Ο Λογαριασμός μου

Δωρεάν αποστολή για αγορές άνω των 30€ | Δωρεάν αντικαταβολή | Έως 24 άτοκες δόσεις | Έως -85% χαμηλότερες τιμές σε πάνω από 300.000 τίτλους

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΕ. ( ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ /ΣΕΙΡΑ )

Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΕ

PEARL MATTHEW
Κωδ. Πολιτείας: 2540-2753




Παρουσίαση

Στις 3 Οκτωβρίου 1849 ο Έντκαρ Άλαν Πόε βρίσκεται σε άθλια κατάσταση σε ένα πανδοχείο της Βαλτιμόρης. Μεταφέρεται στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουάσιγκτον, όπου και πεθαίνει, χωρίς να συνέλθει από το παραλήρημά του, τα χαράματα της 7ης Οκτωβρίου. Αίνιγμα ωστόσο καλύπτει το θάνατο του συγγραφέα: τα ρούχα που φορούσε όταν τον βρήκαν στο πανδοχείο δεν ήταν δικά του (. . .), ενώ όλη τη νύχτα πριν πεθάνει ο Πόε φώναζε «Ρέινολντς». Ένας νεαρός δικηγόρος από την Βαλτιμόρη, ο Κουέντιν Κλαρκ, θαυμαστής του έργου του Πόε, διερευνά τις συνθήκες θανάτου του συγγραφέα, για να βρεθεί σύντομα μπλεγμένος σε απειλητικές μηχανορραφίες, στις οποίες συμμετέχουν παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Ο τολμηρός και ιδεαλιστής Κουέντιν βρίσκεται όμως αντιμέτωπος και με μια ικανότατη στυγνή δολοφόνο, ενώ μπαίνει άθελά του στο στόχαστρο του κυκλώματος δουλεμπόρων της Βαλτιμόρης, κινδυνεύοντας να έχει την ίδια μοίρα με τον Πόε. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN139789601415086
ΕκδότηςΛΙΒΑΝΗΣ
ΣειράΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Χρονολογία ΈκδοσηςΜάρτιος 2008
Αριθμός σελίδων584
Διαστάσεις21x14
ΜετάφρασηΧΑΛΜΟΥΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά)ΠΕΡΛ ΜΑΘΙΟΥ
Κωδικός Πολιτείας2540-2753
Θέμα
Θέση στο κατάστημαΕίσοδος Α

Κριτικές για το προϊόν

[06/02/2015] Magda1990.   Δείτε όλα τα σχόλια του χρήστη
Βαθμολογία:2
Μεγάλη λάτρης του Poe, ήθελα καιρό να το διαβάσω αλλά όλο έκανα πίσω. Μυθιστορήματα βασισμένα σε πραγματικά πρόσωπα και μάλιστα πρόσωπα που το έργο τους εκτιμώ, με κάνουν ιδιαίτερα διστακτική. Αλλά το διάβασα και έχω και καλά και κακά να πω. Το θέμα ενδιαφέρον αλλά ο συγγραφέας δεν κατάφερε να με καθηλώσει. Περίμενα πάρα πολλά και υπήρχαν στιγμές που με έκαναν να βαρεθώ. Κάποια κεφάλαια μπορούσαν να παραληφθούν και σε πολλά σημεία η ιστορία δεν έβγαζε νόημα. Μου άρεσαν κάποιες ιστορίες αναφορές και κάποιες μυθοπλασίες που έγιναν με σχετικά όμορφο τρόπο αλλά γενικότερα ήθελα πιο πολύ δράση. Ο κεντρικός ήρωας προσπαθεί να λύσει ένα μυστήριο & αντ' αυτού, κυνηγάει ένα φάντασμα με τρελή επίμονη που καταντάει κουραστική (και αυτό γιατί ο ίδιος ο πρωταγωνιστής είναι για μπουνιές!) Το θέμα το βιβλίου μπορούσε να δώσει ακόμα πιο πολλά. Δεν είναι όμως βιβλίο που μετάνιωσα που διάβασα. Σίγουρα μου άρεσε το τέλος και ως λάτρης του Poe, ίσως να χρειαζόταν να διαβάσω μόνο τις τελευταίες 50 σελίδες του έργου. Κατά τα άλλα είναι ένα μέτριο μυθιστόρημα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να γράψετε μία κριτική.

Πλοήγηση

Θεματική ενότητα
Θεματική κατηγορία
Υποκατηγορία

Podcast – Βίος και Πολιτεία

Προσφορές ΒιβλίωνΠερισσότερα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ
PARKER JULIA
€8.90 €3.12
(-65%)
Κερδίζετε €5.78
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
NABOKOV VLADIMIR
€22.00 €11.00
(-50%)
Κερδίζετε €11.00

Βρείτε μας στο...

X
Verisign Eurobank EFG
Paypal IRIS