Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ - ΕΖΗΣΑ ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ ( ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ / ΣΕΙΡΑ )

ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ

"ΕΖΗΣΑ ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΣ"

ΑΛΙΚΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Κωδ. Πολιτείας: 2540-2582




Παρουσίαση

Ο Δημήτρης Λιαντίνης υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής του τομέα Παιδαγωγικής, του τμήματος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδασκε Φιλοσοφία της Αγωγής και Διδακτική Αρχαίων και Νέων Ελληνικών. Εξαφανίστηκε αυτοθέλητα την 1η Ιουνίου του 1998, σε ηλικία πενήντα έξι ετών. Στις 4 Ιουλίου του 2005 αποκαλύφθηκε ο σκελετός του, από τον πιο έμπιστο φίλο του, σε μια μικρή σπηλιά του Ταΰγετου. Όλα είχαν σχεδιαστεί από τον ίδιο. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601412290
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάιος 2006
Αριθμός σελίδων376
Διαστάσεις21x14
ΠρόλογοςΞΑΡΧΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κωδικός Πολιτείας2540-2582
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Δ

To βιβλίο αυτό προτείνουν οι:

victor nemo, jimkater

Toν/την συγγραφέα αυτόν προτείνουν οι:

GRIMMAS, EleftherosAnekathen

Κριτικές για το προϊόν

[21/10/2017] theoma7.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:5
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πληρέστατη παρουσίαση της ζωής του Δημήτρη Λιαντίνη. Ακολουθεί τον κορυφαίο αυτόν Έλληνα στοχαστή από τα πρώτα του σχολικά χρόνια, μέχρι το τέλος στον Ταΰγετο. Η αλληλογραφία του Λιαντίνη με τον δίδυμο αδερφό του, τον Φάνη, τον Μίλτο, την Αμαλία κ.α, καθώς και το φωτογραφικό υλικό, κάνει άμεση την επαφή του αναγνώστη με αυτόν. Αναδεικνύεται η πορεία εξέλιξης της σκέψης του στα χρόνια, η αλλαγή στα πιστεύω του, τα πάθη, οι προβληματισμοί και τέλος η αιτία που τον οδηγεί να επιλέξει το τέλος του.
Προσωπικά, αντιλήφθηκα το βιβλίο ως δύο διαφορετικά μέρη. Ένα μέχρι το τέλος του Λ. και ένα που αφορά τις έρευνες και τέλος την εύρεση του σκελετού του. Το δεύτερο αποτελεί παράθεση διαφόρων γεγονότων και δεν περιλαμβάνει στοιχεία της σκέψης του. Είναι όμως απαραίτητο για μια τέτοια μελέτη της ζωής του και της επιρροής του.
Παρ' ότι -όπως αναφέρθηκε και πριν- προσφέρει μια πλούσια γνωριμία με την ζωή του Λ. , αποτελεί μια πολύ καλή μεν, εισαγωγή δε στο έργο του. Αξίζει να διαβαστεί από όλους και να αποτελέσει -για όσους έρχονται σε πρώτη φορά επαφή με το φαινόμενο Λιαντίνης- αφορμή για να καταπιαστούν με τα προσωπικά έργα του στοχαστή. Οι αλήθειες που περιλαμβάνονται στα βιβλία του και ο τρόπος με τον οποίο αυτές παρουσιάζονται είναι μοναδικός.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΟΥΑΙΝΣΜΠΕΡΓΚ, ΟΧΑΙΟ
ANDERSON SHERWOOD
€14.84 €7.42
(-50%)
Κερδίζετε €7.42
ΑΔΥΤΟ
FAULKNER WILLIAM (NOBEL 1949)
€17.49 €8.74
(-50%)
Κερδίζετε €8.75

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS