Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΑΡΒΙΝΕ // ΕΝΑΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΣΥΖΗ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΔΑΡΒΙΝΕ

ΕΝΑΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΕΩΛΟΓΟΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ... ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΡΒΙΝΟ... ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΡΒΙΝΟ... ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΡΒΙΝΙΣΜΟ...

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Β. ΣΠΥΡΟΣ, ΧΙΝΤΗΡΟΓΛΟΥ Σ. ΧΑΡΙΤΩΝ
Κωδ. Πολιτείας: 0870-0995




Παρουσίαση

Στην εποχή μας, όταν μιλάμε για εξέλιξη, το μυαλό μας ανατρέχει αυτόματα στο Δαρβίνο. Η εξελικτική θεωρία, ως σύνολο ιδεών, εξελίχθηκε και αυτή με τη σειρά της, και έχει και αυτή τη δική της ιστορία. Στοιχεία της γένεσης και της διάδοσής της βρίσκουμε πριν το Δαρβίνο, αλλά κυρίως μετά από αυτόν, ενώ έγινε γνωστή ως δαρβινισμός, και σήμερα ως νεοδαρβινισμός. Ως κοινωνία όμως εξακολουθούμε να μην την κατανοούμε ουσιαστικά, παρ' ότι στη Δύση αποτελεί κομμάτι της εκπαίδευσης των νέων μας.
Το Έτος Δαρβίνου-2009 υπήρξε η αφορμή για να καταγράψουμε τις αποσπασματικές συζητήσεις μας και τους εν γένει προβληματισμούς μας για το Δαρβίνο και το δαρβινισμό. Οι ατέρμονες συζητήσεις και προβληματισμοί για την επαναστατική θεωρία της εξέλιξης, για τις σύγχρονες βιολογικές, γεωλογικές και κοινωνικοϊδεολογικές αντιλήψεις της ριζοσπαστικής αυτής θεωρίας, όπου τα πάντα στη βιολογία είναι εξέλιξη, ήταν ένα ευχάριστο γεγονός. Ανασκαλέψαμε τη μνήμη μας και θυμηθήκαμε τα φοιτητικά μας χρόνια, όταν προμηθευτήκαμε τα μεταφρασμένα στα Ελληνικά βιβλία του Δαρβίνου "Καταγωγή των ειδών και Καταγωγή του ανθρώπου", εκδόσεις Γκοβόστη και Αναγνωστίδη αντίστοιχα, και προσπαθούσαμε, υπογραμμίζοντας και ξαναδιαβάζοντας φράσεις και παραγράφους, να κατανοήσουμε, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία, τι ακριβώς έλεγε αυτός ο Δαρβίνος, για τον οποίο μπορεί να μας είχε ειπωθεί κάτι, εκεί στα χαμένα μαθητικά μας χρόνια, κάτι όμως όχι ουσιαστικό. Σίγουρα εκείνο που μας είχε εντυπωσιάσει στα γραπτά του ήταν η επιμονή στη λεπτομέρεια, το πλήθος των παρατηρήσεων και αποδείξεων, η παρατηρητικότητα, η συστηματικότητα και η υπομονή του μεγάλου ερευνητή στο να συλλέγει και να ταξινομεί δεδομένα με κριτικό πνεύμα, προσπαθώντας να ερμηνεύσει τη συνολική εικόνα των πολυάριθμων παρατηρήσεών του. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)

Περιεχόμενα

Προλογικό σημείωμα
Με νέα φιλία γεννιέται
Η εξέλιξη της εξέλιξης
Ένας βιολόγος και ένας γεωλόγος συζητούν για το Δαρβίνο
Ο Κάρολος Δαρβίνος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο
Πρώτη περίοδος ανταλλαγής μηνυμάτων
Δεύτερη περίοδος ανταλλαγής μηνυμάτων
Τρίτη περίοδος ανταλλαγής μηνυμάτων
Τέταρτη περίοδος ανταλλαγής μηνυμάτων
Επίλογος
Γενική βιβλιογραφία
Λεπτομέρειες
ISBN139789601220802
ΕκδότηςUNIVERSITY STUDIO PRESS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2012
Αριθμός σελίδων144
Διαστάσεις21x14
Κωδικός Πολιτείας0870-0995
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
BAKOUNINE MIKHAIL
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00
Νανά
ZOLA EMILE
€18.02 €9.01
(-50%)
Κερδίζετε €9.01

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS