Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΕΙΜΩΝΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ( ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ 11 )

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΛΕΙΜΩΝΟΣ ΛΕΣΒΟΥ

+
-
ΓΟΥΝΑΡΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0870-0179
Τιμή Έκδοσης
€45.00
Τιμή Πολιτείας
€33.75
(-25%)
Κερδίζετε €11.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

«Η Μονή Λειμώνος, αφιερωμένη αρχικά στους Ταξιάρχες και αργότερα, μετά την αγιοποίησή του, στον κτήτορά της Άγιο Ιγνάτιο, αποτέλεσε κέντρο λατρείας, θρησκευτικής περισυλλογής και παιδείας στη Λέσβο από την ίδρυσή της τον 16ο αι. μέχρι τα χρόνια μας.
Ο ίδιος ο ιδρυτής της εκπαίδευσε στην καλλιγραφία τους πρώτους μοναχούς και περί τα 60 χειρόγραφα διαφόρου περιεχομένου αποδίδονται σ' αυτό το εργαστήρι. Παραδίδεται ότι ο ίδιος ο Άγιος Ιγνάτιος ασχολούνταν με την αντιγραφή των κωδίκων και πολύ πιθανόν και με τη διακόσμησή τους. Είναι εξίσου πιθανόν να φιλοτέχνησε και κάποιες, μικρών διαστάσεων, εικόνες.
Δυστυχώς η γεωγραφική θέση της Λέσβου και η σκληρή δουλειά δεν επέτρεψαν την εγκατάσταση στο νησί δόκιμων ζωγράφων κοντά στους οποίους θα μπορούσαν να εκπαιδευτούν οι ντόπιοι που θα συνέχιζαν την παράδοση.
Οι περισσότερες εικόνες της συλλογής της μονής πρέπει να φιλοτεχνήθηκαν στη Λέσβο. Μερικές είναι έργα της Κρητικής σχολής και άλλες πρέπει να ήρθαν στο νησί από την απέναντι Μικρασιατική ακτή μαζί με τους πρόσφυγες ή και νωρίτερα. Οι αρχαιότερες ανάγονται πιθανόν στο τέλος του 15ου ή στις αρχές του 16ου αι. και οι νεότερες φτάνουν μέχρι το α΄ μισό του 19ου αι. Τα 80 έργα που περιλαμβάνει ο παρών κατάλογος επιλέγησαν από τον συγγραφέα ως τα καλύτερα της συλλογής από έναν αριθμό 300 περίπου εικόνων».
(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601207964
ΕκδότηςUNIVERSITY STUDIO PRESS
ΣειράΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΜΝΗΜΕΙΑ 11
Χρονολογία ΈκδοσηςΔεκέμβριος 1999
Αριθμός σελίδων288
Διαστάσεις29x22
Κωδικός Πολιτείας0870-0179
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS