Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

MANFREDI VALERIO-MASSIMO
Κωδ. Πολιτείας: 2540-2039




Παρουσίαση

Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, δε σκοτώθηκαν και οι τριακόσιοι Σπαρτιάτες πολεμιστές από τους στρατιώτες του Ξέρξη, του βασιλιά των Περσών, στη μάχη των Θερμοπυλών: δύο απ’ αυτούς ξέφυγαν, φέρνοντας σωτήριο μήνυμα πίσω στην πόλη... στο βιβλίο του «Η Ασπίδα της Σπάρτης», ο Βαλέριο Μανφρέντι μας παρουσιάζει την ιστορία μιας οικογένειας από τη Σπάρτη που εξαναγκάζεται από ένα απάνθρωπο νόμο να εγκαταλείψει τον ένα από τους δύο γιους της -που γεννήθηκε ανάπηρος- στις δυνάμεις της φύσης. Ο πρώτος γιος ο Βρύθος, είναι πολεμιστής, ενώ ο δεύτερος, ο Τάλως, γλιτώνει το θάνατο χάρη σ’ έναν είλωτα βοσκό. Η ζωή των δύο αδελφών καθορίζεται από την αντιπαράθεση της Περσικής Αυτοκρατορίας με τις ελληνικές πόλεις-κράτη -μια θηριώδης ανηλεής σύγκρουση -, μέχρι που τους ενώνει η αλληλεγγύη σε μια συγκλονιστική, ασυνήθιστη πράξη τόλμης. «Η Ασπίδα της Σπάρτης» είναι μια συναρπαστική και σαγηνευτική περιπέτεια. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
Λεπτομέρειες
Ξενόγλωσσος τίτλοςLO SCUDO DI TALOS
ISBN139789601406084
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΑύγουστος 2002
Αριθμός σελίδων450
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΓΩΓΩ
ΕπιμέλειαΚΑΣΑΠΑΚΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ (ΑΝΤΑ)
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ ΒΑΛΕΡΙΟ-ΜΑΣΙΜΟ
Κωδικός Πολιτείας2540-2039
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

hrmantz

Κριτικές για το προϊόν

[24/10/2014] Chaosman.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:4
Γρήγορη πλοκή, ιστορικά στοιχεία για την αρχαία Ελλάδα που σε κάνουν κάποιες φορές να αναρωτιέσαι τελικά γιατί οι ξένοι συγγραφείς καταπιάνονται τόσο πολύ με την αρχαία Ελλάδα και όχι οι δικοί μας. Η ιστορία μας, ειδικά η αρχαία Ελληνική ιστορία, αν μη τι άλλο πρόκειται για μία ανεξάντλητη πηγή θεμάτων άξιων αναφοράς και περεταίρω αναλύσεως. Συγχαρητήρια λοιπόν στον κύριο Manfredi ο οποίος μας τιμά και μας εξυψώνει στα βιβλία του πολλές φορές με τα υπέροχα ιστορικά του μυθιστορήματα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΙ ΥΦΑΝΤΕΣ
HAUPTMANN GERHARD (NOBEL 1912)
€5.33 €2.66
(-50%)
Κερδίζετε €2.67
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ
MOSSE CLAUDE
€12.72 €5.72
(-55%)
Κερδίζετε €7.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS