Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ // ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ

ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ

ΜΑΛΛΙΑΣ Π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 3830-0689




Παρουσίαση

Βορείως των συνόρων μας, στη βαλκανική μας γειτονιά, η ιστορία επαναλαμβάνεται και εκδικείται. Σερβία και Κόσοβο συζητούν αλλαγή συνόρων και ανταλλαγή πληθυσμών. Ταυτόχρονα, ο εξ ανατολών γείτονας, η Τουρκία προσβάλλει ευθέως τα ελληνικά σύνορα και αμφισβητεί την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδος.
Ο Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς, πρέσβης σε Ουάσινγκτον, Σκόπια και Τίρανα, στο νέο βιβλίο του θέτει τα ακόλουθα ζητήματα:
- Ο αναθεωρητικός επεκτατισμός της Τουρκίας, η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και η προσβολή των ελληνικών συνόρων.
- Το δόγμα εθνικής ασφάλειας απέναντι στις συμβατικές στρατιωτικές προκλήσεις και τον ασύμμετρο πόλεμο. Το μάθημα του Έβρου.
- Ισχύει η αρχή μη αλλαγής των συνόρων; Τι ακριβώς έγινε στα Βαλκάνια; Γιατί πρέπει να ανησυχούμε από μία νέα αλλαγή συνόρων μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου. Τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σταθμίσουμε το εθνικό μας συμφέρον.
- Πώς συμβιβάσθηκε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και της απόσχισης με τις αρχές της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας των κρατών;
- Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία. Εκτίμηση για τη στάση των γειτόνων μας σε περίπτωση σύγκρουσης με την Τουρκία. Ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής μας έναντι των Τιράνων.
- Τουρκία και Ελλάδα: τελικά υπερισχύει το δίκαιο του ισχυρού ή η δύναμη του Δικαίου;
Εκτός από την επίκληση, επιβάλλεται η μετατροπή του Διεθνούς Δικαίου σε πράξη και απαιτείται η άμεση ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων και των διπλωματικών μας συνεργειών.
Θεωρεί μονόδρομο την ειρηνική επίλυση των διαφορών με την Τουρκία και ταυτόχρονα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ενίσχυση της εθνικής άμυνας σε συνδυασμό με την άσκηση αποτελεσματικής διπλωματίας είναι η καλύτερη επένδυση στην ειρήνη που καθημερινά υπονομεύεται από την επιθετική και αναθεωρητική Τουρκία. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Ευχαριστίες
Πρόλογος Άγγελου Συρίγου
Βαλκάνια - Αλλαγή Συνόρων (1990-2020)
Τουρκία: Αμφισβήτηση κυριαρχίας και συνόρων
Αντί επιλόγου: Γεώργιος Πρεβελάκης
Λεπτομέρειες
ISBN139789600808568
ΕκδότηςΣΙΔΕΡΗΣ Ι.
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούνιος 2020
Αριθμός σελίδων228
Διαστάσεις21x12
ΠρόλογοςΣΥΡΙΓΟΣ Μ. ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕπιμέλειαΣΑΛΙΜΠΑ ΑΛΙΚΗ
Κωδικός Πολιτείας3830-0689
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

Οι ιππότες της Μάλτας
DIBDIN MICHAEL
€8.00 €4.00
(-50%)
Κερδίζετε €4.00
ΚΑΛΟΥ - ΚΑΚΟΥ
ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
€8.79 €3.96
(-55%)
Κερδίζετε €4.83

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS