραστούμε, εν είδει διανοητικών 'προκλήσεων', μαζί του». (Γιώργος Α. Ευαγγελόπουλος, Νομικός, Διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων (LSE)

Περιεχόμενα

Οφειλές
Πράξη 1η: Ορίζοντες
1. Αυλαία
2. Θεωρείν
3. Διεννόηση
4. Θέ(α)ση
Πράξη 2η: Ορίζουσες
5. Εννοιολόγιο
α. Λογισμοί
β. Ευρετήριο
6. Αυλαία
Πηγές
Λεπτομέρειες
ISBN139789600807332
ΕκδότηςΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2017
Αριθμός σελίδων488
Διαστάσεις24x16
Κωδικός Πολιτείας3830-0606
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

thanos2019

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

space_diversity

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ (ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ)
ΒΑΡΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
€10.90 €5.45
(-50%)
Κερδίζετε €5.45
Η ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΟΣ
GUIN URSULA. LE
€13.04 €6.52
(-50%)
Κερδίζετε €6.52

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS