Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

+
-
ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ Κ

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

+
-
ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΜΑΝΟΣ
Κωδ. Πολιτείας: 0870-1334
Τιμή Έκδοσης
€37.00
Τιμή Πολιτείας
€27.75
(-25%)
Κερδίζετε €9.25


- Διευκρινίσεις σχετικά με τις τιμές διάθεσης βιβλίων


Παρουσίαση

Μιλώντας ειδικότερα για την τέχνη στον τόπο μας, θα έλεγα ότι ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος παραμένει ο μεγάλος άγνωστος της νεοελληνικής ζωγραφικής. Ένας ακατάταχτος, αταξινόμητος κατ' ουσίαν δημιουργός που δεν αρκέστηκε μόνο να εισαγάγει φόρμα στα καθ' ημάς -όπως ήταν και παραμένει ο συρμός- και να την επενδύσει σε εντόπια υλικά, αλλά παράλληλα να επινοήσει μια φόρμα απόλυτα προσωπική, ιδιαίτερη και μυστηριώδη, διαφοροποιούμενος από ζωγράφους που γνώρισε και αγάπησε. Καθιστώντας τον κόσμο εικόνα, όπως θα 'λεγε ο Χειμωνάς, και καταθέτοντας ένα έργο βαθύ, δωρικό, σκοτεινό ενίοτε, απελευθερωτικό και απελευθερωμένο τις περισσότερες φορές. Ένα έργο που επιτυγχάνει -τουλάχιστον κατά την ωριμότητά του- τη θαυμαστή, όσο και επισφαλή ισορροπία ανάμεσα στην πολύμορφη λαϊκή μας παράδοση και τον ηθελημένο, μαχητικό πριμιτιβισμό της ευρωπαϊκής avant-garde. (Μ.Σ.)

Με συγκινεί η ζωγραφική του Διαμαντόπουλου γιατί είναι διαρκώς ζωντανή και επίκαιρη. Ονειρεύομαι το έργο του να στολίζει ένα προσφυγικό σπίτι στον Βύρωνα και ταυτόχρονα να αναρτάται στο μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης. (Πάρις Τσεβάς)

«Ο Μάνος Στεφανίδης, με αγάπη και ενάργεια, καταπιάνεται με αυτόν τον εκπληκτικό ζωγράφο και άνθρωπο, με τούτη τη σπάνια προσωπικότητα που, χάρη στις παροτρύνσεις του αείμνηστου Ασαντούρ Μπαχαριάν, βγήκε ύστερα από μια τόσο παρατεταμένη αφάνεια. Ο Στεφανίδης ενθέτει, πάντα σε σχέση με το έργο του Διαμαντόπουλου, τόσο μια πυκνή ιστορία του ευρωπαϊκού μοντερνισμού όσο και μια περιεκτική καταγραφή της περιπέτειας της Γενιάς του Τριάντα, στη γενναία, εμπνευσμένη, πολύπτυχη και τελεσφόρα προσπάθειά της να συνδέσει το εντόπιο με το παγκόσμιο. Αναδεικνύει έτσι, συγκροτημένα και ανάγλυφα, το έργο ενός μείζονος δημιουργού. Και μας θυμίζει, μαζί με εκείνο τον φιλόσοφο των δρυμών και της καλύβης, ότι «στην τέχνη εγκιβωτίζεται η Αλήθεια». (Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, bookpress.gr, 19/11/2021)

Περιεχόμενα

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
UT PICTURA POESIS;
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Η ΑΧΑΝΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΥ
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΛΟΓΙΑΣ
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
Λεπτομέρειες
ISBN139789601225067
ΕκδότηςUNIVERSITY STUDIO PRESS
Σειρά
Χρονολογία ΈκδοσηςΙούλιος 2021
Αριθμός σελίδων360
Διαστάσεις24x17
Κωδικός Πολιτείας0870-1334
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ, Πατάρι

Κριτικές για το προϊόν

Δεν υπάρχουν κριτικές για αυτό το προϊόν.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ !
HESSEL STEPHANE
€3.00 €1.50
(-50%)
Κερδίζετε €1.50
ΑΘΗΝΑΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ
RUPP W. DAVID
€15.00 €7.50
(-50%)
Κερδίζετε €7.50

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS