Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΗΘΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ // ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ

ΗΘΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΕΣ

+
-
DRIVER JULIA
Κωδ. Πολιτείας: 0870-0831
Τιμή Έκδοσης
€22.00
Τιμή Πολιτείας
€16.50
(-25%)
Κερδίζετε €5.50


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Yπάρχει, άραγε, ένα τέτοιο πράγμα όπως το ορθό και το επιλήψιμο; Αν ναι, τι είναι αυτό που κάνει μια πράξη να είναι ορθή ενώ μια άλλη να είναι επιλήψιμη; Υπάρχουν ηθικοί κανόνες καθολικής ισχύος ή μήπως ορισμένες πράξεις είναι ορθές σε ένα μέρος και επιλήψιμες σε κάποιο άλλο; Το βιβλίο διερευνά αυτές τις ερωτήσεις, καθώς και πολλές άλλες σχετικές ερωτήσεις, εισάγοντας τον αναγνώστη στις διάφορες φιλοσοφικές προσεγγίσεις της ηθικής φιλοσοφίας, συμπεριλαμβανομένων του ηθικού σχετικισμού, της αρετολογικής ηθικής, της Καντιανής ηθικής, της θεωρίας της θεϊκής προσταγής και της φεμινιστικής ηθικής. Τα ζωντανά παραδείγματα από την καθημερινή ζωή και η κριτική συζήτηση σημαντικών ηθικών φιλοσόφων και των ιδεών τους καθιστούν τον πρώτον αυτόν τόμο της σειράς "Βασικές Αρχές της Φιλοσοφίας" των εκδόσεων Blackwell μια σημαντική πηγή γνώσης για τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες που πρωτοέρχονται σε επαφή με το αντικείμενο αυτό. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η αμφισβήτηση της καθολικότητας της ηθικής
Ο Θεός και η ανθρώπινη φύση
Ο κλασικός ωφελιμισμός
Η σύγχρονη συνειοκρατία
Η καντιανή ηθική
Η θεωρία του κοινωνικού συμβολαίου
Η θεωρία της ενόρασης
Η ηθική θεωρία της αρετής
Η φεμινιστική ηθική
Ο ηθικός μηδενισμός
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςETHICS // THE FUNDAMENTALS
ISBN139789601219387
ΕκδότηςUNIVERSITY STUDIO PRESS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΟκτώβριος 2010
Αριθμός σελίδων248
Διαστάσεις24x17
ΜετάφρασηΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι.Ν
ΕπιμέλειαΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ Ι.Ν
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΝΤΡΑΙΒΕΡ ΤΖΟΥΛΙΑ
Κωδικός Πολιτείας0870-0831
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

Κριτικές για το προϊόν

[07/12/2023] kkon1966.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Ευσύνοπτο επιστημονικό εγχειρίδιο, με εξαιρετική ανάλυση και πολύ κατανοητό κείμενο που μπορεί να λειτουργήσει ως μια θαυμάσια εισαγωγή στα ακανθώδη και ενδιαφέροντα ζητήματα της Ηθικής φιλοσοφίας. Το βιβλίο εστιάζει την προσοχή του στην κριτική παρουσίαση των διαφόρων ηθικών θεωρίών που έχει παραγάγει η ανθρώπινη διανόηση από την αρχαιότητα έως σήμερα παραθέτοντας και πολλά υποθετικά πρακτικά παραδείγματα ηθικών διλημμάτων που δοκιμάζουν την αποτελεσματικότητα και το ερμηνευτικό εύρος των θεωριών. Παράλληλα περιλαμβάνει τις βασικές θέσεις των σπουδαιότερων διανοητών του χώρου της φιλοσοφίας που συγκρότησαν και ανέπτυξαν τις εν λόγω θεωρίες. Αναφέρονται και συζητούνται φιλόσοφοι και διανοητές όπως ο Αριστοτέλης, ο Καντ, ο Μπένθαμ, ο Τζον Στιούαρτ Μιλ , ο Νίτσε αλλά και επιφανείς διανοήτριες της φεμινιστικής ηθικής. Και όλα αυτά μέσα σε μόλις δέκα σχετικά σύντομα και απόλυτα κατανοητά κεφάλαια. Πάρα πολύ καλό και οπωσδήποτε μπορεί να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για μεγαλύτερη μελέτη και εμβάθυνση στα θέματα και τα ζητήματα της ηθικής προβληματικής. Τελος, αξίζουν συγχαρητήρια στον εκδοτικό οίκο για την πρωτοβουλία του να εκδώσει στην ελληνική γλώσσα ένα τέτοιο βιβλίο.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΔΑΓΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΗΛΟ
SILLS JUDITH
€17.00 €6.80
(-60%)
Κερδίζετε €10.20
Η ΝΙΟΒΗ ΘΡΗΝΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
ERBIL PERVIN
€19.08 €9.54
(-50%)
Κερδίζετε €9.54

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS